Minimalen – prisvinnerne.

Minimalen – prisvinnerne.

Trondheimsregissørene Line Klungseth Johansen og Vegard Dahle stakk av med prisen for Beste norske film under Minimalens prisutdeling.

Foto: Vinnerne Vegard Dahle, Connor Simpson og Line Klungseth Johansen (Foto: Minimalen)

Den 35. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim ble avsluttet i kveld med prisutdeling. Festivalen har 5 konkurranseprogram, en publikumspris og en spesialpris: Internasjonal konkurranse, Nordisk & Norsk konkurranse, Ettminuttsfilm, Nordenfjelds student-konkurranse, og Multiplié dansefilm. I tillegg kommer The Raskin Spirit Festival Award og publikumsprisen i det Internasjonale programmet.

Trondheimsregissørene Line Klungseth Johansen og Vegard Dahle stakk av med prisen for Beste norske film for PENTHOUSE, produsert av Helmet Films&Visual Effects og Spætt Film AS. Juryens uttalelse:  “The Best Norwegian Film Award goes to a film which turns a dying relationship into a visually arresting and breathtaking metaphor, with impressive production values : a sinking apartment in an apocalyptic world. Climate change and heartbreaks become one in this tensed, claustrophobic, sometimes humorous and – above all – powerful tale“.

Av andre norske filmer som utmerket seg i den Nordiske konkurransen var NOT DRIFTING OFF av Steph Hope som vant pris for beste Nordiske animasjonsfilm og KAN NOEN FORTELLE MEG AT ALT BLIR BRA av Siri Bråtveit, produsert av Aldeles as som vant pris for Beste nordiske kunstfilm.

Beste internasjonale kortfilm gikk til SWAN IN THE CENTER av Iris Chassaigne fra Frankrike. Publikumsprisen gikk til greske AIRHOSTESS-737 av den greske regissøren Thanasis Neofotistos.

The Raskin Spirit Festival Award gikk i år til I REMEMBER IT RAINED av Connor Simpson (USA). «Troféet tildeles en kompakt, poetisk kortfilm som utnytter sine visuelle og auditive muligheter på en fantasifull måte og har sin egen optimale form».

Trondheim Kino har kåret Beste forfilm av filmene i NOR-programmet. Vinnerfilmen, som vil vises som forfilm på Trondheim kino i en måned, ble SINNSRO av Kaveh Tehrani, produsert av Oslo Pictures as. Filmens har en spennende lek med sjanger og innhold som utfordrer seeren på flere måter. Juryen ga hederlig omtale til FOILL av den trønderske filmskaperen Rune Denstad Langlo, produsert av Spætt Film AS.

Minimalen – prisvinnerne.

Minimalen – prisvinnerne.

Trondheimsregissørene Line Klungseth Johansen og Vegard Dahle stakk av med prisen for Beste norske film under Minimalens prisutdeling.

Foto: Vinnerne Vegard Dahle, Connor Simpson og Line Klungseth Johansen (Foto: Minimalen)

Den 35. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim ble avsluttet i kveld med prisutdeling. Festivalen har 5 konkurranseprogram, en publikumspris og en spesialpris: Internasjonal konkurranse, Nordisk & Norsk konkurranse, Ettminuttsfilm, Nordenfjelds student-konkurranse, og Multiplié dansefilm. I tillegg kommer The Raskin Spirit Festival Award og publikumsprisen i det Internasjonale programmet.

Trondheimsregissørene Line Klungseth Johansen og Vegard Dahle stakk av med prisen for Beste norske film for PENTHOUSE, produsert av Helmet Films&Visual Effects og Spætt Film AS. Juryens uttalelse:  “The Best Norwegian Film Award goes to a film which turns a dying relationship into a visually arresting and breathtaking metaphor, with impressive production values : a sinking apartment in an apocalyptic world. Climate change and heartbreaks become one in this tensed, claustrophobic, sometimes humorous and – above all – powerful tale“.

Av andre norske filmer som utmerket seg i den Nordiske konkurransen var NOT DRIFTING OFF av Steph Hope som vant pris for beste Nordiske animasjonsfilm og KAN NOEN FORTELLE MEG AT ALT BLIR BRA av Siri Bråtveit, produsert av Aldeles as som vant pris for Beste nordiske kunstfilm.

Beste internasjonale kortfilm gikk til SWAN IN THE CENTER av Iris Chassaigne fra Frankrike. Publikumsprisen gikk til greske AIRHOSTESS-737 av den greske regissøren Thanasis Neofotistos.

The Raskin Spirit Festival Award gikk i år til I REMEMBER IT RAINED av Connor Simpson (USA). «Troféet tildeles en kompakt, poetisk kortfilm som utnytter sine visuelle og auditive muligheter på en fantasifull måte og har sin egen optimale form».

Trondheim Kino har kåret Beste forfilm av filmene i NOR-programmet. Vinnerfilmen, som vil vises som forfilm på Trondheim kino i en måned, ble SINNSRO av Kaveh Tehrani, produsert av Oslo Pictures as. Filmens har en spennende lek med sjanger og innhold som utfordrer seeren på flere måter. Juryen ga hederlig omtale til FOILL av den trønderske filmskaperen Rune Denstad Langlo, produsert av Spætt Film AS.

MENY