Kulturministeren velger seg en film.

Kulturministeren velger seg en film.

På tirsdag kan du møte kulturministeren i samtale om film på Frogner Kino. Hun har valgt seg ut en norsk film som skal vises: GRITT av Itonje Søimer Guttormsen.

Det er ikke uvanlig å støte på Anette Trettebergstuen på norske filmpremierer eller under arrangementer på filmfestivaler. Men på Frogner Kino får du tirsdag 24.januar (kl 18.00) en sjelden anledning til å møte henne i en mer uformell setting.

Frogner kino inviterte nemlig ministeren til å velge en film og bli med i en samtale om den. Hun valgte seg den norske spillefilmen GRITT, av regissør Itonje Søimer Guttormsen.

I dialog med RUSHPRINT-redaktør Kjetil Lismoen vil hun fortelle om hvorfor hun har valgt akkurat denne filmen. Samtalen vil også berøre film som satsingsområde for regjeringen og ministerens eget personlige forhold til kunstformen.

GRITT konkurrerte som eneste norske bidrag under Rotterdam film festival og om den prestisjefylte Dragon Award  på Göteborg Internasjonale filmfestival. Filmen ble nominert til fire Amandapriser, og ble tildelt pris for en av dem (beste kostyme). Regissør Itonje Søimer Guttormsen fikk også Edith Carlmar-prisen for sin debut-spillefilm.

«Den bittersøte bysymfonien GRITT er i mine øyne den beste norske debutfilmen på 14 år», skrev Jon Inge Faldalen her på rushprint.no. “Guttormsen peker med sosiokulturell fingerspissfølelse på et menneske og et Oslo, i et byportrett av de sjeldne, med underliggjøring av det kjente og hjemliggjøring av det ukjente».

Om handlingen:

«Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.»

Mer info om arrangementet.

Kulturministeren velger seg en film.

Kulturministeren velger seg en film.

På tirsdag kan du møte kulturministeren i samtale om film på Frogner Kino. Hun har valgt seg ut en norsk film som skal vises: GRITT av Itonje Søimer Guttormsen.

Det er ikke uvanlig å støte på Anette Trettebergstuen på norske filmpremierer eller under arrangementer på filmfestivaler. Men på Frogner Kino får du tirsdag 24.januar (kl 18.00) en sjelden anledning til å møte henne i en mer uformell setting.

Frogner kino inviterte nemlig ministeren til å velge en film og bli med i en samtale om den. Hun valgte seg den norske spillefilmen GRITT, av regissør Itonje Søimer Guttormsen.

I dialog med RUSHPRINT-redaktør Kjetil Lismoen vil hun fortelle om hvorfor hun har valgt akkurat denne filmen. Samtalen vil også berøre film som satsingsområde for regjeringen og ministerens eget personlige forhold til kunstformen.

GRITT konkurrerte som eneste norske bidrag under Rotterdam film festival og om den prestisjefylte Dragon Award  på Göteborg Internasjonale filmfestival. Filmen ble nominert til fire Amandapriser, og ble tildelt pris for en av dem (beste kostyme). Regissør Itonje Søimer Guttormsen fikk også Edith Carlmar-prisen for sin debut-spillefilm.

«Den bittersøte bysymfonien GRITT er i mine øyne den beste norske debutfilmen på 14 år», skrev Jon Inge Faldalen her på rushprint.no. “Guttormsen peker med sosiokulturell fingerspissfølelse på et menneske og et Oslo, i et byportrett av de sjeldne, med underliggjøring av det kjente og hjemliggjøring av det ukjente».

Om handlingen:

«Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.»

Mer info om arrangementet.

MENY