Krigsseileren nominert til enda en gjev fotopris.

Krigsseileren nominert til enda en gjev fotopris.

Sturla Brandth Grøvlen og «Krigsseileren» er blant de nominerte til årets priser fra American Society of Cinematographers.

Toppfoto: Fra opptakene utenfor Bergen av «Krigsseileren» (Foto: Mer film)

Det finnes knapt en fotopris med større faglig prestisje enn den American Society of Cinematographers deler ut hvert år til «the most compelling visual filmmaking» i året som har gått.

Fotoarbeidet på Krigsseileren er nominert i kategorien Spotlight, ved siden av The Quit Girl (Kate McCullough) og Gods Country (Andrew Wheeler).

Blant filmene som er nominert innen de øvrige kategoriene finner vi Top Gun: Maverick, Empire of Light og Elvis. En av fjorårets vinnere var Dune-fotograf Greig Fraser, som senere også ble tildelt en Oscar for filmen.

Tidligere i høst kunne vi melde om at Brandth Grøvlen også var plukket ut til Cameraimage – et filmprogram som viser filmer der kamera-arbeidet representerer noe utenom det vanlige. Tankegangen bak Cameraimage og ASC-prisene er å fremheve filmer der det visuelle formspråket og filmfotoet smelter sammen til noe usedvanlig. Mange av vinnerne har ofte endt opp med Oscar-nominasjoner og priser.

Fotograf Brandth Grøvlen var regissør Gunnar Vikenes førstevalg til Krigsseileren. Det kunne regissøren fortelle da han møtte Rushprint før premieren i september.

– Sturla jobber jo stort sett utenfor Norge, med store internasjonale navn. At han skulle si ja til å bruke halvannet år på Krigsseileren hadde jeg aldri trodd. Si nei til alt det andre og ja til dette. Og jeg har aldri blitt så imponert i hele mitt liv. Fotografen er den som er nærmest skuespillerne, og da må du være ekstremt sensitiv. Han har betydd enormt mye for filmen, sa Vikene.

Krigsseileren har for lengst rundet 400 000 besøkende på norske kinoer er Norges Oscarkandidat. Filmen er skrevet og regissert av Gunnar Vikene. I rollene finner vi skuespillere som Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen og Alexandra Gjerpen. Filmen er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film AS, norsk distributør er Scandinavian Film Distribution ved Ymer Media og internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Beta Cinema.

Krigsseileren nominert til enda en gjev fotopris.

Krigsseileren nominert til enda en gjev fotopris.

Sturla Brandth Grøvlen og «Krigsseileren» er blant de nominerte til årets priser fra American Society of Cinematographers.

Toppfoto: Fra opptakene utenfor Bergen av «Krigsseileren» (Foto: Mer film)

Det finnes knapt en fotopris med større faglig prestisje enn den American Society of Cinematographers deler ut hvert år til «the most compelling visual filmmaking» i året som har gått.

Fotoarbeidet på Krigsseileren er nominert i kategorien Spotlight, ved siden av The Quit Girl (Kate McCullough) og Gods Country (Andrew Wheeler).

Blant filmene som er nominert innen de øvrige kategoriene finner vi Top Gun: Maverick, Empire of Light og Elvis. En av fjorårets vinnere var Dune-fotograf Greig Fraser, som senere også ble tildelt en Oscar for filmen.

Tidligere i høst kunne vi melde om at Brandth Grøvlen også var plukket ut til Cameraimage – et filmprogram som viser filmer der kamera-arbeidet representerer noe utenom det vanlige. Tankegangen bak Cameraimage og ASC-prisene er å fremheve filmer der det visuelle formspråket og filmfotoet smelter sammen til noe usedvanlig. Mange av vinnerne har ofte endt opp med Oscar-nominasjoner og priser.

Fotograf Brandth Grøvlen var regissør Gunnar Vikenes førstevalg til Krigsseileren. Det kunne regissøren fortelle da han møtte Rushprint før premieren i september.

– Sturla jobber jo stort sett utenfor Norge, med store internasjonale navn. At han skulle si ja til å bruke halvannet år på Krigsseileren hadde jeg aldri trodd. Si nei til alt det andre og ja til dette. Og jeg har aldri blitt så imponert i hele mitt liv. Fotografen er den som er nærmest skuespillerne, og da må du være ekstremt sensitiv. Han har betydd enormt mye for filmen, sa Vikene.

Krigsseileren har for lengst rundet 400 000 besøkende på norske kinoer er Norges Oscarkandidat. Filmen er skrevet og regissert av Gunnar Vikene. I rollene finner vi skuespillere som Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen og Alexandra Gjerpen. Filmen er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film AS, norsk distributør er Scandinavian Film Distribution ved Ymer Media og internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Beta Cinema.

MENY