Filmsamtalen med Ole Endresen og Emir Zamwa.

Filmsamtalen med Ole Endresen og Emir Zamwa.

Serieskaper og regissør Ole Endresen ville ha helt nye ansikter i krimserien «Blodsbrødre». Han baserte derfor arbeidet på egne erfaringer med street casting fra britisk krim. Valget av hovedrolle falt til slutt på Emir Zamwa som aldri hadde spilt foran kamera før.

Blodsbrødre handler, som tittelen antyder, om to som står hverandre nær – men også på hver sin side av loven. Emir Zamwa spiller politietterforskeren Moaz som blir konfrontert med egen fortid da en «blodsbror» fra oppveksten blir leder for en av de kriminelle gjengene i Oslo.

Krimserien på TV2 stikker seg ut av flere årsaker. Ikke minst har serien en forfriskende cast med mange nye ansikter, deriblant Emir i hovedrollen. For serieskaper og regissør Ole Endresen var dette et bevisst valg som krevde ekstra innsats i castingprosessen. Han ville lene seg mer på levd liv enn på teaterskole denne gangen. Men hva innebar det, egentlig?

Her forteller Endresen og Zamwa om hvordan de har utviklet hovedrollen  sammen og hvor de har hentet inspirasjon. Hvor langt fra dagens gjengmiljøer er disse portrettene? Gjengkriminaliteten i Oslo er noe som har gått i bølger – i noen år er det ganske stille, og så blusser det opp igjen. I serien stilles flere spørsmålet om hvordan den best kan forebygges, eller bekjempes. Men først og fremst er dette et stykke fiksjon som drar veksler på en rekke stilistiske forbilder, fra City of God til The Wire.

Endresen var lenge kjent som regissør av komedier her til lands. Men så endret han kurs ved å ta regi på de internasjonale krimthrillerne Young Wallander og Bulletproof? Han forteller her om årsaken til denne nye vendingen i karrieren og hva han lærte av arbeidet med casting på disse seriene.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Filmsamtalen med Ole Endresen og Emir Zamwa.

Filmsamtalen med Ole Endresen og Emir Zamwa.

Serieskaper og regissør Ole Endresen ville ha helt nye ansikter i krimserien «Blodsbrødre». Han baserte derfor arbeidet på egne erfaringer med street casting fra britisk krim. Valget av hovedrolle falt til slutt på Emir Zamwa som aldri hadde spilt foran kamera før.

Blodsbrødre handler, som tittelen antyder, om to som står hverandre nær – men også på hver sin side av loven. Emir Zamwa spiller politietterforskeren Moaz som blir konfrontert med egen fortid da en «blodsbror» fra oppveksten blir leder for en av de kriminelle gjengene i Oslo.

Krimserien på TV2 stikker seg ut av flere årsaker. Ikke minst har serien en forfriskende cast med mange nye ansikter, deriblant Emir i hovedrollen. For serieskaper og regissør Ole Endresen var dette et bevisst valg som krevde ekstra innsats i castingprosessen. Han ville lene seg mer på levd liv enn på teaterskole denne gangen. Men hva innebar det, egentlig?

Her forteller Endresen og Zamwa om hvordan de har utviklet hovedrollen  sammen og hvor de har hentet inspirasjon. Hvor langt fra dagens gjengmiljøer er disse portrettene? Gjengkriminaliteten i Oslo er noe som har gått i bølger – i noen år er det ganske stille, og så blusser det opp igjen. I serien stilles flere spørsmålet om hvordan den best kan forebygges, eller bekjempes. Men først og fremst er dette et stykke fiksjon som drar veksler på en rekke stilistiske forbilder, fra City of God til The Wire.

Endresen var lenge kjent som regissør av komedier her til lands. Men så endret han kurs ved å ta regi på de internasjonale krimthrillerne Young Wallander og Bulletproof? Han forteller her om årsaken til denne nye vendingen i karrieren og hva han lærte av arbeidet med casting på disse seriene.

Programleder er Kjetil Lismoen.

MENY