Filmsamtalen med Arild Fröhlich og Mads Ousdal.

Filmsamtalen med Arild Fröhlich og Mads Ousdal.

I dramaserien «RIP Henry» må hovedrollen åpne seg opp, både emosjonelt og kirurgisk. Det ga spesielle utfordringer, forteller regissør Arild Fröhlich og hovedrollehaver Mads Ousdal i denne utgaven av Filmsamtalen.

RIP Henry er en spennende sjangerblanding: det er både sykehusdrama, mørk komedie, borderline-horror – og en film om ikke bare én, men to sorgprosesser. Vi møter kirurgen Henry som er eneveldig konge på det lokale sykehuset på Odda, men som går på en smell da kona dør og han oppdager at han har hjernesvulst.

Hvordan former man en karakter i denne miksen? Det ble utgangspunktet for denne utgaven av Filmsamtalen med regissør og medforfatter Arild Fröhlich og hovedrollehaver Mads Ousdal.

Hvite mannlige grinebitere fra øvre middelklasse er ikke de som står høyest i kurs for tiden, så de måtte tilføre ham noe ekstra, forteller de to gjestene. Vi røper ikke for mye om vi forteller at Henry må åpne seg opp – både emosjonelt og kirurgisk. Det åpner for groteske situasjoner og komikk, men også overraskende hjertevarme situasjoner. Den åtte episoders serien hadde premiere på Viaplay forrige søndag og er spilt inn i Odda. Hva tilførte lokasjonen serien? Og hva betyr det for en skuespillers arbeid med en rolle at han har hele åtte episoder til rådighet?

Programleder er Kjetil Lismoen.

Filmsamtalen med Arild Fröhlich og Mads Ousdal.

Filmsamtalen med Arild Fröhlich og Mads Ousdal.

I dramaserien «RIP Henry» må hovedrollen åpne seg opp, både emosjonelt og kirurgisk. Det ga spesielle utfordringer, forteller regissør Arild Fröhlich og hovedrollehaver Mads Ousdal i denne utgaven av Filmsamtalen.

RIP Henry er en spennende sjangerblanding: det er både sykehusdrama, mørk komedie, borderline-horror – og en film om ikke bare én, men to sorgprosesser. Vi møter kirurgen Henry som er eneveldig konge på det lokale sykehuset på Odda, men som går på en smell da kona dør og han oppdager at han har hjernesvulst.

Hvordan former man en karakter i denne miksen? Det ble utgangspunktet for denne utgaven av Filmsamtalen med regissør og medforfatter Arild Fröhlich og hovedrollehaver Mads Ousdal.

Hvite mannlige grinebitere fra øvre middelklasse er ikke de som står høyest i kurs for tiden, så de måtte tilføre ham noe ekstra, forteller de to gjestene. Vi røper ikke for mye om vi forteller at Henry må åpne seg opp – både emosjonelt og kirurgisk. Det åpner for groteske situasjoner og komikk, men også overraskende hjertevarme situasjoner. Den åtte episoders serien hadde premiere på Viaplay forrige søndag og er spilt inn i Odda. Hva tilførte lokasjonen serien? Og hva betyr det for en skuespillers arbeid med en rolle at han har hele åtte episoder til rådighet?

Programleder er Kjetil Lismoen.

MENY