Pris til Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang» i Tallinn.

Pris til Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang» i Tallinn.

Under avslutningsseremonien lørdag kveld vant «Alt på en gang» av Henrik Dyb Zwart prisen for beste kortfilm i programmet Rebels with their Shorts på Tallinn Black Nights Film Festival.

Den 26. utgaven av Tallinn Black Nights Film Festival ble avsluttet denne helgen. Lørdag kveld var det duket for avslutningsseremoni med prisutdeling i Alexela konserthus i den estiske hovedstaden.

Her vant den norske kortfilmen Alt på en gang (se foto) av Henrik Dyb Zwart prisen for beste kortfilm i programmet Rebels with their Shorts. Dette programmet er del av seksjonen Rebels with a Cause, der festivalen viser «utfordrende uavhengige produksjoner som tilbyr overraskende perspektiver, fortryllende visualitet og avdekkende historiefortelling», som omfatter både nye stemmer og godt etablerte filmskapere. Seksjonen har konkurranseprogram for kortfilm og langfilm.

«Vi har sett 13 svært forskjellige kortfilmer. Så forskjellige at vi måtte ha en lang diskusjon om hva som utgjør en film og hva vi burde se etter. Men til slutt ble vi alle enige om en film som på sin svært korte spilletid klarte å fortelle en spennende og emosjonell historie og dele filmskaperens eget verdensbilde,» lyder juryens begrunnelse for prisen til Alt på en gang.

Alt på en gang er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart og produsert av Øystein K Dyb og Bacon OSL. Filmen er tidligere valgt ut til årets filmfestival i Venezia, der den deltok i kortfilmkonkurransen i den offisielle sideseksjonen Orizzonti.

Da Alt på en gang fikk tilskudd fra Norsk filminstitutt, beskrev daværende kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen den «primært som en formstudie, som forener en tradisjonell fortelling med grep vi forbinder med ‘kunstfilm’.» I filmen utspiller flere handlinger og visuelle fortellerelemeter seg samtidig, og konsulenten skrev videre at filmet åpnet opp for «et filmatisk rom som jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm.»

Flere norske filmer var valgt ut til årets utgave av Tallinn Black Nights Film Festival, med Mona J. Hoels Natt i den internasjonale hovedkonkurransen og Storm av Erika Calmeyer i konkurranseprogrammet for spillefilmdebuter First Features Competition.

Også flere norske filmer deltok i andre kortfilmprogrammer: Mitt idiotiske hjerte, som er regissert av Emma Lund Rasmussen og en av årets eksamensfilmer fra Den norske filmskolen, var valgt ut til konkurranseprogrammet Shorts New Talents: Live Action, Bear Hug av Margrethe Danielsen var i Shorts Animation Competition og I’m Not Afraid av Marita Mayer i Shorts Kids Animation Competition.

Tallinn Black Nights er en A-liste-festival, som innebærer at filmene i hovedkonkurransen enten har verdens- eller internasjonal premiere på festivalen. Det samme gjelder First Features Competition, men ikke alle øvrige seksjoner.

Festivalen blir i år arrangert i perioden 11.-27. november.

Se oversikt over alle prisvinnere her.

Pris til Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang» i Tallinn.

Pris til Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang» i Tallinn.

Under avslutningsseremonien lørdag kveld vant «Alt på en gang» av Henrik Dyb Zwart prisen for beste kortfilm i programmet Rebels with their Shorts på Tallinn Black Nights Film Festival.

Den 26. utgaven av Tallinn Black Nights Film Festival ble avsluttet denne helgen. Lørdag kveld var det duket for avslutningsseremoni med prisutdeling i Alexela konserthus i den estiske hovedstaden.

Her vant den norske kortfilmen Alt på en gang (se foto) av Henrik Dyb Zwart prisen for beste kortfilm i programmet Rebels with their Shorts. Dette programmet er del av seksjonen Rebels with a Cause, der festivalen viser «utfordrende uavhengige produksjoner som tilbyr overraskende perspektiver, fortryllende visualitet og avdekkende historiefortelling», som omfatter både nye stemmer og godt etablerte filmskapere. Seksjonen har konkurranseprogram for kortfilm og langfilm.

«Vi har sett 13 svært forskjellige kortfilmer. Så forskjellige at vi måtte ha en lang diskusjon om hva som utgjør en film og hva vi burde se etter. Men til slutt ble vi alle enige om en film som på sin svært korte spilletid klarte å fortelle en spennende og emosjonell historie og dele filmskaperens eget verdensbilde,» lyder juryens begrunnelse for prisen til Alt på en gang.

Alt på en gang er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart og produsert av Øystein K Dyb og Bacon OSL. Filmen er tidligere valgt ut til årets filmfestival i Venezia, der den deltok i kortfilmkonkurransen i den offisielle sideseksjonen Orizzonti.

Da Alt på en gang fikk tilskudd fra Norsk filminstitutt, beskrev daværende kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen den «primært som en formstudie, som forener en tradisjonell fortelling med grep vi forbinder med ‘kunstfilm’.» I filmen utspiller flere handlinger og visuelle fortellerelemeter seg samtidig, og konsulenten skrev videre at filmet åpnet opp for «et filmatisk rom som jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm.»

Flere norske filmer var valgt ut til årets utgave av Tallinn Black Nights Film Festival, med Mona J. Hoels Natt i den internasjonale hovedkonkurransen og Storm av Erika Calmeyer i konkurranseprogrammet for spillefilmdebuter First Features Competition.

Også flere norske filmer deltok i andre kortfilmprogrammer: Mitt idiotiske hjerte, som er regissert av Emma Lund Rasmussen og en av årets eksamensfilmer fra Den norske filmskolen, var valgt ut til konkurranseprogrammet Shorts New Talents: Live Action, Bear Hug av Margrethe Danielsen var i Shorts Animation Competition og I’m Not Afraid av Marita Mayer i Shorts Kids Animation Competition.

Tallinn Black Nights er en A-liste-festival, som innebærer at filmene i hovedkonkurransen enten har verdens- eller internasjonal premiere på festivalen. Det samme gjelder First Features Competition, men ikke alle øvrige seksjoner.

Festivalen blir i år arrangert i perioden 11.-27. november.

Se oversikt over alle prisvinnere her.

MENY