Filmsamtalen med Arthur Berning og Jakob Rørvik.

Filmsamtalen med Arthur Berning og Jakob Rørvik.

De står bak en av årets mest originale norske spillefilmer, «Thomas mot Thomas», som har premiere denne uken. Hvordan gikk det egentlig til da Arthur skulle spille fem ulike varianter av sin rollefigur – i samme scene?

En briljant forsker som er alt annet enn briljant på hjemmefronten. Om fedre som svikter og et vitenskapelig eksperiment som bærer galt av sted. Vi har kanskje sett dette før på film, men ikke på den måten regissør Jakob Rørvik (til høyre på foto) og skuespiller Arthur Berning skildrer det i spillefilmen Thomas mot Thomas.

For dette er ikke noe realistisk familiedrama, ei heller en skrekkfilm om en gal professor. Så hva er det da?

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Rørvik og Berning om en opptaksprosess som bød på spesielle utfordringer for en hovedrolle som måtte fortolkes i fem ulike versjoner. Også filmens sjanger er spaltet: den kan oppleves som både komedie og tragedie, både familiedrama og en utforskning av kvantefysikken. Men hvor genial er egentlig kvantefysikeren Thomas?

Rørvik kan fortelle om en spesiell produksjonshistorie som startet med deltakelse på manuslaben på Sundance og fant veien til Nye Veier-ordningen i NFI som er ment å stimulere til nyskaping og utforsking. Og i den kreative ånden er filmen utviklet.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Filmsamtalen med Arthur Berning og Jakob Rørvik.

Filmsamtalen med Arthur Berning og Jakob Rørvik.

De står bak en av årets mest originale norske spillefilmer, «Thomas mot Thomas», som har premiere denne uken. Hvordan gikk det egentlig til da Arthur skulle spille fem ulike varianter av sin rollefigur – i samme scene?

En briljant forsker som er alt annet enn briljant på hjemmefronten. Om fedre som svikter og et vitenskapelig eksperiment som bærer galt av sted. Vi har kanskje sett dette før på film, men ikke på den måten regissør Jakob Rørvik (til høyre på foto) og skuespiller Arthur Berning skildrer det i spillefilmen Thomas mot Thomas.

For dette er ikke noe realistisk familiedrama, ei heller en skrekkfilm om en gal professor. Så hva er det da?

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Rørvik og Berning om en opptaksprosess som bød på spesielle utfordringer for en hovedrolle som måtte fortolkes i fem ulike versjoner. Også filmens sjanger er spaltet: den kan oppleves som både komedie og tragedie, både familiedrama og en utforskning av kvantefysikken. Men hvor genial er egentlig kvantefysikeren Thomas?

Rørvik kan fortelle om en spesiell produksjonshistorie som startet med deltakelse på manuslaben på Sundance og fant veien til Nye Veier-ordningen i NFI som er ment å stimulere til nyskaping og utforsking. Og i den kreative ånden er filmen utviklet.

Programleder er Kjetil Lismoen.

MENY