Filmsamtalen med Ida Elise Broch

Filmsamtalen med Ida Elise Broch

Jeg måtte tvinge meg selv til å stå på en scene, jeg var livredd, forteller Ida Elise Broch om veien til skuespilleryrket. Nå har hun trådt inn i et nytt potensielt minefelt med hovedrollen i dramaserien «Fenris» – der ulvemotstandere og forskere barker sammen i et spenningsdrama som ikke er redd for å leke med stereotypiene.

Å stå på en scene eller foran kamera er ikke noe problem, men å sette meg ned å snakke om disse tingene, er mye verre, forteller Ida Elise Broch. Hun tar likevel sjansen i denne utgaven av Filmsamtalen.

Dramaserien Fenris har nettopp hatt premiere på første episoden på Viaplay. Som forventet er det mye oppmerksomhet rundt ulveproblematikken i serien. Men den er ikke et innlegg i den betente norske ulvedebatten, understreker hun. Den anvender snarere ulven som et speil for vår egen frykt og holdninger.

I rollen som ulveforsker beveger hun seg langt unna hennes mest kjente rollefigur – den evig kjærlighetssøkende Johanne i Hjem til jul. I Fenris holder rollefiguren hennes kortene tett til brystet, og det er ikke i starten enkelt å lese hva som driver henne. Men det er noe Broch håper hun kan gjøre mer av – å spille rollefigurer som ikke bare stryker oss medhårs. Har man først spilt Hedda Gabler er det ikke noe man glemmer så lett.

Programleder er Kjetil Lismoen.

 

Filmsamtalen med Ida Elise Broch

Filmsamtalen med Ida Elise Broch

Jeg måtte tvinge meg selv til å stå på en scene, jeg var livredd, forteller Ida Elise Broch om veien til skuespilleryrket. Nå har hun trådt inn i et nytt potensielt minefelt med hovedrollen i dramaserien «Fenris» – der ulvemotstandere og forskere barker sammen i et spenningsdrama som ikke er redd for å leke med stereotypiene.

Å stå på en scene eller foran kamera er ikke noe problem, men å sette meg ned å snakke om disse tingene, er mye verre, forteller Ida Elise Broch. Hun tar likevel sjansen i denne utgaven av Filmsamtalen.

Dramaserien Fenris har nettopp hatt premiere på første episoden på Viaplay. Som forventet er det mye oppmerksomhet rundt ulveproblematikken i serien. Men den er ikke et innlegg i den betente norske ulvedebatten, understreker hun. Den anvender snarere ulven som et speil for vår egen frykt og holdninger.

I rollen som ulveforsker beveger hun seg langt unna hennes mest kjente rollefigur – den evig kjærlighetssøkende Johanne i Hjem til jul. I Fenris holder rollefiguren hennes kortene tett til brystet, og det er ikke i starten enkelt å lese hva som driver henne. Men det er noe Broch håper hun kan gjøre mer av – å spille rollefigurer som ikke bare stryker oss medhårs. Har man først spilt Hedda Gabler er det ikke noe man glemmer så lett.

Programleder er Kjetil Lismoen.

 

MENY