«Krigsseileren» til Toronto

«Krigsseileren» til Toronto

«Krigsseileren» blir eneste norske deltaker som får internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto.

Krigsseileren er invitert til Toronto International Film Festival. 9.september blir filmens internasjonale premiere.

Gunnar Vikenes drama fra andre verdenskrig får sin internasjonale premiere i programseksjonen Contemporary World Cinema, seksjonen for «compelling stories, global perspectives». Det er ingen andre norske filmer som deltar i det offisielle programmet i Toronto i år.

Regissør Vikene har også skrevet manuskriptet til det som er den dyreste norske spillefilmproduksjonen noensinne, med et budsjett på oppunder 110 millioner kroner, melder Norsk filminstitutt.

– Det er en stor ære å bli invitert til filmfestivalen i Toronto, sier regissør Gunnar Vikene. – Toronto føles også som det perfekte internasjonale hjem for filmen, både fordi Canada hadde en stor andel egne krigsseilere og fordi deler av Krigsseileren foregår ved det norske sykehuset for sjømenn som lå i Halifax.

– Vi er utrolig glade og stolte over å bli invitert til en av verdens viktigste filmfestivaler. Dette er en fantastisk start for Krigsseileren og en anerkjennelse av filmens potensial i det amerikanske markedet. Fortellingen om krigsseilernes skjebne er ikke bare viktig i Norge, den vil også bevege et internasjonalt publikum, sier produsent Maria Ekerhovd.

Om Krigsseileren
I Krigsseileren møter vi sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen, heter det i omtalen av filmen. «Når andre verdenskrig bryter ut, er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.»

«Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.  Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?»

Gunnar Vikene sier om filmen at «Krigsseileren er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.»

I rollene finner vi skuespillere som Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen og Alexandra Gjerpen. Filmen er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film AS, norsk distributør er Scandinavian Film Distribution ved Ymer Media og internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Beta Cinema.

Den norske premieren vil finne sted den 23. september 2022.


Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler.  Filmfestivalen er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film, hvor kjøpere, festivalprogrammerere og presse fra hele verden deltar. Festivalen finner i år sted for 47. gang i perioden 8. – 18. september 2022. Filmer har gjerne 2-3 publikumsvisninger i løpet av festivalen, og en visning for presse og filmbransje.


 

«Krigsseileren» til Toronto

«Krigsseileren» til Toronto

«Krigsseileren» blir eneste norske deltaker som får internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto.

Krigsseileren er invitert til Toronto International Film Festival. 9.september blir filmens internasjonale premiere.

Gunnar Vikenes drama fra andre verdenskrig får sin internasjonale premiere i programseksjonen Contemporary World Cinema, seksjonen for «compelling stories, global perspectives». Det er ingen andre norske filmer som deltar i det offisielle programmet i Toronto i år.

Regissør Vikene har også skrevet manuskriptet til det som er den dyreste norske spillefilmproduksjonen noensinne, med et budsjett på oppunder 110 millioner kroner, melder Norsk filminstitutt.

– Det er en stor ære å bli invitert til filmfestivalen i Toronto, sier regissør Gunnar Vikene. – Toronto føles også som det perfekte internasjonale hjem for filmen, både fordi Canada hadde en stor andel egne krigsseilere og fordi deler av Krigsseileren foregår ved det norske sykehuset for sjømenn som lå i Halifax.

– Vi er utrolig glade og stolte over å bli invitert til en av verdens viktigste filmfestivaler. Dette er en fantastisk start for Krigsseileren og en anerkjennelse av filmens potensial i det amerikanske markedet. Fortellingen om krigsseilernes skjebne er ikke bare viktig i Norge, den vil også bevege et internasjonalt publikum, sier produsent Maria Ekerhovd.

Om Krigsseileren
I Krigsseileren møter vi sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen, heter det i omtalen av filmen. «Når andre verdenskrig bryter ut, er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.»

«Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.  Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?»

Gunnar Vikene sier om filmen at «Krigsseileren er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.»

I rollene finner vi skuespillere som Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen og Alexandra Gjerpen. Filmen er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film AS, norsk distributør er Scandinavian Film Distribution ved Ymer Media og internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Beta Cinema.

Den norske premieren vil finne sted den 23. september 2022.


Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler.  Filmfestivalen er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film, hvor kjøpere, festivalprogrammerere og presse fra hele verden deltar. Festivalen finner i år sted for 47. gang i perioden 8. – 18. september 2022. Filmer har gjerne 2-3 publikumsvisninger i løpet av festivalen, og en visning for presse og filmbransje.


 

MENY