«Norwegian Dream» vant Screen International sin pitchepris

«Norwegian Dream» vant Screen International sin pitchepris

Igor Devolds kjærlighetsdrama «Norwegian Dream» er tildelt Screen International Best Pitch Award. Det sikrer prosjektet omtale i Screen International gjennom hele den videre lanseringen.

Igor Devold og Spætt films kjærlighetsdrama Norwegian Dream er tildelt Screen International Best Pitch Award. Det sikrer prosjektet omtale i Screen International gjennom hele den videre distribusjonen og lanseringen.

Prisen fikk de som et av mange «works in progress» under New Horizons International Film Festival i Wroclaw i Polen.

Filmen er «et ganske klassisk kjærlighetsdrama med mange komplikasjoner underveis, satt i vakre trønderske omgivelser». I en av hovedrollene finner vi Karl Bekele Steinland fra Byåsen i Trondheim. Han spiller Ivar som utvikler et kjærlighetsforhold til polske Robert, som spilles av det polske stjerneskuddet Hubert Milkowski. Begge rollefigurene jobber på en fiskeforedlingsbedrift der forholdet blir satt på en prøve da det bryter ut streik på arbeidsplassen.

Under Haugesund Filmfestival 2020 fikk prosjektet hederlig omtale for sin pitch, og filmen ble derfor valgt ut til Cannes Marche du Film 2020. Prosjektet ble også pitchet under De polske filmdagene Wraclow i samme året, samt coproduksjonsmarkedet i Cotbus og det nordiske filmmarkedet i Gøteborg i januar i år.

Filmen er spilt inn på Frøya, Orkanger og Trondheim og kommer på kino over hele landet våren 2023.  Filmen har et budsjett på kun 10 millioner. Produksjonen har utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt, men har ikke blitt prioritert for produksjonsstøtte hos NFI. På grunn av manglende nasjonal finansiering har Filminvest valgt å gi et rekordstort tilskudd for å kunne realisere prosjektet. Det er også en trilateral co-produksjon med Polen og Tyskland.

Leiv Igor Devold er utdannet filmregissør fra den polske filmskolen, og til daglig underviser han ved NTNU. Han har hatt ideen til filmen siden 2012. Han gjorde seg bemerket med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen om Kaizers Orchestra i 2015, som blant annet vant publikumsprisen under Kosmorama Filmfestival.

«Norwegian Dream» vant Screen International sin pitchepris

«Norwegian Dream» vant Screen International sin pitchepris

Igor Devolds kjærlighetsdrama «Norwegian Dream» er tildelt Screen International Best Pitch Award. Det sikrer prosjektet omtale i Screen International gjennom hele den videre lanseringen.

Igor Devold og Spætt films kjærlighetsdrama Norwegian Dream er tildelt Screen International Best Pitch Award. Det sikrer prosjektet omtale i Screen International gjennom hele den videre distribusjonen og lanseringen.

Prisen fikk de som et av mange «works in progress» under New Horizons International Film Festival i Wroclaw i Polen.

Filmen er «et ganske klassisk kjærlighetsdrama med mange komplikasjoner underveis, satt i vakre trønderske omgivelser». I en av hovedrollene finner vi Karl Bekele Steinland fra Byåsen i Trondheim. Han spiller Ivar som utvikler et kjærlighetsforhold til polske Robert, som spilles av det polske stjerneskuddet Hubert Milkowski. Begge rollefigurene jobber på en fiskeforedlingsbedrift der forholdet blir satt på en prøve da det bryter ut streik på arbeidsplassen.

Under Haugesund Filmfestival 2020 fikk prosjektet hederlig omtale for sin pitch, og filmen ble derfor valgt ut til Cannes Marche du Film 2020. Prosjektet ble også pitchet under De polske filmdagene Wraclow i samme året, samt coproduksjonsmarkedet i Cotbus og det nordiske filmmarkedet i Gøteborg i januar i år.

Filmen er spilt inn på Frøya, Orkanger og Trondheim og kommer på kino over hele landet våren 2023.  Filmen har et budsjett på kun 10 millioner. Produksjonen har utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt, men har ikke blitt prioritert for produksjonsstøtte hos NFI. På grunn av manglende nasjonal finansiering har Filminvest valgt å gi et rekordstort tilskudd for å kunne realisere prosjektet. Det er også en trilateral co-produksjon med Polen og Tyskland.

Leiv Igor Devold er utdannet filmregissør fra den polske filmskolen, og til daglig underviser han ved NTNU. Han har hatt ideen til filmen siden 2012. Han gjorde seg bemerket med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen om Kaizers Orchestra i 2015, som blant annet vant publikumsprisen under Kosmorama Filmfestival.

MENY