Syk Pike med norgespremiere på Oslo Pix

Syk Pike med norgespremiere på Oslo Pix

Kristoffer Borglis mørke komedie «Syk Pike»» får sin norgespremiere under Oslo Pix. Her kan du blant annet lese mer om mottakelsen filmen fikk under den internasjonale premieren i Cannes.

Syk Pike hadde verdenspremiere i den prestisjetunge seksjonen Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes i mai, til i hovedsak positiv mottakelse blant kritikerne (noe du kan lese mer om her). Nå er det klart at filmen får sin norske premiere under Oslo Pix filmfestival i august.

Regissør Kristoffer Borgli sin andre spillefilm dreier seg rundt «et narsissistisk prosjekt som spinner ut av kontroll». Syk pike er en sylskarp satire over blant annet samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer, og balanserer “body horror”-elementer med nådeløs mørk humor, heter det i festivalens omtale av den.

Her på rushprint.no skrev Jon Inge Faldalen følgende: «Syk pike er en film som tør sette seg i tilskuerens vrangstrupe. Larry David Lynch? Borgli – som er bosatt i Pasadena og ifølge sin Instagram-profil «Basically knows like all the good camera angles» – spør helst, og skaper både sykdom og diagnose i Syk pike, en film som (lik Ibsen) tilsynelatende ikke føler behov for å svare, gjennom noen foreslått kur.»

«Narsissisme» er et ord som brukes hyppig i Syk pike.

– Narsissisme er jo så utrolig tydelig i samtiden, et problem vi bare gjør verre med sosiale medier og alle disse måtene å dyrke seg selv på. Det er så tydelig at det nesten er umulig å ikke snakke om det. Det er bygget enda mer en økonomi rundt det å være et offer. Det skaper et incentiv som de fleste tenker at «det kan man ikke spille på». Men denne karakteren gjør det de færreste ville gjort. De færreste vil agere på det incentivet, sa Borgli i vårt intervju med ham.

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen som Signe, som befinner seg i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas (Eirik Sæther), et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet.

– Det er få kvinnelige filmroller man ser og tenker: “Fy faen for et menneske!” Det å få lov til å spille det, syntes jeg var gøy og kvalmende gjenkjennelig, kunne Kujath Thorp fortelle til Rushprint etter premieren i Cannes.

På rollelisten finner vi også Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig, Steinar Klouman Hallert og Henrik Mestad. Filmen er produsert av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar for produksjonsselskapet Oslo Pictures.

Syk pike har ordinær kinopremiere 9. september og distribueres i Norge av Ymer Media.

29. august — 4. september går Oslo Pix Filmfestival av stabelen med filmvisninger og arrangementer på Ringen Kino, Vega Scene og på mindre lokale scener på Grünerløkka, samt gratis utevisninger på Schous plass. 

Syk Pike med norgespremiere på Oslo Pix

Syk Pike med norgespremiere på Oslo Pix

Kristoffer Borglis mørke komedie «Syk Pike»» får sin norgespremiere under Oslo Pix. Her kan du blant annet lese mer om mottakelsen filmen fikk under den internasjonale premieren i Cannes.

Syk Pike hadde verdenspremiere i den prestisjetunge seksjonen Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes i mai, til i hovedsak positiv mottakelse blant kritikerne (noe du kan lese mer om her). Nå er det klart at filmen får sin norske premiere under Oslo Pix filmfestival i august.

Regissør Kristoffer Borgli sin andre spillefilm dreier seg rundt «et narsissistisk prosjekt som spinner ut av kontroll». Syk pike er en sylskarp satire over blant annet samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer, og balanserer “body horror”-elementer med nådeløs mørk humor, heter det i festivalens omtale av den.

Her på rushprint.no skrev Jon Inge Faldalen følgende: «Syk pike er en film som tør sette seg i tilskuerens vrangstrupe. Larry David Lynch? Borgli – som er bosatt i Pasadena og ifølge sin Instagram-profil «Basically knows like all the good camera angles» – spør helst, og skaper både sykdom og diagnose i Syk pike, en film som (lik Ibsen) tilsynelatende ikke føler behov for å svare, gjennom noen foreslått kur.»

«Narsissisme» er et ord som brukes hyppig i Syk pike.

– Narsissisme er jo så utrolig tydelig i samtiden, et problem vi bare gjør verre med sosiale medier og alle disse måtene å dyrke seg selv på. Det er så tydelig at det nesten er umulig å ikke snakke om det. Det er bygget enda mer en økonomi rundt det å være et offer. Det skaper et incentiv som de fleste tenker at «det kan man ikke spille på». Men denne karakteren gjør det de færreste ville gjort. De færreste vil agere på det incentivet, sa Borgli i vårt intervju med ham.

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen som Signe, som befinner seg i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas (Eirik Sæther), et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet.

– Det er få kvinnelige filmroller man ser og tenker: “Fy faen for et menneske!” Det å få lov til å spille det, syntes jeg var gøy og kvalmende gjenkjennelig, kunne Kujath Thorp fortelle til Rushprint etter premieren i Cannes.

På rollelisten finner vi også Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig, Steinar Klouman Hallert og Henrik Mestad. Filmen er produsert av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar for produksjonsselskapet Oslo Pictures.

Syk pike har ordinær kinopremiere 9. september og distribueres i Norge av Ymer Media.

29. august — 4. september går Oslo Pix Filmfestival av stabelen med filmvisninger og arrangementer på Ringen Kino, Vega Scene og på mindre lokale scener på Grünerløkka, samt gratis utevisninger på Schous plass. 

MENY