«Nattrikken» er tildelt kortfilmprisen på Tribeca

«Nattrikken» er tildelt kortfilmprisen på Tribeca

Eirik Tveitens «Nattrikken» er tildelt fiksjonsprisen for kortfilm under Tribeca film festival.

Regissør Eirik Tveiten og Cylinder Production ble tildelt prisen for beste «short narrativ» under prisutdelingen på Tribeca film festival. Det melder festivalen på sin webside.

Filmen handler «om en beruset kvinne som rapper en trikk, og dermed får ansvar for passasjerene som kommer på”.  Det er

Tribeca filmfestival ble startet av Robert de Niro i triangelet nedenfor Canal Street på Manhattan etter terrorangrepene i 2001, og har vokst til å bli en av verdens største filmfestivaler.

Nattrikken er allerede vist på en rekke festivaler og fikk filmkritikerprisen i Grimstad i 2020. Juryen på Tribeca har ikke gått ut med sin begrunnelse for tildelingen, så vi får nøye oss med juryens begrunnelse da filmen fikk pris i Grimstad:

«På knappe 16 minutter fortelles en helstøpt fortelling, eller egentlig to fortellinger som veves sammen. Likevel preges filmen av en ro i gjennomføringen og den gir oss tid til å reflektere over flere morsomme og overraskende hendelser. Alle fagfunksjonene er godt ivaretatt. Filmen har høy underholdningsverdi, samtidig som den forteller om utfordringene ved å være litt annerledes enn majoriteten.»

Eirik Tveiten er utdannet skuespiller, og har bakgrunn som skuespiller, instruktør, manusforfatter og produsent. Han har laget en rekke kortfilmer, blant annet Vincent, Vilde, Voyeur, De utvalgte, Livet Utenfor og Vennlige mennesker. Han har også skrevet og satt opp flere skuespill både i Oslo og Bergen. 

«Nattrikken» er tildelt kortfilmprisen på Tribeca

«Nattrikken» er tildelt kortfilmprisen på Tribeca

Eirik Tveitens «Nattrikken» er tildelt fiksjonsprisen for kortfilm under Tribeca film festival.

Regissør Eirik Tveiten og Cylinder Production ble tildelt prisen for beste «short narrativ» under prisutdelingen på Tribeca film festival. Det melder festivalen på sin webside.

Filmen handler «om en beruset kvinne som rapper en trikk, og dermed får ansvar for passasjerene som kommer på”.  Det er

Tribeca filmfestival ble startet av Robert de Niro i triangelet nedenfor Canal Street på Manhattan etter terrorangrepene i 2001, og har vokst til å bli en av verdens største filmfestivaler.

Nattrikken er allerede vist på en rekke festivaler og fikk filmkritikerprisen i Grimstad i 2020. Juryen på Tribeca har ikke gått ut med sin begrunnelse for tildelingen, så vi får nøye oss med juryens begrunnelse da filmen fikk pris i Grimstad:

«På knappe 16 minutter fortelles en helstøpt fortelling, eller egentlig to fortellinger som veves sammen. Likevel preges filmen av en ro i gjennomføringen og den gir oss tid til å reflektere over flere morsomme og overraskende hendelser. Alle fagfunksjonene er godt ivaretatt. Filmen har høy underholdningsverdi, samtidig som den forteller om utfordringene ved å være litt annerledes enn majoriteten.»

Eirik Tveiten er utdannet skuespiller, og har bakgrunn som skuespiller, instruktør, manusforfatter og produsent. Han har laget en rekke kortfilmer, blant annet Vincent, Vilde, Voyeur, De utvalgte, Livet Utenfor og Vennlige mennesker. Han har også skrevet og satt opp flere skuespill både i Oslo og Bergen. 

MENY