Filmsamtalen: Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen

Filmsamtalen: Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen

Hva er det dokumentarserien kan formidle som nyhetsmediene ikke kan? Og hvordan formidle det til et internasjonalt publikum? Det var spørsmålene Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen stilte seg da de skulle gjenfortelle en av tidenes mest omtalte norske kriminalsaker for Netflix.

Historien om den korrupsjonsdømte politimannen Eirik Jensen er som skapt for en bredt anlagte dokumentarserie. Ja, det var så mye de ikke fikk plass til at regissørene/serieskaperne Trond Kvig Andreassen og Ragne Riise kunne laget enda en sesong for produsenten Monster og Netflix.

Her forteller de om valgene de måtte ta, ikke minst etter at Jensens nemesis, Gjermund Cappelen, ikke ville stille opp i serien. Hvordan fikk de nødvendig tillitt av Jensen til å kunne filme ham innefra fengselsmurene? Og er det noen farer forbundet med å basere seg på denne tillitten?

Jensen er fascinerende nettopp fordi han framstår som både «helt og skurk», avhengig av hvem du spør. Skyldig eller ikke skyldig – det kan virke som begge sider mener å finne dokumentasjon i serien på at de har rett, forteller Kvig Andreassen og Riise. De har laget en serie som både er et spennende portrett og en større fortelling om forholdet mellom politi, offentligheten og myndighetene gjennom flere tiår. Serien antyder at vi har vært naive som har trodd at korrupsjon innen politiet ikke kunne pågå uoppdaget i Norge.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Filmsamtalen: Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen

Filmsamtalen: Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen

Hva er det dokumentarserien kan formidle som nyhetsmediene ikke kan? Og hvordan formidle det til et internasjonalt publikum? Det var spørsmålene Ragne Riise og Trond Kvig Andreassen stilte seg da de skulle gjenfortelle en av tidenes mest omtalte norske kriminalsaker for Netflix.

Historien om den korrupsjonsdømte politimannen Eirik Jensen er som skapt for en bredt anlagte dokumentarserie. Ja, det var så mye de ikke fikk plass til at regissørene/serieskaperne Trond Kvig Andreassen og Ragne Riise kunne laget enda en sesong for produsenten Monster og Netflix.

Her forteller de om valgene de måtte ta, ikke minst etter at Jensens nemesis, Gjermund Cappelen, ikke ville stille opp i serien. Hvordan fikk de nødvendig tillitt av Jensen til å kunne filme ham innefra fengselsmurene? Og er det noen farer forbundet med å basere seg på denne tillitten?

Jensen er fascinerende nettopp fordi han framstår som både «helt og skurk», avhengig av hvem du spør. Skyldig eller ikke skyldig – det kan virke som begge sider mener å finne dokumentasjon i serien på at de har rett, forteller Kvig Andreassen og Riise. De har laget en serie som både er et spennende portrett og en større fortelling om forholdet mellom politi, offentligheten og myndighetene gjennom flere tiår. Serien antyder at vi har vært naive som har trodd at korrupsjon innen politiet ikke kunne pågå uoppdaget i Norge.

Programleder er Kjetil Lismoen.

MENY