Deler av casten til «Festning Norge» er klar

Deler av casten til «Festning Norge» er klar

Tobias Santelmann og Selome Emnetu spiller noen av de sentrale rollene i den dystopiske thrillerserien om et Norge som har isolert seg for omverdenen.

Nylig kunne regissør Cecilie Mosli i podcasten Filmsamtalen lette litt på sløret rundt den nye thrillerserien hun er igang med sammen med regissør Mikkel Brænne Sandemose. Nå er også deler av casten offentliggjort.

Tobias Santelmann spiller en av hovedrollene som «den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden, et valg som skal vise seg å bli skjebnesvangert.»

– Jeg mener at i den situasjonen verden er i dag, så er Festning Norge ubehagelig aktuell. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mann med en klar visjon for Norge, en leder som tror på sine idéer selv når landet står midt oppe i en enorm krise, sier Santelmann i en pressemelding fra Nent Group.

Viaplay-serien Festning Norge er basert på idé og manus fra Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet). Ideen kom som en reaksjon på det forfatterduoen opplevde som en økende grad av isolasjonspolitikk i Europa og Vesten.

Selome Emnetu

I thrillerserien  befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Året er 2037. «Når en dødelig sykdom begynner å spre seg i det lukkede paradiset, må innbyggerne betale en høy pris for valget de tok for ti år siden. En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever skjermede og privilegerte liv i det nordiske paradiset. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser innbyggerne raskt at de er fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.»

I sentrum av historien finner vi også forskeren Esther Winter, spilt av Selome Emnetu (Okkupert, I onde dager). Som ansvarlig for landets matsikkerhet er hun den første som mistenker at noe er alvorlig galt.

– Esther oppdager at det samfunnet hun er en del av viser seg å være noe helt annet enn hun trodde. Jeg synes det er spennende at serien forholder seg til en virkelighet som er så nær vår egen tid, men under helt andre omstendigheter fordi landet er isolert fra resten av verden. Noe av dette kan minne om ting vi vært vitne til i en veldig lett versjon de siste årene, med alle inngrepene i hverdagen vår under pandemien, kommenterer Emnetu.

Flere navn vil avsløres i løpet av året, men allerede nå er det klart at den profilerte, britiske skuespilleren Russell Tovey (Years and Years, The Understudy, The Picture of Dorian Gray) har en sentral rolle i Festning Norge. Tovey spiller en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

Thrillerserien spilles inn i Bergen i disse dager, og skal etter planen sendes på Viaplay til neste år.  Serien består av åtte episoder og er produsert av Maipo Film ved produsentene Synnøve Hørsdal og Ales Ree. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for NENT Group.

Deler av casten til «Festning Norge» er klar

Deler av casten til «Festning Norge» er klar

Tobias Santelmann og Selome Emnetu spiller noen av de sentrale rollene i den dystopiske thrillerserien om et Norge som har isolert seg for omverdenen.

Nylig kunne regissør Cecilie Mosli i podcasten Filmsamtalen lette litt på sløret rundt den nye thrillerserien hun er igang med sammen med regissør Mikkel Brænne Sandemose. Nå er også deler av casten offentliggjort.

Tobias Santelmann spiller en av hovedrollene som «den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden, et valg som skal vise seg å bli skjebnesvangert.»

– Jeg mener at i den situasjonen verden er i dag, så er Festning Norge ubehagelig aktuell. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mann med en klar visjon for Norge, en leder som tror på sine idéer selv når landet står midt oppe i en enorm krise, sier Santelmann i en pressemelding fra Nent Group.

Viaplay-serien Festning Norge er basert på idé og manus fra Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet). Ideen kom som en reaksjon på det forfatterduoen opplevde som en økende grad av isolasjonspolitikk i Europa og Vesten.

Selome Emnetu

I thrillerserien  befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Året er 2037. «Når en dødelig sykdom begynner å spre seg i det lukkede paradiset, må innbyggerne betale en høy pris for valget de tok for ti år siden. En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever skjermede og privilegerte liv i det nordiske paradiset. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser innbyggerne raskt at de er fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.»

I sentrum av historien finner vi også forskeren Esther Winter, spilt av Selome Emnetu (Okkupert, I onde dager). Som ansvarlig for landets matsikkerhet er hun den første som mistenker at noe er alvorlig galt.

– Esther oppdager at det samfunnet hun er en del av viser seg å være noe helt annet enn hun trodde. Jeg synes det er spennende at serien forholder seg til en virkelighet som er så nær vår egen tid, men under helt andre omstendigheter fordi landet er isolert fra resten av verden. Noe av dette kan minne om ting vi vært vitne til i en veldig lett versjon de siste årene, med alle inngrepene i hverdagen vår under pandemien, kommenterer Emnetu.

Flere navn vil avsløres i løpet av året, men allerede nå er det klart at den profilerte, britiske skuespilleren Russell Tovey (Years and Years, The Understudy, The Picture of Dorian Gray) har en sentral rolle i Festning Norge. Tovey spiller en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

Thrillerserien spilles inn i Bergen i disse dager, og skal etter planen sendes på Viaplay til neste år.  Serien består av åtte episoder og er produsert av Maipo Film ved produsentene Synnøve Hørsdal og Ales Ree. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for NENT Group.

MENY