Barnefilmfestivalens prisvinnere

Barnefilmfestivalens prisvinnere

«Mini-Zlatan» av Christian Lo fikk publikumsprisen mens «Robin og planeten» av Johan Kaos ble beste norske kortfilm. Les mer om prisvinnerne under den 25. Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Foto: Robin og planeten

Den 25. Barnefilmfestivalen i Kristiansand delte i går kveld ut sine priser.

Den nordiske samproduksjonen Mini-Zlatan og verdens beste onkel, med regi av Christian Lo, vant publikumsprisen. Peter Theisen Amlies prosjekt Wings stakk av med seieren i festivalens og Mediefondet Zefyrs pitchekonkurranse, mens Robin og planeten ble kåret til beste norske kortfilm.

­— Det er tydelig at mange har benyttet de siste annerledesårene til å jobbe fram solide og spennende pitcher, filmmanus og filmer. Det er gjennomgående et høyt nivå. Jeg er for eksempel temmelig sikker på at flere av bidragene i pitchekonkurransen kommer til å ende opp som tv-serier eller filmer, sa festivalsjef Danckert Monrad-Krohn, som selv er tildelt Kristiansand kommunes kulturpris under jubileumsåret.

Barnefilmfestivalens filmpris er en importpris til en utenlandsk film. I år ble vinneren Kaptein Nova av Maurice Trouwborst. I jurybegrunnelsen heter det: «Barne- og ungdomsfilmer kommer i alle genre, og en av de som vellykket blander nåtid og framtid i en sci-fi-historie, er Kaptein Nova

Den beste norske kortfilmen ble Robin og planeten av Johan Kaos. Filmen blir med det kortlistet til årets Amanda-utdeling, og kjemper nå om én av tre nominasjoner der. Prosjektet vant Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse i 2019.

HER ER BARNEFILMFESTIVALENS PRISVINNERE:

Barnefilmfestivalens filmpris: Kaptein Nova av Maurice Trouwborst.

Beste norske kortfilm: Robin og planeten av Johan Kaos.

Publikumsprisen: Mini Zlatan og verdens beste onkel ved Christian Lo.

Vinner av pitchekonkurranse: Prosjektet Wings ved Peter Theisen Amlie.

UNG-prisen for beste langfilm: La Francisca, a Chilean Youth av Rodrigo Litorriaga.

UNG-prisen for beste kortfilm: Engel/Demon av Vigdis Nielsen.

Barnejuryens filmpris for beste langfilm: Opal av Alan Bidard.

Barnejuryens filmpris for beste kortfilm: Fox for Edgar av Pauline Kortmann.

ECFA-prisen for beste europeiske barnefilm: Buster av Martin Miehe-Renard.

ECFA-prinsen for beste dokumentar: Shabu ved Shamira Raphaëla.

Vinner manuskonkurranse: Tone Andersen med manuset Lillesøster.

Barnefilmfestivalens prisvinnere

Barnefilmfestivalens prisvinnere

«Mini-Zlatan» av Christian Lo fikk publikumsprisen mens «Robin og planeten» av Johan Kaos ble beste norske kortfilm. Les mer om prisvinnerne under den 25. Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Foto: Robin og planeten

Den 25. Barnefilmfestivalen i Kristiansand delte i går kveld ut sine priser.

Den nordiske samproduksjonen Mini-Zlatan og verdens beste onkel, med regi av Christian Lo, vant publikumsprisen. Peter Theisen Amlies prosjekt Wings stakk av med seieren i festivalens og Mediefondet Zefyrs pitchekonkurranse, mens Robin og planeten ble kåret til beste norske kortfilm.

­— Det er tydelig at mange har benyttet de siste annerledesårene til å jobbe fram solide og spennende pitcher, filmmanus og filmer. Det er gjennomgående et høyt nivå. Jeg er for eksempel temmelig sikker på at flere av bidragene i pitchekonkurransen kommer til å ende opp som tv-serier eller filmer, sa festivalsjef Danckert Monrad-Krohn, som selv er tildelt Kristiansand kommunes kulturpris under jubileumsåret.

Barnefilmfestivalens filmpris er en importpris til en utenlandsk film. I år ble vinneren Kaptein Nova av Maurice Trouwborst. I jurybegrunnelsen heter det: «Barne- og ungdomsfilmer kommer i alle genre, og en av de som vellykket blander nåtid og framtid i en sci-fi-historie, er Kaptein Nova

Den beste norske kortfilmen ble Robin og planeten av Johan Kaos. Filmen blir med det kortlistet til årets Amanda-utdeling, og kjemper nå om én av tre nominasjoner der. Prosjektet vant Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse i 2019.

HER ER BARNEFILMFESTIVALENS PRISVINNERE:

Barnefilmfestivalens filmpris: Kaptein Nova av Maurice Trouwborst.

Beste norske kortfilm: Robin og planeten av Johan Kaos.

Publikumsprisen: Mini Zlatan og verdens beste onkel ved Christian Lo.

Vinner av pitchekonkurranse: Prosjektet Wings ved Peter Theisen Amlie.

UNG-prisen for beste langfilm: La Francisca, a Chilean Youth av Rodrigo Litorriaga.

UNG-prisen for beste kortfilm: Engel/Demon av Vigdis Nielsen.

Barnejuryens filmpris for beste langfilm: Opal av Alan Bidard.

Barnejuryens filmpris for beste kortfilm: Fox for Edgar av Pauline Kortmann.

ECFA-prisen for beste europeiske barnefilm: Buster av Martin Miehe-Renard.

ECFA-prinsen for beste dokumentar: Shabu ved Shamira Raphaëla.

Vinner manuskonkurranse: Tone Andersen med manuset Lillesøster.

MENY