Filmsamtalen med Anne Sewitsky om «En britisk skandale»

Filmsamtalen med Anne Sewitsky om «En britisk skandale»

– Jeg fikk en unik mulighet til å være med å forme seriens univers, forteller Anne Sewitsky om NRK-aktuelle «En britisk skandale» som hun har regissert og produsert for BBC og Amazon Studios. Her forteller hun om å instruere superskolerte britiske skuespillere som Claire Foy, og hvorfor hun nesten hadde gitt opp å lage mer film da dramaboomen banket på døren.

NRK-aktuelle En britisk skandale er en dramaserie om den skandaleombruste hertuginnen av Argyll som dominerte forsidene på de britiske tabloidavisene gjennom store deler av 1960-tallet. Hennes største synd var at hun var åpen på det alle visste foregikk blant den britiske overklassen: Man giftet seg til status, men lå med hvem man ville.

Anne Sewitsky ble invitert inn av BBC som ønsket noen utenfra for å titte inn i denne erkebritiske historien. Hun har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Det har gitt henne større innflytelse enn på noen av hennes tidligere serier.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller hun om opplevelsen av å møte Claire Foy og Paul Bettany på hjemmebane. Hvordan gi så suverene skuespillere, som er flasket opp med Shakespeare og nylig oppnådd global stjernestatus med The Crown og Wanda Vision, kreativ motstand? Én måte var å gjøre om på settet på selve opptaksdagen, en annen å enes om hva som var morsomt i manus – og hva som ikke var det.

En britisk skandale hadde premiere i Storbritannia i julen og vises nå på NRK. Til våren kommer den på Amazon. BBC og Amazon Studios er hovedprodusenter.

Programleder er Kjetil Lismoen

Foto: Samfoto. Produksjon av podcast: BådeOg (Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her)

 

Filmsamtalen med Anne Sewitsky om «En britisk skandale»

Filmsamtalen med Anne Sewitsky om «En britisk skandale»

– Jeg fikk en unik mulighet til å være med å forme seriens univers, forteller Anne Sewitsky om NRK-aktuelle «En britisk skandale» som hun har regissert og produsert for BBC og Amazon Studios. Her forteller hun om å instruere superskolerte britiske skuespillere som Claire Foy, og hvorfor hun nesten hadde gitt opp å lage mer film da dramaboomen banket på døren.

NRK-aktuelle En britisk skandale er en dramaserie om den skandaleombruste hertuginnen av Argyll som dominerte forsidene på de britiske tabloidavisene gjennom store deler av 1960-tallet. Hennes største synd var at hun var åpen på det alle visste foregikk blant den britiske overklassen: Man giftet seg til status, men lå med hvem man ville.

Anne Sewitsky ble invitert inn av BBC som ønsket noen utenfra for å titte inn i denne erkebritiske historien. Hun har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Det har gitt henne større innflytelse enn på noen av hennes tidligere serier.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller hun om opplevelsen av å møte Claire Foy og Paul Bettany på hjemmebane. Hvordan gi så suverene skuespillere, som er flasket opp med Shakespeare og nylig oppnådd global stjernestatus med The Crown og Wanda Vision, kreativ motstand? Én måte var å gjøre om på settet på selve opptaksdagen, en annen å enes om hva som var morsomt i manus – og hva som ikke var det.

En britisk skandale hadde premiere i Storbritannia i julen og vises nå på NRK. Til våren kommer den på Amazon. BBC og Amazon Studios er hovedprodusenter.

Programleder er Kjetil Lismoen

Foto: Samfoto. Produksjon av podcast: BådeOg (Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her)

 

MENY