Eurimages-tilskudd til Johanna Pyykkös «Ebba»

Eurimages-tilskudd til Johanna Pyykkös «Ebba»

Regissør Johanna Pyykkö og hennes spillefilmprosjekt «Ebba» er tildelt 300 000 euro fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon.

Regissør Johanna Pyykkö og Oslopictures har fått 300.000 euro i tilskudd til spillefilmen Ebba fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film. Det var tilsammen 23 spillefilmprosjekt og 7 dokumentarprosjekter fra hele Europa som ble tildelt produksjonstilskudd i denne runden.

Tidligere har Ebba mottatt produksjonstilskudd fra både Norsk filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Oslo filmfond. Prosjektet har tidligere deltatt på på TIFF Filmmaker Lab under filmfestivalen i Toronto og mottatt Fellowship-stipend.

Johanna Pyykkö er opprinnelig finsksvensk, og utdannet regissør fra Den norske filmskolen i Lillehammer. Hun deltok i 2019  i Kritikerukens konkurranseprogram i Cannes med den norske kortfilmen The Manila Lover. Pyykkös nye spillefilm er utviklet blant annet i manusordningen hos NFI. Filmen produseres av Dyveke Bjørkly Graver og Renée Hansen Modyszewski i Oslopictures.

”Filmen handler om 18 år gamle Ebba, ei jente med dårlig selvtillit, som har droppet ut av skolen. Hun tilbringer tiden med å arbeide i Oslo havn. Ebba føler seg ensom, og drømmer om den store kjærligheten. En kveld, mens hun er i ferd med å avslutte arbeidet i det folketomme havneområdet, finner hun en mann som har slått hodet sitt og framstår som fullstendig disorientert. Han ser ut til å være østeuropeer, og Ebba synes han er fantastisk vakker. Hun oppdager at mannen har mistet hukommelsen, og impulsivt bestemmer Ebba seg for å utnytte situasjonen, lyver og forteller mannen at hun er kjæresten hans, og at de to er veldig forelsket i hverandre”. 

Eurimages-tilskudd til Johanna Pyykkös «Ebba»

Eurimages-tilskudd til Johanna Pyykkös «Ebba»

Regissør Johanna Pyykkö og hennes spillefilmprosjekt «Ebba» er tildelt 300 000 euro fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon.

Regissør Johanna Pyykkö og Oslopictures har fått 300.000 euro i tilskudd til spillefilmen Ebba fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film. Det var tilsammen 23 spillefilmprosjekt og 7 dokumentarprosjekter fra hele Europa som ble tildelt produksjonstilskudd i denne runden.

Tidligere har Ebba mottatt produksjonstilskudd fra både Norsk filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Oslo filmfond. Prosjektet har tidligere deltatt på på TIFF Filmmaker Lab under filmfestivalen i Toronto og mottatt Fellowship-stipend.

Johanna Pyykkö er opprinnelig finsksvensk, og utdannet regissør fra Den norske filmskolen i Lillehammer. Hun deltok i 2019  i Kritikerukens konkurranseprogram i Cannes med den norske kortfilmen The Manila Lover. Pyykkös nye spillefilm er utviklet blant annet i manusordningen hos NFI. Filmen produseres av Dyveke Bjørkly Graver og Renée Hansen Modyszewski i Oslopictures.

”Filmen handler om 18 år gamle Ebba, ei jente med dårlig selvtillit, som har droppet ut av skolen. Hun tilbringer tiden med å arbeide i Oslo havn. Ebba føler seg ensom, og drømmer om den store kjærligheten. En kveld, mens hun er i ferd med å avslutte arbeidet i det folketomme havneområdet, finner hun en mann som har slått hodet sitt og framstår som fullstendig disorientert. Han ser ut til å være østeuropeer, og Ebba synes han er fantastisk vakker. Hun oppdager at mannen har mistet hukommelsen, og impulsivt bestemmer Ebba seg for å utnytte situasjonen, lyver og forteller mannen at hun er kjæresten hans, og at de to er veldig forelsket i hverandre”. 

MENY