Prisdryss til nordmenn i Gøteborg og København

Prisdryss til nordmenn i Gøteborg og København

Eskil Vogt ble tildelt Dragon Award i Gøteborg og den danske Robertprisen for De Uskyldige.
Også Jakob Oftebro, Sturla Brandth Grøvlen og Tormod Ringnes fikk priser i Gøteborg og København i går kveld.

Foto: Sturla Brandth Grøvlen tildeles Sven Nykvist-prisen.

Det ble tildelt en rekke priser til norske filmfolk i går kveld. I København delte danskene ut sin nasjonale filmpris, Robertprisen. Her fikk Eskil Vogt og De Uskyldige prisen for beste utenlandske og ikke-engelskspråklige film. Filmen konkurrerte med ingen ringere enn Minari, Quo Vadis, Aida?, The Hand of God  og Trøffeljegerne fra Piemonte.

Ikke overraskende ble en av de stor vinnerne denne kvelden Oscar-kandidaten Flukt. Og det var for den filmen Tormod Ringnes fikk en Robert sammen med Edward Björner for sin lyddesign. Jakob Oftebro fikk prisen for beste mannlige birolle i Margrete den første som snart har norsk premiere.

Gøteborg filmfestival gikk også flere priser til norske filmfolk. De Uskyldige fikk årets Dragon Award som publikum stemte fram. Prisen ble mottat av Lizette Jonjic, samprodusent på den norske filmen.

Sven Nykvist-prisen, som deles ut til en filmfotograf i den nordiske konkurransen, gikk til Sturla Brandth Grøvlen for filmfotoet i De Uskyldige. Juryen begrunnet det slik:

«I denna överraskande film tar oss filmfotografens blick till barnets värld, med stark närvaro och intimitet. Bilderna lyckas framkalla mystiska krafter i barnet och går ytterligare ett steg för att synliggöra demonen också hos oss i publiken. Imponerande visuella val skapar spänning samtidigt som midsommarens fantastiska ljus utforskar de olycksbådande känslorna i mörkret.»

Prisdryss til nordmenn i Gøteborg og København

Prisdryss til nordmenn i Gøteborg og København

Eskil Vogt ble tildelt Dragon Award i Gøteborg og den danske Robertprisen for De Uskyldige.
Også Jakob Oftebro, Sturla Brandth Grøvlen og Tormod Ringnes fikk priser i Gøteborg og København i går kveld.

Foto: Sturla Brandth Grøvlen tildeles Sven Nykvist-prisen.

Det ble tildelt en rekke priser til norske filmfolk i går kveld. I København delte danskene ut sin nasjonale filmpris, Robertprisen. Her fikk Eskil Vogt og De Uskyldige prisen for beste utenlandske og ikke-engelskspråklige film. Filmen konkurrerte med ingen ringere enn Minari, Quo Vadis, Aida?, The Hand of God  og Trøffeljegerne fra Piemonte.

Ikke overraskende ble en av de stor vinnerne denne kvelden Oscar-kandidaten Flukt. Og det var for den filmen Tormod Ringnes fikk en Robert sammen med Edward Björner for sin lyddesign. Jakob Oftebro fikk prisen for beste mannlige birolle i Margrete den første som snart har norsk premiere.

Gøteborg filmfestival gikk også flere priser til norske filmfolk. De Uskyldige fikk årets Dragon Award som publikum stemte fram. Prisen ble mottat av Lizette Jonjic, samprodusent på den norske filmen.

Sven Nykvist-prisen, som deles ut til en filmfotograf i den nordiske konkurransen, gikk til Sturla Brandth Grøvlen for filmfotoet i De Uskyldige. Juryen begrunnet det slik:

«I denna överraskande film tar oss filmfotografens blick till barnets värld, med stark närvaro och intimitet. Bilderna lyckas framkalla mystiska krafter i barnet och går ytterligare ett steg för att synliggöra demonen också hos oss i publiken. Imponerande visuella val skapar spänning samtidigt som midsommarens fantastiska ljus utforskar de olycksbådande känslorna i mörkret.»

MENY