Filmsamtalen: Arild Andresen og Torbjørn Harr

Filmsamtalen: Arild Andresen og Torbjørn Harr

Et middagsbord, noen venner og deres mobiltelefoner. Det er alt, men heller ikke så lite, i Arild Andresens kammerspill «Full dekning» som har premiere denne uken. Sammen med skuespiller Torbjørn Harr forteller regissøren om intense opptaksdager med et ensemble som måtte beherske både komedie og drama.

Den nye norske filmen Full dekning har årets enkleste premiss: Hva er det mobiltelefonen forteller om et knippe par og venner som samles rundt et middagsbord. Det er ikke så lite, viser det seg. Her forteller regissør Arild Andresen og skuespiller Torbjørn Harr om opplevelsen av å være en del av et ensemble rundt et norsk middagsbord.

«Jeg hadde veldig sans for det å låse de syv skuespillerne til dette bordet», forteller Andresen. «De måtte være på hele tiden. Og så måtte alle beherske både komedie og drama».

«For oss skuespillere har det vært en drøm å medvirke i et sånt kammerspill, scene for scene,» forteller Harr.

Full dekning er basert på en italienske kinosuksess fra noen år tilbake, med manus av Lars Gudmestad, og den både likner og ikke likner. Hva er forskjellen på et italiensk middagsbord og et norsk fra Hamar-traktene? I den første filmen var alle usympatiske og ble avslørt som løgnere. Her går vi dypere i enkelte av karakterene, ikke minst den Harr spiller.

Det er åpenbart mye dramatisk sprengkraft i hva en mobiltelefon kan avslører om oss mennesker. Men å forvandle det til 90 minutters medrivende drama er ingen selvsagt ting. Andresen forteller også her om hva han fryktet mest i møte med kun et middagsbord, noen skuespillere og deres mobiltelefoner.

Programleder er Kjetil Lismoen. Opptak: BådeOg.

Filmsamtalen: Arild Andresen og Torbjørn Harr

Filmsamtalen: Arild Andresen og Torbjørn Harr

Et middagsbord, noen venner og deres mobiltelefoner. Det er alt, men heller ikke så lite, i Arild Andresens kammerspill «Full dekning» som har premiere denne uken. Sammen med skuespiller Torbjørn Harr forteller regissøren om intense opptaksdager med et ensemble som måtte beherske både komedie og drama.

Den nye norske filmen Full dekning har årets enkleste premiss: Hva er det mobiltelefonen forteller om et knippe par og venner som samles rundt et middagsbord. Det er ikke så lite, viser det seg. Her forteller regissør Arild Andresen og skuespiller Torbjørn Harr om opplevelsen av å være en del av et ensemble rundt et norsk middagsbord.

«Jeg hadde veldig sans for det å låse de syv skuespillerne til dette bordet», forteller Andresen. «De måtte være på hele tiden. Og så måtte alle beherske både komedie og drama».

«For oss skuespillere har det vært en drøm å medvirke i et sånt kammerspill, scene for scene,» forteller Harr.

Full dekning er basert på en italienske kinosuksess fra noen år tilbake, med manus av Lars Gudmestad, og den både likner og ikke likner. Hva er forskjellen på et italiensk middagsbord og et norsk fra Hamar-traktene? I den første filmen var alle usympatiske og ble avslørt som løgnere. Her går vi dypere i enkelte av karakterene, ikke minst den Harr spiller.

Det er åpenbart mye dramatisk sprengkraft i hva en mobiltelefon kan avslører om oss mennesker. Men å forvandle det til 90 minutters medrivende drama er ingen selvsagt ting. Andresen forteller også her om hva han fryktet mest i møte med kun et middagsbord, noen skuespillere og deres mobiltelefoner.

Programleder er Kjetil Lismoen. Opptak: BådeOg.

MENY