«Verdens verste menneske» nominert til en César

«Verdens verste menneske» nominert til en César

Verdens verste menneske er nominert til den franske nasjonale filmprisen i kategorien beste utenlandske film.

Joachim Triers film fortsetter å sanke priser internasjonalt og er med i den ene nominasjonsprosessen etter den andre. César er den nasjonale franske filmprisen som også har en høythengende kategori for beste internasjonale film.

Joachim Trier har en høy stjerne i Frankrike (noe over 200 000 besøkende på hans nye film vitner om) og det kommer neppe som noen overraskelse at han nå er nominert.

Blant de øvrige nominerte i denne kategorien finner vi filmer som fra før gir Trier skarp konkurranse i innspurten til årets Oscar-nominasjoner: Både Compartment n. 6 av Juho Kuho Kuosmanen og Drive My War av Ryusuke Hamaguchi er nominert. De øvrige tre er First Cow av Kelly Reichardt, Parallel Mothers av Pedro Almodovar og The Father av Florian Zeller.

Fra før er Triers film som kjent på Oscar-kortlisten til årets beste internasjonale film. Den skal snart vises på filmfestivalen i Sundance som varer fra 20. til 30.januar.  Nylig kunne filmens amerikanske distributør, Tom Quinn i Neon Pictures, fortelle Rushprint at filmens amerikanske premiere vil sammenfalle med Valentines day, 14.februar.

Les mer om alle de nominerte til årets César-priser

Om Verdens verste menneske

Joachim Triers tredje film i Oslo-trilogien etter Reprise og Oslo 31. august er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid. I hovedrollene finner vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum. Filmen er regissert av Joachim Trier og manus er som vanlig skrevet i samarbeid mellom Eskil Vogt og Trier. Produsent er Thomas Robsahm for Oslo Pictures. Internasjonal salgsagent er det franske selskapet MK2.

«Verdens verste menneske» nominert til en César

«Verdens verste menneske» nominert til en César

Verdens verste menneske er nominert til den franske nasjonale filmprisen i kategorien beste utenlandske film.

Joachim Triers film fortsetter å sanke priser internasjonalt og er med i den ene nominasjonsprosessen etter den andre. César er den nasjonale franske filmprisen som også har en høythengende kategori for beste internasjonale film.

Joachim Trier har en høy stjerne i Frankrike (noe over 200 000 besøkende på hans nye film vitner om) og det kommer neppe som noen overraskelse at han nå er nominert.

Blant de øvrige nominerte i denne kategorien finner vi filmer som fra før gir Trier skarp konkurranse i innspurten til årets Oscar-nominasjoner: Både Compartment n. 6 av Juho Kuho Kuosmanen og Drive My War av Ryusuke Hamaguchi er nominert. De øvrige tre er First Cow av Kelly Reichardt, Parallel Mothers av Pedro Almodovar og The Father av Florian Zeller.

Fra før er Triers film som kjent på Oscar-kortlisten til årets beste internasjonale film. Den skal snart vises på filmfestivalen i Sundance som varer fra 20. til 30.januar.  Nylig kunne filmens amerikanske distributør, Tom Quinn i Neon Pictures, fortelle Rushprint at filmens amerikanske premiere vil sammenfalle med Valentines day, 14.februar.

Les mer om alle de nominerte til årets César-priser

Om Verdens verste menneske

Joachim Triers tredje film i Oslo-trilogien etter Reprise og Oslo 31. august er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid. I hovedrollene finner vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum. Filmen er regissert av Joachim Trier og manus er som vanlig skrevet i samarbeid mellom Eskil Vogt og Trier. Produsent er Thomas Robsahm for Oslo Pictures. Internasjonal salgsagent er det franske selskapet MK2.

MENY