De Uskyldige og Giske-portrett til Gøteborg

De Uskyldige og Giske-portrett til Gøteborg

Eskil Vogt og Håvard Bustnes er tatt ut til fiksjons- og dokumentarprogrammet under Gøteborg film festival med «De Uskyldige» og «Makta Rår – Trond Giske». De skal begge konkurrere med en rekke sterke nordiske filmer om Dragon Awards.

Den 45. utgaven av Göteborg Film Festival slapp i dag programmet for årets festival. Blant de utvalgte filmene finner vi Eskil Vogts De Uskyldige og Håvard Bustnes sitt politikerportrett Makta Rår – Trond Giske (foto). De skal konkurrere om den ettertraktede Dragon Awards, Nordens nest viktigste filmpris (etter Nordisk råds filmpris), innenfor henholdsvis fiksjon og dokumentar.

Det er knallsterke program de skal markere seg i. Vinneren av fiksjonsprisen får 400 000 kroner i premie.

De øvrige nominerte innen denne kategorien er: As In Heaven av Tea Lindeburg (Danmark), Kupé nr 6 av Juho Kuosmanen (Finland), Lamm av Valdimar Jóhannsson (Island/Sverige), Så jävla easy going av Christoffer Sandler (Sverige), Heartbeast av Aino Suni (Finland/), Excess Will Save Us av Morgane Dziurla-Petit (Sverige) og Maya Nilo (Laura) av Lovisa Sirén (Sverige).

De nominerte innen dokumentarkategorien skal konkurrere om en pris på 250 000 kroner. Årets øvrige nominerte er:

Golden Land av Inka Achté (Finland), Good Life av Marta Dauliūtė och Viktorija Šiaulytė (Sverige), A House Made of Splinters av Simon Lereng Wilmont (Danmark), Kärlek & Skilsmässa av Maud Nycander (Sverige), Historjá – Stygn för Sapmí av Thomas Jackson (Sverige), Kandis for Life av Jesper Dalgaard (Danmark) og The Mission av Tania Anderson (Finland).

Eskil Vogts De Uskyldige har gått sin seiersgang på internasjonale festivaler og har fått distribusjonsavtaler i uvanlig mange land. Den oppnådde suksess på verdens største skrekkfilmfestivaler, Sitges Film Festival og Fantastic Fest i USA, og bidro blant annet til produsentpris til Maria Ekerhovd under European Film Awards. Som ikke det er nok, havnet Eskil Vogt for et par uker siden på Hollywood Reporters europeiske breakout-liste for 2021.

Trond Giske – Makta rår gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om hvordan makt gjør blind, og hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet. Portrettet av politikeren Trond Giskes vekst og fall får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. I forrige uke ble det også kjent at filmen er nominert til to priser ved dokumentarfilmfestivalen FIPADOC i Frankrike i slutten av måneden.

Det er over 20 år siden Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen. Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere. Produsent er Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch og Håvard Bustnes i UpNorth Film.

De Uskyldige og Giske-portrett til Gøteborg

De Uskyldige og Giske-portrett til Gøteborg

Eskil Vogt og Håvard Bustnes er tatt ut til fiksjons- og dokumentarprogrammet under Gøteborg film festival med «De Uskyldige» og «Makta Rår – Trond Giske». De skal begge konkurrere med en rekke sterke nordiske filmer om Dragon Awards.

Den 45. utgaven av Göteborg Film Festival slapp i dag programmet for årets festival. Blant de utvalgte filmene finner vi Eskil Vogts De Uskyldige og Håvard Bustnes sitt politikerportrett Makta Rår – Trond Giske (foto). De skal konkurrere om den ettertraktede Dragon Awards, Nordens nest viktigste filmpris (etter Nordisk råds filmpris), innenfor henholdsvis fiksjon og dokumentar.

Det er knallsterke program de skal markere seg i. Vinneren av fiksjonsprisen får 400 000 kroner i premie.

De øvrige nominerte innen denne kategorien er: As In Heaven av Tea Lindeburg (Danmark), Kupé nr 6 av Juho Kuosmanen (Finland), Lamm av Valdimar Jóhannsson (Island/Sverige), Så jävla easy going av Christoffer Sandler (Sverige), Heartbeast av Aino Suni (Finland/), Excess Will Save Us av Morgane Dziurla-Petit (Sverige) og Maya Nilo (Laura) av Lovisa Sirén (Sverige).

De nominerte innen dokumentarkategorien skal konkurrere om en pris på 250 000 kroner. Årets øvrige nominerte er:

Golden Land av Inka Achté (Finland), Good Life av Marta Dauliūtė och Viktorija Šiaulytė (Sverige), A House Made of Splinters av Simon Lereng Wilmont (Danmark), Kärlek & Skilsmässa av Maud Nycander (Sverige), Historjá – Stygn för Sapmí av Thomas Jackson (Sverige), Kandis for Life av Jesper Dalgaard (Danmark) og The Mission av Tania Anderson (Finland).

Eskil Vogts De Uskyldige har gått sin seiersgang på internasjonale festivaler og har fått distribusjonsavtaler i uvanlig mange land. Den oppnådde suksess på verdens største skrekkfilmfestivaler, Sitges Film Festival og Fantastic Fest i USA, og bidro blant annet til produsentpris til Maria Ekerhovd under European Film Awards. Som ikke det er nok, havnet Eskil Vogt for et par uker siden på Hollywood Reporters europeiske breakout-liste for 2021.

Trond Giske – Makta rår gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om hvordan makt gjør blind, og hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet. Portrettet av politikeren Trond Giskes vekst og fall får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. I forrige uke ble det også kjent at filmen er nominert til to priser ved dokumentarfilmfestivalen FIPADOC i Frankrike i slutten av måneden.

Det er over 20 år siden Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen. Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere. Produsent er Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch og Håvard Bustnes i UpNorth Film.

MENY