Filmsamtalen: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin

Filmsamtalen: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin

I «Beforeigners 2» veksler serieskaperne mellom historiens avgrunner og lett komedie, mellom kroppshumor og realistiske politiprosedyrer. Hvordan makter de å balansere denne halsbrekkende sjangerblandingen? Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin forteller om sin metode i denne utgaven av Filmsamtalen.

Første sesongen av Beforeigners var en forfriskende nyskapning, med fremvandring og tidsreiser som åpnet for interessant satire. Hva var målet til serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin foran andre sesongen?

Her forteller de Kjetil Lismoen om hvordan de utvidet det etablerte universet til også å omfatte myten om Jack the Ripper, jødiske innslag og en oppdatering av striden mellom viking-legendene Tor Hund og Olav Tryggvason. Som før er språk- og kulturkollisjoner en viktig ingrediens i det originale sci-fi-universet som denne gangen også er innhentet av identitetspolitikken.

Serieskaperne, sammen med regissør Jens Lien, veksler mellom historiens dypeste avgrunner og lett komedie, mellom kroppshumor og realistiske politi-prosedyrer. Hvordan makter de å balansere denne halsbrekkende sjangerblandingen?

Produksjon/studio: BådeOg

Filmsamtalen: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin

Filmsamtalen: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin

I «Beforeigners 2» veksler serieskaperne mellom historiens avgrunner og lett komedie, mellom kroppshumor og realistiske politiprosedyrer. Hvordan makter de å balansere denne halsbrekkende sjangerblandingen? Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin forteller om sin metode i denne utgaven av Filmsamtalen.

Første sesongen av Beforeigners var en forfriskende nyskapning, med fremvandring og tidsreiser som åpnet for interessant satire. Hva var målet til serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin foran andre sesongen?

Her forteller de Kjetil Lismoen om hvordan de utvidet det etablerte universet til også å omfatte myten om Jack the Ripper, jødiske innslag og en oppdatering av striden mellom viking-legendene Tor Hund og Olav Tryggvason. Som før er språk- og kulturkollisjoner en viktig ingrediens i det originale sci-fi-universet som denne gangen også er innhentet av identitetspolitikken.

Serieskaperne, sammen med regissør Jens Lien, veksler mellom historiens dypeste avgrunner og lett komedie, mellom kroppshumor og realistiske politi-prosedyrer. Hvordan makter de å balansere denne halsbrekkende sjangerblandingen?

Produksjon/studio: BådeOg

MENY