Priser til Adrian Dalen og Anders Hammer på Movies on War

Priser til Adrian Dalen og Anders Hammer på Movies on War

De norske filmene Babyfingers og Do Not Split ble tildelt priser under Movies on War, sammen med den danske Oscar-kandidaten Flukt.

Foto: Adrian Dalen får tildelt sin pris

I går kveld delte Movies on War ut sine priser fra årets program. Den danske Oscar-kandidaten Flukt vant prisen for beste langdokumentar. For beste film i nordisk konkurranse ble Adrian Dalens kortanimasjon Babyfingers tildelt prisen, mens fjorårets Oscar-finalist, Anders Hammers Do Not Split, fikk Per Væringsaasens filmpris. Like før helga vant Skinhead, om nynazister og antifacister rundt Blitz-miljøet på 1990-tallet, årets pitche-konkurranse.

Regissør Adrian Dalens animerte satire fikk prisen for beste film under 60 minutter. Prisen er på 10 000 kroner sponset av Sparebank1 Østlandet. Hovedjuryen som delte ut pris for Nordisk konkurranse og beste langdokumentar, besto av Hege Widnes, Erik Larsen og Silje Engeness.

Babyfingers er en animert satire «om kulturelle praksiser, en film som latterliggjør etablerte normer, og kanskje forteller oss noe om hvorfor endring er så vanskelig». Juryen begrunnet tildelingen slik:

Årets vinner av Nordisk konkurranse er en kort og konsis filmfortelling som tar makabre virkemidler i bruk. Den er en kreativ og leken satire som får publikum til å stille spørsmål ved vedtatte sannheter. Filmen frambringer en skrekkblandet fryd. Gjennom skildringene av det vi åpenbart ser som en absurd praksis, vendes speilet mot oss selv. Hva tar vi for gitt i vårt eget samfunn? Gjør vi noe som egentlig er latterlig og absurd hvis vi våger å se oss selv utenfra?

Hederlig omtale gikk til de svenske filmene Magnus ër sexist av Emil Brulin og Hampus Hallberg og Aboli’s Journey av Yasaman Sharifmanesh.

Prisen for Beste langdokumentar gikk til Flukt av Jonas Poher Rasmussen.

Juryens begrunnelse:

Vinneren i kategorien Beste langdokumentar går til en film som vi i juryen karakteriserer som en kunstnerisk bragd. Filmen har allerede rukket å engasjere og berøre et stort publikum over hele verden. Den er en dypt humaniserende fortelling  som får oss til å reflektere over en global utfordring skildret gjennom en persons historie. Filmen vekker empati og en dypere forståelse for de valgene folk på flukt står overfor. De kunstneriske grepene løfter, forsterker og gir troverdighet til fortellingen.

Filmene i nordisk konkurranse var også nominert til Per Væringsaasens filmpris på 5000 kroner. Juryen besto av 15 elever fra Elverum Folkehøgskole og gikk til Do Not Split regissert av Anders Hammer. Hederlig omtale gikk til Babyfingers.

Priser til Adrian Dalen og Anders Hammer på Movies on War

Priser til Adrian Dalen og Anders Hammer på Movies on War

De norske filmene Babyfingers og Do Not Split ble tildelt priser under Movies on War, sammen med den danske Oscar-kandidaten Flukt.

Foto: Adrian Dalen får tildelt sin pris

I går kveld delte Movies on War ut sine priser fra årets program. Den danske Oscar-kandidaten Flukt vant prisen for beste langdokumentar. For beste film i nordisk konkurranse ble Adrian Dalens kortanimasjon Babyfingers tildelt prisen, mens fjorårets Oscar-finalist, Anders Hammers Do Not Split, fikk Per Væringsaasens filmpris. Like før helga vant Skinhead, om nynazister og antifacister rundt Blitz-miljøet på 1990-tallet, årets pitche-konkurranse.

Regissør Adrian Dalens animerte satire fikk prisen for beste film under 60 minutter. Prisen er på 10 000 kroner sponset av Sparebank1 Østlandet. Hovedjuryen som delte ut pris for Nordisk konkurranse og beste langdokumentar, besto av Hege Widnes, Erik Larsen og Silje Engeness.

Babyfingers er en animert satire «om kulturelle praksiser, en film som latterliggjør etablerte normer, og kanskje forteller oss noe om hvorfor endring er så vanskelig». Juryen begrunnet tildelingen slik:

Årets vinner av Nordisk konkurranse er en kort og konsis filmfortelling som tar makabre virkemidler i bruk. Den er en kreativ og leken satire som får publikum til å stille spørsmål ved vedtatte sannheter. Filmen frambringer en skrekkblandet fryd. Gjennom skildringene av det vi åpenbart ser som en absurd praksis, vendes speilet mot oss selv. Hva tar vi for gitt i vårt eget samfunn? Gjør vi noe som egentlig er latterlig og absurd hvis vi våger å se oss selv utenfra?

Hederlig omtale gikk til de svenske filmene Magnus ër sexist av Emil Brulin og Hampus Hallberg og Aboli’s Journey av Yasaman Sharifmanesh.

Prisen for Beste langdokumentar gikk til Flukt av Jonas Poher Rasmussen.

Juryens begrunnelse:

Vinneren i kategorien Beste langdokumentar går til en film som vi i juryen karakteriserer som en kunstnerisk bragd. Filmen har allerede rukket å engasjere og berøre et stort publikum over hele verden. Den er en dypt humaniserende fortelling  som får oss til å reflektere over en global utfordring skildret gjennom en persons historie. Filmen vekker empati og en dypere forståelse for de valgene folk på flukt står overfor. De kunstneriske grepene løfter, forsterker og gir troverdighet til fortellingen.

Filmene i nordisk konkurranse var også nominert til Per Væringsaasens filmpris på 5000 kroner. Juryen besto av 15 elever fra Elverum Folkehøgskole og gikk til Do Not Split regissert av Anders Hammer. Hederlig omtale gikk til Babyfingers.

MENY