“Skinheads” tildelt pitcheprisen under Movies on War

“Skinheads” tildelt pitcheprisen under Movies on War

Prosjektet «Skinhead», om nynazister og antifacister rundt Blitz-miljøet på 1990-tallet, vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Regissør Carl Georg Rødsten og produsent Anders Graham ble i kveld tildelt pitcheprisen under åpningen av Movies on War-festivalen på Elverum som pågår fra 17.-21.november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryen ved Bente Roalsvig, Aesha Ullah og Kari Toft kunne melde at de var blitt presentert 10 gode filmprosjekter som var på ulike stadier. De begrunnet den endelige avgjørelsen slik:

«Vinnerhistorien fremstår som et realistisk samtidsdrama fortalt med et nytt blikk, som ivaretar temaene identitet, konflikt, polarisering og forsoning. Basert på en sann historie, med utgangspunkt i konflikten mellom nynazister og anti-facister, rundt Blitz-miljøet på 1990 tallet…»

Rødsten og Graham fikk i fjor utviklingstilskudd fra Viken filmsenter til prosjektet. I prosjektbeskrivelsen het det den gangen at «det er en dokumentarserie som utforsker fremveksten av det autonome miljøet i Norge, samt dens tilknytning til resten av Vest-Europa. Via intervjuer med de som var aktive i miljøet, politi, politikere og hangarounds skal vi ta for oss to generasjoner autonome demonstranter og okkupanter. Samt kampene de kjempet for, og mot. 80 tallets kamp mot et voldelig politivesen, okkupering og et Oslo preget av sosiale problemer. Til kampen for å bevare Blitz og gatekampene mot nynazister i Oslo på 90 tallet.»

Hederlig omtale gikk til Hjertet til en kriger presentert av Ali Parandian.

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider publikums perspektiv. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei, som Erik Poppe har hatt regi på og delvis ble spilt inn i Elverum-området. Fjorårets åpningsfilm ved festivalen, En ny start av Ala’a Mohsen, som også vant prisen for beste nordiske film i 2020, vant pitchen på festivalen representert ved co-produsent Kristian Mosvold i 2017.

“Skinheads” tildelt pitcheprisen under Movies on War

“Skinheads” tildelt pitcheprisen under Movies on War

Prosjektet «Skinhead», om nynazister og antifacister rundt Blitz-miljøet på 1990-tallet, vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Regissør Carl Georg Rødsten og produsent Anders Graham ble i kveld tildelt pitcheprisen under åpningen av Movies on War-festivalen på Elverum som pågår fra 17.-21.november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryen ved Bente Roalsvig, Aesha Ullah og Kari Toft kunne melde at de var blitt presentert 10 gode filmprosjekter som var på ulike stadier. De begrunnet den endelige avgjørelsen slik:

«Vinnerhistorien fremstår som et realistisk samtidsdrama fortalt med et nytt blikk, som ivaretar temaene identitet, konflikt, polarisering og forsoning. Basert på en sann historie, med utgangspunkt i konflikten mellom nynazister og anti-facister, rundt Blitz-miljøet på 1990 tallet…»

Rødsten og Graham fikk i fjor utviklingstilskudd fra Viken filmsenter til prosjektet. I prosjektbeskrivelsen het det den gangen at «det er en dokumentarserie som utforsker fremveksten av det autonome miljøet i Norge, samt dens tilknytning til resten av Vest-Europa. Via intervjuer med de som var aktive i miljøet, politi, politikere og hangarounds skal vi ta for oss to generasjoner autonome demonstranter og okkupanter. Samt kampene de kjempet for, og mot. 80 tallets kamp mot et voldelig politivesen, okkupering og et Oslo preget av sosiale problemer. Til kampen for å bevare Blitz og gatekampene mot nynazister i Oslo på 90 tallet.»

Hederlig omtale gikk til Hjertet til en kriger presentert av Ali Parandian.

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider publikums perspektiv. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei, som Erik Poppe har hatt regi på og delvis ble spilt inn i Elverum-området. Fjorårets åpningsfilm ved festivalen, En ny start av Ala’a Mohsen, som også vant prisen for beste nordiske film i 2020, vant pitchen på festivalen representert ved co-produsent Kristian Mosvold i 2017.

MENY