Se Blått Lerrets strømmeopptak med Kampen om Narvik, Beforeigners og Utvandrerne

Se Blått Lerrets strømmeopptak med Kampen om Narvik, Beforeigners og Utvandrerne

Her kan du se opptak fra Blått Lerret-arrangementet der filmskaperne og skuespillerne bak kinofilmene Kampen om Narvik, Utvandrerne og HBO-serien Beforeigners var gjester.

Tirsdag kveld ble sesongens siste Blått lerret gjennomført på Vega Scene. Men fortvil ikke om du gikk glipp av det – du kan se opptak fra det hele her.

Serieskaper Anne Bjørnstad, skuespiller Nicolai Cleve Broch og regissør Jens Lien forteller om andre sesongen av Beforeigners. Regissør Erik Skjoldbjærg har med seg skuespiller Kristine Hartgen fra Kampen om Narvik. Regissør Erik Poppe er gjest på vegne av Utvandrerne.

Kveldens programledere er Kalle Løchen og Vanja Ødegård.

 

Om prosjektene:


UTVANDRERNE

Regissør: Erik Poppe. Produksjonsselskap: SF Studios Production. Nyinnspilling av den episke historien skrevet av Vilhelm Moberg.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. Fortellingen følger Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve. 800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie.


BEFOREIGNERS sesong 2

Serieskapere: Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad. Regissør: Jens Lien. Produksjonsselskap: Rubicon TV for HBO Max

I sesong 2 av den norske Max Original-serien Beforeigners er Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch tilbake i hovedrollene som Alfhildr og Lars, og Tobias Santelmann tilbake som Olav den Hellige. I tillegg introduseres flere nye karakterer, inkludert internasjonale skuespillere som Paul Kaye (Game of Thrones), Hedda Stiernstedt (Vår tid er nå), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (Chernobyl) og Philip Rosch (The Alienist).

I den nye sesongen ser vi hvordan det etablerte fenomenet «tidsmigrering», der mennesker fra steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet plutselig dukker opp i vår tid, har påvirket land også utenfor Norge. Blikket rettes mot Storbritannia og mistanken om at den beryktede morderen Jack the Ripper har ankommet nåtiden.


KAMPEN OM NARVIK

Regissør: Erik Skjoldbjærg Produksjonsselskap: Nordisk Film Production

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.


Om Blått Lerret

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.

Se Blått Lerrets strømmeopptak med Kampen om Narvik, Beforeigners og Utvandrerne

Se Blått Lerrets strømmeopptak med Kampen om Narvik, Beforeigners og Utvandrerne

Her kan du se opptak fra Blått Lerret-arrangementet der filmskaperne og skuespillerne bak kinofilmene Kampen om Narvik, Utvandrerne og HBO-serien Beforeigners var gjester.

Tirsdag kveld ble sesongens siste Blått lerret gjennomført på Vega Scene. Men fortvil ikke om du gikk glipp av det – du kan se opptak fra det hele her.

Serieskaper Anne Bjørnstad, skuespiller Nicolai Cleve Broch og regissør Jens Lien forteller om andre sesongen av Beforeigners. Regissør Erik Skjoldbjærg har med seg skuespiller Kristine Hartgen fra Kampen om Narvik. Regissør Erik Poppe er gjest på vegne av Utvandrerne.

Kveldens programledere er Kalle Løchen og Vanja Ødegård.

 

Om prosjektene:


UTVANDRERNE

Regissør: Erik Poppe. Produksjonsselskap: SF Studios Production. Nyinnspilling av den episke historien skrevet av Vilhelm Moberg.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. Fortellingen følger Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve. 800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie.


BEFOREIGNERS sesong 2

Serieskapere: Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad. Regissør: Jens Lien. Produksjonsselskap: Rubicon TV for HBO Max

I sesong 2 av den norske Max Original-serien Beforeigners er Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch tilbake i hovedrollene som Alfhildr og Lars, og Tobias Santelmann tilbake som Olav den Hellige. I tillegg introduseres flere nye karakterer, inkludert internasjonale skuespillere som Paul Kaye (Game of Thrones), Hedda Stiernstedt (Vår tid er nå), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (Chernobyl) og Philip Rosch (The Alienist).

I den nye sesongen ser vi hvordan det etablerte fenomenet «tidsmigrering», der mennesker fra steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet plutselig dukker opp i vår tid, har påvirket land også utenfor Norge. Blikket rettes mot Storbritannia og mistanken om at den beryktede morderen Jack the Ripper har ankommet nåtiden.


KAMPEN OM NARVIK

Regissør: Erik Skjoldbjærg Produksjonsselskap: Nordisk Film Production

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.


Om Blått Lerret

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.

MENY