EURIMAGES-pris til Maria Ekerhovd

EURIMAGES-pris til Maria Ekerhovd

Årets Samproduksjonspris fra Eurimages går til Maria Ekerhovd, for hennes bidrag til en rekke internasjonale co-produksjoner. Prisen deles ut under European Film Awards.

Maria Ekerhovd er som produsent inne i et svært aktivt og vitalt år, så prisen er i høyeste grad fortjent. Hun har produsert Eskil Vogts internasjonale kritikersuksess De Uskyldige som deltok i Cannes og Itonje Søimer Guttormsens debutfilm GRITT som hadde premiere ved Rotterdam filmfestival. Hun er også samprodusent på den danske Oscar-kandidaten Flukt, som nå går på norske kinoer, og har to langfilmer i produksjon: Gunnar Vikenes film om krigsseilerne og Ole Giævers film om kampen om Alta-vassdraget.

THE EURIMAGES CO-PRODUCTION AWARD er en pris som anerkjenner “the decisive role of co-productions in fostering international exchange, and pays tribute to a woman’s contribution to the success of film co-production,” heter det i begrunnelsen. Prisen vil bli delt ut til Ekerhovd under European Film Awards-seremonien 11.desember i Berlin.

Ekerhovd har filmutdannelse fra NTNU i Trondheim. I 2011 grunnla hun produksjonsselskapet Mer Film, som hun senere har utvidet til å omfatte distribusjon. Siden har Ekerhovd produsert 10 norske spillefilmer og en rekke internasjonale samproduksjoner. Ekerhovd ble kjent som produsenten bak Norges første (og hittil eneste) Gullpalmevinner ved Filmfestivalen i Cannes, kortfilmen Sniffer i 2006. I 2011 ble hun utnevnt til «Producer on the Move» i Cannes. I 2013 ble hun tildelt Edith Carlmar-prisen med følgende begrunnelse: «…en profesjonell filmkvinne som har vist integritet, uredd evne til nytenkning og vilje til å bryte grenser». Ved Kosmorama i Trondheim i 2015 ble hun kåret til «Årets produsent» for sitt arbeid med Mot naturen (2014) i regi av Ole Giæver. Hun har også produsert Iram Haqs prisvinnende film Hva folk vil si.

EURIMAGES-pris til Maria Ekerhovd

EURIMAGES-pris til Maria Ekerhovd

Årets Samproduksjonspris fra Eurimages går til Maria Ekerhovd, for hennes bidrag til en rekke internasjonale co-produksjoner. Prisen deles ut under European Film Awards.

Maria Ekerhovd er som produsent inne i et svært aktivt og vitalt år, så prisen er i høyeste grad fortjent. Hun har produsert Eskil Vogts internasjonale kritikersuksess De Uskyldige som deltok i Cannes og Itonje Søimer Guttormsens debutfilm GRITT som hadde premiere ved Rotterdam filmfestival. Hun er også samprodusent på den danske Oscar-kandidaten Flukt, som nå går på norske kinoer, og har to langfilmer i produksjon: Gunnar Vikenes film om krigsseilerne og Ole Giævers film om kampen om Alta-vassdraget.

THE EURIMAGES CO-PRODUCTION AWARD er en pris som anerkjenner “the decisive role of co-productions in fostering international exchange, and pays tribute to a woman’s contribution to the success of film co-production,” heter det i begrunnelsen. Prisen vil bli delt ut til Ekerhovd under European Film Awards-seremonien 11.desember i Berlin.

Ekerhovd har filmutdannelse fra NTNU i Trondheim. I 2011 grunnla hun produksjonsselskapet Mer Film, som hun senere har utvidet til å omfatte distribusjon. Siden har Ekerhovd produsert 10 norske spillefilmer og en rekke internasjonale samproduksjoner. Ekerhovd ble kjent som produsenten bak Norges første (og hittil eneste) Gullpalmevinner ved Filmfestivalen i Cannes, kortfilmen Sniffer i 2006. I 2011 ble hun utnevnt til «Producer on the Move» i Cannes. I 2013 ble hun tildelt Edith Carlmar-prisen med følgende begrunnelse: «…en profesjonell filmkvinne som har vist integritet, uredd evne til nytenkning og vilje til å bryte grenser». Ved Kosmorama i Trondheim i 2015 ble hun kåret til «Årets produsent» for sitt arbeid med Mot naturen (2014) i regi av Ole Giæver. Hun har også produsert Iram Haqs prisvinnende film Hva folk vil si.

MENY