Prix Europa til «Tro kan flytte fjell»

Prix Europa til «Tro kan flytte fjell»

Silje Evensmo Jacobsen og Medieoperatørene er tildelt PRIX EUROPA for beste europeiske tv-program 2021 som omhandler kulturelt mangfold.

Den norske filmen ble tildelt tildelt PRIX EUROPA for beste europeiske tv-program i 2021 som på en eller annen måte berører kulturelt mangfold. Filmen er regissert av Silje Evensmo Jacobsen, produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene og hadde norsk premiere under HUMAN-festivalen i mars.

Tro kan flytte fjell møter vi en gruppe gresk-ortodokse nonner som ankommer en liten bygd på Vestlandet. «De har blitt sendt til Norge på et hinsides oppdrag. Uten midler, men med en sterk gudstro skal de bygge et majestetisk kloster ytterst på en utilgjengelig fjellhylle, rett over bygdas sentrum.»

Silje Evensmo Jacobsen startet karrieren sin i 2009 med Guds Datter, en prisbelønt student-dokumentar som ser på kjønnskompleksitet gjennom livet til en indisk tenåring. Siden har hun regissert flere dokumentarserier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen, en dokumentarserie om en ukonvensjonell norsk idrettsfamilie der barna blir oppdratt til å være idrettsutøvere på internasjonalt toppnivå.

Prix Europa ble grunnlagt av EU-parlamentet, EU-kommisjonen og European Cultural Foundation og er i dag den viktigste pan-europeiske tv-festivalen.

Prix Europa til «Tro kan flytte fjell»

Prix Europa til «Tro kan flytte fjell»

Silje Evensmo Jacobsen og Medieoperatørene er tildelt PRIX EUROPA for beste europeiske tv-program 2021 som omhandler kulturelt mangfold.

Den norske filmen ble tildelt tildelt PRIX EUROPA for beste europeiske tv-program i 2021 som på en eller annen måte berører kulturelt mangfold. Filmen er regissert av Silje Evensmo Jacobsen, produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene og hadde norsk premiere under HUMAN-festivalen i mars.

Tro kan flytte fjell møter vi en gruppe gresk-ortodokse nonner som ankommer en liten bygd på Vestlandet. «De har blitt sendt til Norge på et hinsides oppdrag. Uten midler, men med en sterk gudstro skal de bygge et majestetisk kloster ytterst på en utilgjengelig fjellhylle, rett over bygdas sentrum.»

Silje Evensmo Jacobsen startet karrieren sin i 2009 med Guds Datter, en prisbelønt student-dokumentar som ser på kjønnskompleksitet gjennom livet til en indisk tenåring. Siden har hun regissert flere dokumentarserier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen, en dokumentarserie om en ukonvensjonell norsk idrettsfamilie der barna blir oppdratt til å være idrettsutøvere på internasjonalt toppnivå.

Prix Europa ble grunnlagt av EU-parlamentet, EU-kommisjonen og European Cultural Foundation og er i dag den viktigste pan-europeiske tv-festivalen.

MENY