Hva betyr NFIs nyansettelser?

Hva betyr NFIs nyansettelser?

NFI har ansatt ny talentrådgiver, filmkonsulent og seksjonsleder. Hva forteller nyansettelsene om den videre kursen for organisasjonen?

NFI har nylig gjennomgått en omorganisering i forbindelse med ny virksomhetsstrategi, og kan i en pressemelding konstatere at de med denne ukens nye ansettelser er på plass med ny organisasjon. Det har ikke skjedd uten omkostninger – nylig sa fire nøkkelpersoner opp jobbene sine i organisasjonen – men nå anser altså NFI-ledelsen å være nesten i mål med omorganiseringen.

Nina M. Barbosa Blad blir NFIs nye talentrådgiver, Isak Eymundsson ny seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning og Tom Gulbrandsen blir ny filmkonsulent for fiksjon.

Disse ansettelsene bekrefter noen av NFIs kjepphester, framfor alt verdien av større mangfold og publikumsoppslutning. Kandidatene i seg selv gjenspeiler ikke noe imponerende mangfold. De er alle tilknyttet hovedstadens filmmiljø. Men Nina Barbosa Blad har som produsent engasjert seg som pådriver for større mangfold, i tillegg til å jobbe fram en ny generasjon regitalenter. Tom Gulbrandsen har siden 1993 samarbeidet tett med regissør og produsent Harald Zwart, som manusforfatter, dramaturg, medprodusent og sparringspartner, i tillegg til å ha lang produksjonserfaring innen ulike funksjoner. Isak Eymundsson kommer fra stillingen som produksjonsrådgiver for spillefilm og samproduksjoner i NFI. Han er utdannet filmprodusent fra Den norske filmskolen og jobbet lenge som produsent i indie-selskapet Ape&Bjørn.

Gulbrandsen, Eymundsson og Barbosa Blad (foto: NFI)

Nina Barbosa Blad startet i NFI allerede denne uka, og skal i hovedsak jobbe med å utvikle og drive fram den nye talentordningen Neo (les mer om den her). Hun er utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har produsert 14 kortfilmer og en dramaserie. I 2017 lagde hun kortfilmen Min søster. Den vant en Amanda for beste kortfilm samme år. Hun har også produsert Johanna Pyykkös prisvinnende kortfilm The Manila Lover, som blant annet ble vist under Kritikeruken i Cannes – og vant Amanda for beste kortfilm 2020. Nina Barbosa produserte også serien Nudes, som ble vist på NRK og vant Gullruten for Beste barne/ungdomsserie i 2020.

Isak Eymundsson er allerede på plass i den nye stillingen som seksjonsleder. Han har produsert spillefilmene Psychobitch (2019), Hjelperytteren (2019) og Vann over ild (2018). I tillegg til NRK-seriene Stolthet og forfall (2021) og Kampen (2013). Sistnevnte vant den høythengende prisen Prix Jeunesse. I den nye jobben skal han lede arbeidet med produksjonsfaglig rådgivning for alle formater, det vil si spillefilm, serier, kortfilm og dokumentar, gjennom utvikling og produksjon av nye prosjekter. Den nye seksjonen blir også sentral i arbeidet med å stimulere til en bredde av finansieringskilder for norske produksjoner.

Tom Gulbrandsen tiltrer som filmkonsulent ved årsskiftet, og skal i hovedsak jobbe med spillefilm og dramaserier rettet mot den etablerte bransjen, i tospann med Cecilie Aspenes. Han har filmutdanning fra San Diego State University, med teoretisk påbygging i fortellerkunst fra Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv i norsk filmproduksjon siden tidlig på nittitallet, og har bekledd mange roller bak kamera, fra innspillingsleder til serieskaper. Han praktiserer stadig på flere felt, og har nettopp avsluttet et engasjement som innspillingsleder på dramaserien Rådebank (sesong 3). Han har tidligere vært manuskonsulent i Filmfondet, og er en ettertraktet dramaturg/manus-coach med involvering i en rekke markante produksjoner.

Hva betyr NFIs nyansettelser?

Hva betyr NFIs nyansettelser?

NFI har ansatt ny talentrådgiver, filmkonsulent og seksjonsleder. Hva forteller nyansettelsene om den videre kursen for organisasjonen?

NFI har nylig gjennomgått en omorganisering i forbindelse med ny virksomhetsstrategi, og kan i en pressemelding konstatere at de med denne ukens nye ansettelser er på plass med ny organisasjon. Det har ikke skjedd uten omkostninger – nylig sa fire nøkkelpersoner opp jobbene sine i organisasjonen – men nå anser altså NFI-ledelsen å være nesten i mål med omorganiseringen.

Nina M. Barbosa Blad blir NFIs nye talentrådgiver, Isak Eymundsson ny seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning og Tom Gulbrandsen blir ny filmkonsulent for fiksjon.

Disse ansettelsene bekrefter noen av NFIs kjepphester, framfor alt verdien av større mangfold og publikumsoppslutning. Kandidatene i seg selv gjenspeiler ikke noe imponerende mangfold. De er alle tilknyttet hovedstadens filmmiljø. Men Nina Barbosa Blad har som produsent engasjert seg som pådriver for større mangfold, i tillegg til å jobbe fram en ny generasjon regitalenter. Tom Gulbrandsen har siden 1993 samarbeidet tett med regissør og produsent Harald Zwart, som manusforfatter, dramaturg, medprodusent og sparringspartner, i tillegg til å ha lang produksjonserfaring innen ulike funksjoner. Isak Eymundsson kommer fra stillingen som produksjonsrådgiver for spillefilm og samproduksjoner i NFI. Han er utdannet filmprodusent fra Den norske filmskolen og jobbet lenge som produsent i indie-selskapet Ape&Bjørn.

Gulbrandsen, Eymundsson og Barbosa Blad (foto: NFI)

Nina Barbosa Blad startet i NFI allerede denne uka, og skal i hovedsak jobbe med å utvikle og drive fram den nye talentordningen Neo (les mer om den her). Hun er utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har produsert 14 kortfilmer og en dramaserie. I 2017 lagde hun kortfilmen Min søster. Den vant en Amanda for beste kortfilm samme år. Hun har også produsert Johanna Pyykkös prisvinnende kortfilm The Manila Lover, som blant annet ble vist under Kritikeruken i Cannes – og vant Amanda for beste kortfilm 2020. Nina Barbosa produserte også serien Nudes, som ble vist på NRK og vant Gullruten for Beste barne/ungdomsserie i 2020.

Isak Eymundsson er allerede på plass i den nye stillingen som seksjonsleder. Han har produsert spillefilmene Psychobitch (2019), Hjelperytteren (2019) og Vann over ild (2018). I tillegg til NRK-seriene Stolthet og forfall (2021) og Kampen (2013). Sistnevnte vant den høythengende prisen Prix Jeunesse. I den nye jobben skal han lede arbeidet med produksjonsfaglig rådgivning for alle formater, det vil si spillefilm, serier, kortfilm og dokumentar, gjennom utvikling og produksjon av nye prosjekter. Den nye seksjonen blir også sentral i arbeidet med å stimulere til en bredde av finansieringskilder for norske produksjoner.

Tom Gulbrandsen tiltrer som filmkonsulent ved årsskiftet, og skal i hovedsak jobbe med spillefilm og dramaserier rettet mot den etablerte bransjen, i tospann med Cecilie Aspenes. Han har filmutdanning fra San Diego State University, med teoretisk påbygging i fortellerkunst fra Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv i norsk filmproduksjon siden tidlig på nittitallet, og har bekledd mange roller bak kamera, fra innspillingsleder til serieskaper. Han praktiserer stadig på flere felt, og har nettopp avsluttet et engasjement som innspillingsleder på dramaserien Rådebank (sesong 3). Han har tidligere vært manuskonsulent i Filmfondet, og er en ettertraktet dramaturg/manus-coach med involvering i en rekke markante produksjoner.

MENY