Filmsamtalen med Anders Danielsen Lie

Filmsamtalen med Anders Danielsen Lie

Både «Verdens verste menneske» og «Bergman Island» er på internasjonale kritikeres ti på topp-lister. Men for Anders Danielsen Lie var det først og fremst befriende å spille noe annet enn de mørke rollene. – Det har vært veldig interessant å spille noen som blir skildret gjennom perspektivet til andre rollefigurer.

Med sentrale roller i de kritikerroste filmene Verdens verste menneske og Bergman Island ble Anders Danielsen Lie en av profilene under årets filmfestival i Cannes. Siden har begge filmer gått sin seiersgang på internasjonale festivaler, fra Toronto til Telluride og New York Film Festival. Denne uken ble begge filmer kåret til to av de beste filmene på høstens største festivaler av et internasjonalt kritikerkorps.

Danielsen Lie har blitt formet som skuespiller gjennom samarbeidet med Joachim Trier på de tre filmene som i dag utgjør den såkalte Oslo-trilogien. Her forteller han om samarbeidet med Trier og Bergman Island-regissør Mia Hansen-Løve, to distinke auteurer som for øyeblikket hører hjemme i det absolutte toppsjiktet i europeisk film.

Han er spesielt glad for å endelig kunne spille i en romantisk komedie under Triers regi, en sjanger han gjerne skulle spilt mer av. Og han syntes det var spennende å fortolke rollefigurer som blir skildret gjennom andres perspektiv, henholdsvis Renate Reinsves prisbelønte hovedrolle og Vicky Krieps rolle som filmskaper. Programleder Kjetil Lismoen lar ham likevel ikke slippe unna før de har diskutert en annen av hans mest interessante nyere roller – som nazi-kollaboratøren Knut Rød i Den største forbrytelsen.

Og så var det dette med legejobben da: hvordan blir det å vende tilbake til fiksjonen og filmens verden etter en dose hard virkelighet som lege under pandemien?

Lyd: Hans Kristian Heide / Både Og. (Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her)

Filmsamtalen med Anders Danielsen Lie

Filmsamtalen med Anders Danielsen Lie

Både «Verdens verste menneske» og «Bergman Island» er på internasjonale kritikeres ti på topp-lister. Men for Anders Danielsen Lie var det først og fremst befriende å spille noe annet enn de mørke rollene. – Det har vært veldig interessant å spille noen som blir skildret gjennom perspektivet til andre rollefigurer.

Med sentrale roller i de kritikerroste filmene Verdens verste menneske og Bergman Island ble Anders Danielsen Lie en av profilene under årets filmfestival i Cannes. Siden har begge filmer gått sin seiersgang på internasjonale festivaler, fra Toronto til Telluride og New York Film Festival. Denne uken ble begge filmer kåret til to av de beste filmene på høstens største festivaler av et internasjonalt kritikerkorps.

Danielsen Lie har blitt formet som skuespiller gjennom samarbeidet med Joachim Trier på de tre filmene som i dag utgjør den såkalte Oslo-trilogien. Her forteller han om samarbeidet med Trier og Bergman Island-regissør Mia Hansen-Løve, to distinke auteurer som for øyeblikket hører hjemme i det absolutte toppsjiktet i europeisk film.

Han er spesielt glad for å endelig kunne spille i en romantisk komedie under Triers regi, en sjanger han gjerne skulle spilt mer av. Og han syntes det var spennende å fortolke rollefigurer som blir skildret gjennom andres perspektiv, henholdsvis Renate Reinsves prisbelønte hovedrolle og Vicky Krieps rolle som filmskaper. Programleder Kjetil Lismoen lar ham likevel ikke slippe unna før de har diskutert en annen av hans mest interessante nyere roller – som nazi-kollaboratøren Knut Rød i Den største forbrytelsen.

Og så var det dette med legejobben da: hvordan blir det å vende tilbake til fiksjonen og filmens verden etter en dose hard virkelighet som lege under pandemien?

Lyd: Hans Kristian Heide / Både Og. (Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her)

MENY