BIFF kåret beste norske musikkvideo 2021

BIFF kåret beste norske musikkvideo 2021

Stian Andersen ble tildelt prisen for beste norske musikkvideo under Bergen Internasjonale filmfestivals kåring.

Vinneren av norsk musikkvideokonkurranse 2021 i samarbeid med Vill Vill Vest ble denne gangen CRUMBS av regissør Stian Andersen, for artisten Ane Brun. Produsent er Aurora Bjørnhaug i 4 1/2.

Årets vinner av den 7. utgave av Norsk Musikkvideokonkurranse har vanvittig mye kjemi på flere plan, skriver juryen i sin begrunnelse.

«Det er en helstøpt kortfilm, som kler låten helt nydelig, og vice versa. Danseren Mariama Fatou Kalley Slåttøy fra Trondheim er en av de som gjør en fantastisk rolle i dette dype, mørke, symboltunge, og visuelt slående verket. Regissør har satt seg et enkelt men ambisiøst mål – lagt listen høyt og passerer den likevel med glans. Det å behandle tema som utroskap kan fort bli klisjefylt, men vi mener at dette er et mesterverk som matcher artistens modenhet og låtens mektighet og dybde brilliant. Den makter å innkapsle enorm informasjonsmengde og et rivende indre følelsesliv, samtidig som den er drevet av sakte sekvenser og tar seg god tid. Det er nettopp det enkle, men samtidig symboltunge formspråket som forsterker og underbygger hovedpersonens indre reise.»

I år var det høyt nivå, konstaterer juryen, med vanvittig mange svært så ulike, kreative og unike (på hver sin måte) musikkvideoer, som oppfyller helt ulike roller for de respektive artistene som er på ulike steder i karrieren, med i tillegg et stort spenn i sjangere.

To musikkvideoer fikk hederlig omtale:

Den første av disse to er DON’T WANNA KNOW — av regissør Martin Bremnes for artisten Beharie. «Denne musikkvideo traff oss i hjertet, med overveldende mye sårbarhet i sin skildring av unge gutters utforskning av maskulinitet. Du oppdager flere velplasserte detaljer for hver gang du ser den. Når du kommer til sluttscenen innser du at du må se den på nytt og på nytt.»

På delt andre plass er MILLIONav regissør Martin Kopperud og ALSO for og med Kjartan Lauritzen. «Her står artisten Per Àki Sigurdsson Kviknes fra Balestrand med alias Kjartan Lauritzen virkelig i fokus og skaperne formidler energien hans gjennom skjermen og treffer oss i hjertet. Vi synes dette er en knallbra match mellom regissør, artist og uttrykk. Et fyrverkeri av en kompleks artistpresentasjon, eller religion, nemlig «Kjartansimen». Denne musikkvideoen presterer å fange artistens karisma, ærlighet, modenhet og styrke. Virkelig en en-til-en opplevelse, et perfekt og særs vellaget portrett. Oppsummert i ett ord: Gjennomført!»

Juryen bestod av: Randi Grov Berger, kurator og gunnlegger av Entrée | T-Michael, designer, skredder og artist | Tatiana Palanca, artist.

BIFF kåret beste norske musikkvideo 2021

BIFF kåret beste norske musikkvideo 2021

Stian Andersen ble tildelt prisen for beste norske musikkvideo under Bergen Internasjonale filmfestivals kåring.

Vinneren av norsk musikkvideokonkurranse 2021 i samarbeid med Vill Vill Vest ble denne gangen CRUMBS av regissør Stian Andersen, for artisten Ane Brun. Produsent er Aurora Bjørnhaug i 4 1/2.

Årets vinner av den 7. utgave av Norsk Musikkvideokonkurranse har vanvittig mye kjemi på flere plan, skriver juryen i sin begrunnelse.

«Det er en helstøpt kortfilm, som kler låten helt nydelig, og vice versa. Danseren Mariama Fatou Kalley Slåttøy fra Trondheim er en av de som gjør en fantastisk rolle i dette dype, mørke, symboltunge, og visuelt slående verket. Regissør har satt seg et enkelt men ambisiøst mål – lagt listen høyt og passerer den likevel med glans. Det å behandle tema som utroskap kan fort bli klisjefylt, men vi mener at dette er et mesterverk som matcher artistens modenhet og låtens mektighet og dybde brilliant. Den makter å innkapsle enorm informasjonsmengde og et rivende indre følelsesliv, samtidig som den er drevet av sakte sekvenser og tar seg god tid. Det er nettopp det enkle, men samtidig symboltunge formspråket som forsterker og underbygger hovedpersonens indre reise.»

I år var det høyt nivå, konstaterer juryen, med vanvittig mange svært så ulike, kreative og unike (på hver sin måte) musikkvideoer, som oppfyller helt ulike roller for de respektive artistene som er på ulike steder i karrieren, med i tillegg et stort spenn i sjangere.

To musikkvideoer fikk hederlig omtale:

Den første av disse to er DON’T WANNA KNOW — av regissør Martin Bremnes for artisten Beharie. «Denne musikkvideo traff oss i hjertet, med overveldende mye sårbarhet i sin skildring av unge gutters utforskning av maskulinitet. Du oppdager flere velplasserte detaljer for hver gang du ser den. Når du kommer til sluttscenen innser du at du må se den på nytt og på nytt.»

På delt andre plass er MILLIONav regissør Martin Kopperud og ALSO for og med Kjartan Lauritzen. «Her står artisten Per Àki Sigurdsson Kviknes fra Balestrand med alias Kjartan Lauritzen virkelig i fokus og skaperne formidler energien hans gjennom skjermen og treffer oss i hjertet. Vi synes dette er en knallbra match mellom regissør, artist og uttrykk. Et fyrverkeri av en kompleks artistpresentasjon, eller religion, nemlig «Kjartansimen». Denne musikkvideoen presterer å fange artistens karisma, ærlighet, modenhet og styrke. Virkelig en en-til-en opplevelse, et perfekt og særs vellaget portrett. Oppsummert i ett ord: Gjennomført!»

Juryen bestod av: Randi Grov Berger, kurator og gunnlegger av Entrée | T-Michael, designer, skredder og artist | Tatiana Palanca, artist.

MENY