Rådebank til hovedkonkurransen i La Rochelle

Rådebank til hovedkonkurransen i La Rochelle

Den norske dramaserien skal delta i hovedkonkurransen under seriedramafestivalen i La Rochelle.

Rådebank skal konkurrere i kategorien «beste europeiske tv-drama» under Festival de la Fiction de la Rochelle, som arrangeres fra 14. til 19. september.

Festivalen har i løpet av de siste 20 årene blitt et sentralt møtested for den delen av tv-bransjen i Frankrike som jobber med fiksjon. I fjor måtte festivalen innstilles på grunn av pandemien, men i år er den tilbake for fullt. 42 dramaserier fra hele verden deltar i denne 23.utgaven av festivalen. Rådebank er den eneste nordiske serien som deltar i hovedkonkurransen ved siden av den svenske krimserien Max Anger.

Carole Villevet, som leder seleksjonskomiteen, mener Rådebank er en av de mest innovative seriene i konkurransen. Til NFTF sier hun at den norske serien tilfører et ganske mørk program en dose «frisk luft».

Rådebank ble i år overrøst med priser under Gullruten. Den fikk fire fagpriser og tre priser under den ordinære Gullruten-utdelingen – for beste dramaserie, beste skuespiller og beste birolle. Du kan høre mer om serien i vår podcastsamtale med serieskaper Linn-Jeanethe Kyed i Filmsamtalen der hun også forteller om det påbegynte arbeidet med den tredje sesongen.

Rådebank er produsert av Janne Hjeltnes og Tom Marius Kittilsen i Fenomen film for NRK P3. Regien er ved Daniel Fahre.  Serien hadde premiere på NRK TV i mars 2020 til positiv mottakelse. Den ble spilt inn i Bø i Telemark, Porsgrunn og Skien. Serien er en av NRKs mest strømmede serier, og er sett av over en million seere.

Rådebank til hovedkonkurransen i La Rochelle

Rådebank til hovedkonkurransen i La Rochelle

Den norske dramaserien skal delta i hovedkonkurransen under seriedramafestivalen i La Rochelle.

Rådebank skal konkurrere i kategorien «beste europeiske tv-drama» under Festival de la Fiction de la Rochelle, som arrangeres fra 14. til 19. september.

Festivalen har i løpet av de siste 20 årene blitt et sentralt møtested for den delen av tv-bransjen i Frankrike som jobber med fiksjon. I fjor måtte festivalen innstilles på grunn av pandemien, men i år er den tilbake for fullt. 42 dramaserier fra hele verden deltar i denne 23.utgaven av festivalen. Rådebank er den eneste nordiske serien som deltar i hovedkonkurransen ved siden av den svenske krimserien Max Anger.

Carole Villevet, som leder seleksjonskomiteen, mener Rådebank er en av de mest innovative seriene i konkurransen. Til NFTF sier hun at den norske serien tilfører et ganske mørk program en dose «frisk luft».

Rådebank ble i år overrøst med priser under Gullruten. Den fikk fire fagpriser og tre priser under den ordinære Gullruten-utdelingen – for beste dramaserie, beste skuespiller og beste birolle. Du kan høre mer om serien i vår podcastsamtale med serieskaper Linn-Jeanethe Kyed i Filmsamtalen der hun også forteller om det påbegynte arbeidet med den tredje sesongen.

Rådebank er produsert av Janne Hjeltnes og Tom Marius Kittilsen i Fenomen film for NRK P3. Regien er ved Daniel Fahre.  Serien hadde premiere på NRK TV i mars 2020 til positiv mottakelse. Den ble spilt inn i Bø i Telemark, Porsgrunn og Skien. Serien er en av NRKs mest strømmede serier, og er sett av over en million seere.

MENY