«Pørni» tildelt to av tre seriekritikerpriser

«Pørni» tildelt to av tre seriekritikerpriser

Henriette Steenstrup fikk prisen for beste skuespiller og beste komedie under utdelingen av seriekritikerprisen. Linn-Jeanethe Kyed ble tildelt prisen for beste drama.

Det ble en stor kveld for Henriette Steenstrup under utdelingen av seriekritikerprisen. Ikke bare fikk hun prisen for beste skuespiller i en norsk serie – hun fikk også prisen for beste komedie. Dermed snappet Pørni opp to av tre priser. Den tredje, for beste norske drama, ble tildelt serieskaper Linn-Jeanethe Kyed, for Rådebank 2.

Om Pørni og Steenstrups innsats som skuespiller, heter det i jurybegrunnelsen:

«Vinneren (Pørni) er både frekk, følsom og tett, tett på virkeligheten. Her ler vi høyt i det ene øyeblikket – og får klump i halsen det neste. Serien har et solid manus og et nydelig skuespillerensemble.

«Hos vinneren (Steenstrup) sitter timing, språk og mimikk som et skudd. Humor og drama balanseres med en eminent fingerspissfølelse.»

Om Kyeds serieskaping på Rådebank 2 heter det:

«Vinneren er et intelligent og gripende drama – som tross det store alvoret – aldri blir tungt. Dette er opprørende, fortvilende og vakker historiefortelling som fremkaller sterke følelser hos et bredt publikum.»

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris «som har som formål å hedre de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året». Både de nominerte og vinnerne ble stemt frem av 23 seriekritikere fra mediehus i hele landet. Prisen ble delt ut på Ingensteds i Oslo, som en del av Seriedagene Oslo.

«Pørni» tildelt to av tre seriekritikerpriser

«Pørni» tildelt to av tre seriekritikerpriser

Henriette Steenstrup fikk prisen for beste skuespiller og beste komedie under utdelingen av seriekritikerprisen. Linn-Jeanethe Kyed ble tildelt prisen for beste drama.

Det ble en stor kveld for Henriette Steenstrup under utdelingen av seriekritikerprisen. Ikke bare fikk hun prisen for beste skuespiller i en norsk serie – hun fikk også prisen for beste komedie. Dermed snappet Pørni opp to av tre priser. Den tredje, for beste norske drama, ble tildelt serieskaper Linn-Jeanethe Kyed, for Rådebank 2.

Om Pørni og Steenstrups innsats som skuespiller, heter det i jurybegrunnelsen:

«Vinneren (Pørni) er både frekk, følsom og tett, tett på virkeligheten. Her ler vi høyt i det ene øyeblikket – og får klump i halsen det neste. Serien har et solid manus og et nydelig skuespillerensemble.

«Hos vinneren (Steenstrup) sitter timing, språk og mimikk som et skudd. Humor og drama balanseres med en eminent fingerspissfølelse.»

Om Kyeds serieskaping på Rådebank 2 heter det:

«Vinneren er et intelligent og gripende drama – som tross det store alvoret – aldri blir tungt. Dette er opprørende, fortvilende og vakker historiefortelling som fremkaller sterke følelser hos et bredt publikum.»

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris «som har som formål å hedre de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året». Både de nominerte og vinnerne ble stemt frem av 23 seriekritikere fra mediehus i hele landet. Prisen ble delt ut på Ingensteds i Oslo, som en del av Seriedagene Oslo.

MENY