Neste Blått Lerret: Verdens verste menneske, Nordsjøen og Nattebarn.

Neste Blått Lerret: Verdens verste menneske, Nordsjøen og Nattebarn.

På neste Blått Lerret kan du møte filmskaperne og skuespillerne bak kinofilmene «Verdens verste menneske», «Nordsjøen» og «Nattebarn».

22. september er Blått lerret er tilbake på Vega Scene. På programmet står spillefilmene Verdens verste menneske og Nordsjøen og kinodokumentaren Nattebarn.

På vegne av Verdens verste menneske kommer regissør Joachim Trier, forfatter Eskil Vogt og skuespiller Renate Reinsve. Fra Nattebarn kommer regissørene Sverre Kvamme og Petter Aaberg, mens  Nordsjøen stiller mannsterke med regissør John Andreas Andersen, produsent Martin Sundland, forfatter Lars Gudmestad og skuespiller Rolf Kristian Larsen.

Dette er filmer som på hver sin måte markerer seg sterkt i oppløpet til kinohøsten: Verdens verste menneske ble tildelt pris i Cannes, Nattebarn er allerede blitt et fenomen på TikTok og fikk publikumsprisen i Haugesund, mens Nordsjøen ser ut til å være akkurat den norske blockbusteren mange kinosjefer har ventet på.

Det er plass til noe publikum i salen, i tillegg til at arrangementet strømmes gratis her på Rushprint.no samt på Vega Scenes Facebookside.  Dørene åpner kl. 19:00, med programstart 19:30.

Kjøp billetter for å delta live her: Billetter

Kveldens programleder er Kalle Løchen.


Om prosjektene:

NATTEBARN

Regissører: Sverre Kvamme og Petter Aaberg. Produksjonsselskap: Indie film.

Da Petter (24) stod på broen i Lofoten og skulle hoppe for å gjøre slutt på livet, løp det mange tanker og følelser gjennom kropp og hode. Aller sterkest var skamfølelsen og angsten. Denne gangen kom politi og ambulanse i tide, men tiltrekningen mot å ta sitt eget liv har Petter kjent mange ganger.

I et forsøk på å gjøre livet til Petter bedre, foreslår kompisen Sverre at de skal lage en film om hvordan Petter og andre på hans alder lever med angst og psykisk lidelse. De tar med seg kamera ut i Oslos natteliv og begynner å filme. De vil møte folk som sliter.

Kinodokumentaren Nattebarn er en roadtrip-film om vennskap, skam og om å elske seg selv, som man er. Filmen vant nylig publikumsprisen på filmfestivalen i Haugesund, og har dessuten blitt en aldri så liten sensasjon på TikTok. Filmen har kinopremiere 24. september.

Filmskaperne Sverre Kvamme og Petter Aaberg er gjester i studio.


NORDSJØEN

Regissør: John Andreas Andersen. Produksjonsselskap: Fantefilm

Når en oljeplattform på Ormen Lange-feltet kollapser under mystiske omstendigheter, stilles det spørsmål til hvordan dette kunne skje. Den uforklarlige tragedien er imidlertid bare starten på en serie hendelser som sammen utgjør den største trusselen den norske oljebransjen noensinne har stått ovenfor. I sentrum av begivenhetene finner vi Sofia, en ung gründer som har utviklet en serie avanserte undervannsroboter, og som blir tilkalt for å finne ut hva som skjer på havbunnen.

Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som Fantefilms to foregående katastrofefilmer Bølgen og Skjelvet. Regien er ved John Andreas Andersen, som også regisserte Skjelvet, og i tillegg har vært fotograf på en rekke filmer. Manusforfattere er Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Hovedrollen spilles av Kristine Kujath Thorp, med Rolf Kristian Larsen, Anders BaasmoHenrik BjellandBjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Ane Skumsvoll og Cengiz Al i andre roller. Nordsjøen åpner Bergen Internasjonale Filmfestival 20. oktober, og får kinopremiere over hele landet 29. oktober.

Gjester fra filmen annonseres senere.


VERDENS VERSTE MENNESKE

Regissør: Joachim Trier. Produksjonsselskap: Oslo Pictures.

Verdens Verste Menneske avslutter Oslo-trilogien, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011), og er skrevet av Trier sammen med hans faste manuspartner Eskil Vogt. Filmen følger Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie.

Verdens Verste Menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Filmen ble valgt ut til hovedkonkurransen på årets filmfestival i Cannes, der hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. I andre sentrale roller møter vi Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum. Norsk kinopremiere er 15. oktober.

Regissør Joachim Trier, manusforfatter Eskil Vogt og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve er gjester i studio.


Om Blått Lerret: Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Når det ikke er pandemi arrangeres Blått lerret vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Festivalkontoret.


 

Neste Blått Lerret: Verdens verste menneske, Nordsjøen og Nattebarn.

Neste Blått Lerret: Verdens verste menneske, Nordsjøen og Nattebarn.

På neste Blått Lerret kan du møte filmskaperne og skuespillerne bak kinofilmene «Verdens verste menneske», «Nordsjøen» og «Nattebarn».

22. september er Blått lerret er tilbake på Vega Scene. På programmet står spillefilmene Verdens verste menneske og Nordsjøen og kinodokumentaren Nattebarn.

På vegne av Verdens verste menneske kommer regissør Joachim Trier, forfatter Eskil Vogt og skuespiller Renate Reinsve. Fra Nattebarn kommer regissørene Sverre Kvamme og Petter Aaberg, mens  Nordsjøen stiller mannsterke med regissør John Andreas Andersen, produsent Martin Sundland, forfatter Lars Gudmestad og skuespiller Rolf Kristian Larsen.

Dette er filmer som på hver sin måte markerer seg sterkt i oppløpet til kinohøsten: Verdens verste menneske ble tildelt pris i Cannes, Nattebarn er allerede blitt et fenomen på TikTok og fikk publikumsprisen i Haugesund, mens Nordsjøen ser ut til å være akkurat den norske blockbusteren mange kinosjefer har ventet på.

Det er plass til noe publikum i salen, i tillegg til at arrangementet strømmes gratis her på Rushprint.no samt på Vega Scenes Facebookside.  Dørene åpner kl. 19:00, med programstart 19:30.

Kjøp billetter for å delta live her: Billetter

Kveldens programleder er Kalle Løchen.


Om prosjektene:

NATTEBARN

Regissører: Sverre Kvamme og Petter Aaberg. Produksjonsselskap: Indie film.

Da Petter (24) stod på broen i Lofoten og skulle hoppe for å gjøre slutt på livet, løp det mange tanker og følelser gjennom kropp og hode. Aller sterkest var skamfølelsen og angsten. Denne gangen kom politi og ambulanse i tide, men tiltrekningen mot å ta sitt eget liv har Petter kjent mange ganger.

I et forsøk på å gjøre livet til Petter bedre, foreslår kompisen Sverre at de skal lage en film om hvordan Petter og andre på hans alder lever med angst og psykisk lidelse. De tar med seg kamera ut i Oslos natteliv og begynner å filme. De vil møte folk som sliter.

Kinodokumentaren Nattebarn er en roadtrip-film om vennskap, skam og om å elske seg selv, som man er. Filmen vant nylig publikumsprisen på filmfestivalen i Haugesund, og har dessuten blitt en aldri så liten sensasjon på TikTok. Filmen har kinopremiere 24. september.

Filmskaperne Sverre Kvamme og Petter Aaberg er gjester i studio.


NORDSJØEN

Regissør: John Andreas Andersen. Produksjonsselskap: Fantefilm

Når en oljeplattform på Ormen Lange-feltet kollapser under mystiske omstendigheter, stilles det spørsmål til hvordan dette kunne skje. Den uforklarlige tragedien er imidlertid bare starten på en serie hendelser som sammen utgjør den største trusselen den norske oljebransjen noensinne har stått ovenfor. I sentrum av begivenhetene finner vi Sofia, en ung gründer som har utviklet en serie avanserte undervannsroboter, og som blir tilkalt for å finne ut hva som skjer på havbunnen.

Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som Fantefilms to foregående katastrofefilmer Bølgen og Skjelvet. Regien er ved John Andreas Andersen, som også regisserte Skjelvet, og i tillegg har vært fotograf på en rekke filmer. Manusforfattere er Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Hovedrollen spilles av Kristine Kujath Thorp, med Rolf Kristian Larsen, Anders BaasmoHenrik BjellandBjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Ane Skumsvoll og Cengiz Al i andre roller. Nordsjøen åpner Bergen Internasjonale Filmfestival 20. oktober, og får kinopremiere over hele landet 29. oktober.

Gjester fra filmen annonseres senere.


VERDENS VERSTE MENNESKE

Regissør: Joachim Trier. Produksjonsselskap: Oslo Pictures.

Verdens Verste Menneske avslutter Oslo-trilogien, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011), og er skrevet av Trier sammen med hans faste manuspartner Eskil Vogt. Filmen følger Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie.

Verdens Verste Menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Filmen ble valgt ut til hovedkonkurransen på årets filmfestival i Cannes, der hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. I andre sentrale roller møter vi Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum. Norsk kinopremiere er 15. oktober.

Regissør Joachim Trier, manusforfatter Eskil Vogt og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve er gjester i studio.


Om Blått Lerret: Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Når det ikke er pandemi arrangeres Blått lerret vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Festivalkontoret.


 

MENY