Hva er rekordtallene for Furia?

Hva er rekordtallene for Furia?

Furia oppnådde de beste premieretallene for en norsk serie på Viaplay noensinne, melder NENT Group. Så hvorfor vil de ikke gi oss tallene?

«Furia oppnådde de beste premieretallene for en norsk serie på Viaplay noensinne, og slår dermed megasuksessen Pørni som har hatt den gamle rekorden siden mai». Det melder NENT Group Norge i en pressemelding. Gjermund Eriksens politiske thrillerserie tiltrakk flere seere i Norden enn noe annet innhold på strømmetjenesten søndag.

Vi har ingen grunn til å tvile på at dette stemmer. Men det som gjør det problematisk å gjengi slike meldinger er at vi ikke har noen tall å forholde oss til. I likhet med de andre strømmeaktørene holder også Viaplay seertallene tett til brystet.

Årsaken er åpenbart at de ikke ønsker at noen av seriene skal omtales i pressen som «seer-fiaskoer», slik kinofilmen med sine transparente tall risikerer. I en oppbyggingsfase som Viaplay befinner seg i, vil noen av seriene nødvendigvis få lave seertall, og det kan muligens svekke omdømme og tillitt i en sårbar fase, slik de opplever det som markedsaktør.

På noen måter er det befriende å slippe tallmaset og det tyranniske kravet om å måle alt på denne måten. Samtidig går NENT Group såpass hardt ut med å omtale de ukjente seertallene som en gedigen suksess, at bordet fanger.

«Dette er helt fantastiske tall», sier innholdssjef i Viaplay, Filippa Wallestam i samme pressemeldingen. Serieskaper Gjermund Eriksen jubler over de ferske premieretallene, heter det også. «Han er ikke overrasket over at serien slo an blant seerne, men forteller at de første tallene overgikk selv hans «vanvittig høye forventninger».

Bare gi oss tallene, Viaplay. Så skal vi gi dem den omtalen de fortjener.


Relaterte saker:

Filmsamtalen med Ine Marie Wilmann

«Verden lever fremdeles!» – Intervju med Pål Sverre Hagen


 

Hva er rekordtallene for Furia?

Hva er rekordtallene for Furia?

Furia oppnådde de beste premieretallene for en norsk serie på Viaplay noensinne, melder NENT Group. Så hvorfor vil de ikke gi oss tallene?

«Furia oppnådde de beste premieretallene for en norsk serie på Viaplay noensinne, og slår dermed megasuksessen Pørni som har hatt den gamle rekorden siden mai». Det melder NENT Group Norge i en pressemelding. Gjermund Eriksens politiske thrillerserie tiltrakk flere seere i Norden enn noe annet innhold på strømmetjenesten søndag.

Vi har ingen grunn til å tvile på at dette stemmer. Men det som gjør det problematisk å gjengi slike meldinger er at vi ikke har noen tall å forholde oss til. I likhet med de andre strømmeaktørene holder også Viaplay seertallene tett til brystet.

Årsaken er åpenbart at de ikke ønsker at noen av seriene skal omtales i pressen som «seer-fiaskoer», slik kinofilmen med sine transparente tall risikerer. I en oppbyggingsfase som Viaplay befinner seg i, vil noen av seriene nødvendigvis få lave seertall, og det kan muligens svekke omdømme og tillitt i en sårbar fase, slik de opplever det som markedsaktør.

På noen måter er det befriende å slippe tallmaset og det tyranniske kravet om å måle alt på denne måten. Samtidig går NENT Group såpass hardt ut med å omtale de ukjente seertallene som en gedigen suksess, at bordet fanger.

«Dette er helt fantastiske tall», sier innholdssjef i Viaplay, Filippa Wallestam i samme pressemeldingen. Serieskaper Gjermund Eriksen jubler over de ferske premieretallene, heter det også. «Han er ikke overrasket over at serien slo an blant seerne, men forteller at de første tallene overgikk selv hans «vanvittig høye forventninger».

Bare gi oss tallene, Viaplay. Så skal vi gi dem den omtalen de fortjener.


Relaterte saker:

Filmsamtalen med Ine Marie Wilmann

«Verden lever fremdeles!» – Intervju med Pål Sverre Hagen


 

MENY