Filmsamtalen med Kathrine Thorborg Johansen

Filmsamtalen med Kathrine Thorborg Johansen

– «La den rette komme inn» og de gamle Nosferatu-filmene er personlige favoritter. Men jeg tenkte aldri på rollen som en vampyr, forteller Kathrine Thorborg Johansen om sin hovedrolle i «Post Mortem: Ingen dør på Skarnes». – Jeg hentet isteden mye inspirasjon fra Walter White i «Breaking Bad».

I Post Mortem: Ingen dør på Skarnes fortolker Kathrine Thorborg Johansen av alle ting en vampyr. Det er ikke hverdagskost i norsk film og tv. Hvordan forbereder man seg til en sånn rolle?

I denne utgaven av Filmsamtalen fra Botanisk Hage forteller hun om hvor befriende det var å for første gang inneha den drivende rollen gjennom hele historien. Mange vil huske Thorborg Johansen fra Skjelvet, Ragnarok og Børning 3. Men det var først med Oslo – København at hun i år fikk en Amanda-nominasjon. Hun har også utmerket seg på teaterscenen, blant annet som Hedvig i Vildanden som hun fikk en Hedda-nominasjon for.

Den utladningen hun får på teaterscenen kan ikke reproduseres på et filmsett. Men å stå foran kamera har sine magiske øyeblikk. Her forsøker hun sammen med programleder Kjetil Lismoen å identifisere forskjellen mellom filmen og teaterscenen, og hvorfor teatrets mange velskrevne klassiske heltinner har vært mangelvare innen filmens verden.


Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen


 

Filmsamtalen med Kathrine Thorborg Johansen

Filmsamtalen med Kathrine Thorborg Johansen

– «La den rette komme inn» og de gamle Nosferatu-filmene er personlige favoritter. Men jeg tenkte aldri på rollen som en vampyr, forteller Kathrine Thorborg Johansen om sin hovedrolle i «Post Mortem: Ingen dør på Skarnes». – Jeg hentet isteden mye inspirasjon fra Walter White i «Breaking Bad».

I Post Mortem: Ingen dør på Skarnes fortolker Kathrine Thorborg Johansen av alle ting en vampyr. Det er ikke hverdagskost i norsk film og tv. Hvordan forbereder man seg til en sånn rolle?

I denne utgaven av Filmsamtalen fra Botanisk Hage forteller hun om hvor befriende det var å for første gang inneha den drivende rollen gjennom hele historien. Mange vil huske Thorborg Johansen fra Skjelvet, Ragnarok og Børning 3. Men det var først med Oslo – København at hun i år fikk en Amanda-nominasjon. Hun har også utmerket seg på teaterscenen, blant annet som Hedvig i Vildanden som hun fikk en Hedda-nominasjon for.

Den utladningen hun får på teaterscenen kan ikke reproduseres på et filmsett. Men å stå foran kamera har sine magiske øyeblikk. Her forsøker hun sammen med programleder Kjetil Lismoen å identifisere forskjellen mellom filmen og teaterscenen, og hvorfor teatrets mange velskrevne klassiske heltinner har vært mangelvare innen filmens verden.


Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen


 

MENY