Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscarkandidat?

Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscarkandidat?

Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscar-kandidat, slik Indiewire hevder? Nå er den første traileren klar, så du kan ta en sniktitt selv. Samtidig er filmen sammen med «De Uskyldige havnet» på Den europeiske filmprisens liste over kandidater.

I disse dager holder Norsk filminstitutt på med å forberede sin årlig nedtelling til offentliggjøringen av den norske Oscarkandidaten innenfor kategorien beste internasjonale film (les mer om hvordan det gir noen norske produsenter hodebry). Kanskje kommer det først en kortliste med tre-fire kandidater, som for å holde på spenningen. Men det kan ikke være noen tvil om hvilken film som er norsk favoritt, mener bransjemagasinet Indiewire.

Joachim Triers Verdens verste menneske – som i dag også ble plukket ut til Den europeiske filmprisens liste med et femtitalls mulige kandidater – er på mange måter en solid kandidat for det fesjået som kampen om Oscarprisen er. Den er regissørens mest tilgjengelige, og tør vi si: kommersielle. Det betyr ikke nødvendigvis at den er en bedre film enn for eksempel De Uskyldige  – som også er kommet med på Den europeiske filmprisens liste. Eskil Vogts film er like mye kritikerrost etter premieren i Cannes og her til lands, og er også solgt til hele verden. Men den vil få et langt liv som en slags kultklassiker innenfor arthouse-segmentet, blant annet fordi sjangeren er uavklart og handlingen mer gåtefull.

Nye regler for deltakelse av norske filmer har samtidig gjort den norske konkurransen mer åpen: Nå kan også de norske filmene som har premiere mellom oktober og desember være kandidater for inneværende år. Dermed er også Nordsjøen og Kampen om Narvik med i oppløpet – ja, selv Den største forbrytelsen (som kom i fjor) er med. Det kan du lese mer om her.

Trailer til Verdens verste menneske:

Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscarkandidat?

Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscarkandidat?

Er «Verdens verste menneske» selvskreven norsk Oscar-kandidat, slik Indiewire hevder? Nå er den første traileren klar, så du kan ta en sniktitt selv. Samtidig er filmen sammen med «De Uskyldige havnet» på Den europeiske filmprisens liste over kandidater.

I disse dager holder Norsk filminstitutt på med å forberede sin årlig nedtelling til offentliggjøringen av den norske Oscarkandidaten innenfor kategorien beste internasjonale film (les mer om hvordan det gir noen norske produsenter hodebry). Kanskje kommer det først en kortliste med tre-fire kandidater, som for å holde på spenningen. Men det kan ikke være noen tvil om hvilken film som er norsk favoritt, mener bransjemagasinet Indiewire.

Joachim Triers Verdens verste menneske – som i dag også ble plukket ut til Den europeiske filmprisens liste med et femtitalls mulige kandidater – er på mange måter en solid kandidat for det fesjået som kampen om Oscarprisen er. Den er regissørens mest tilgjengelige, og tør vi si: kommersielle. Det betyr ikke nødvendigvis at den er en bedre film enn for eksempel De Uskyldige  – som også er kommet med på Den europeiske filmprisens liste. Eskil Vogts film er like mye kritikerrost etter premieren i Cannes og her til lands, og er også solgt til hele verden. Men den vil få et langt liv som en slags kultklassiker innenfor arthouse-segmentet, blant annet fordi sjangeren er uavklart og handlingen mer gåtefull.

Nye regler for deltakelse av norske filmer har samtidig gjort den norske konkurransen mer åpen: Nå kan også de norske filmene som har premiere mellom oktober og desember være kandidater for inneværende år. Dermed er også Nordsjøen og Kampen om Narvik med i oppløpet – ja, selv Den største forbrytelsen (som kom i fjor) er med. Det kan du lese mer om her.

Trailer til Verdens verste menneske:

MENY