Cinemateket kåret til “Classic Cinema of the Year”

Cinemateket kåret til “Classic Cinema of the Year”

Cinemateket I Oslo er kåret til “Classic Cinema of the Year 2021”. Prisen er en anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til kinovisning.

Cinemateket i Oslo er tildelt International Cinema Technology Association sin pris “Classic Cinema of the Year 2021”. Prisen er en anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til visning av film på kino, heter det i en pressemelding fra Cinemateket.

Prisen må komme som en kjærkommen hedersbevisning for en institusjon som har lagt ned et stort arbeid for å løfte filmopplevelsen for hovedstadens kinopublikum.

«Gjennom mange år har Norsk filminstitutt lagt stor vekt på å perfeksjonere bildet og lydkvaliteten i Cinematekets to kinosaler, Tancred og Lillebil, for å skape best mulig visningsforhold for både klassiske og moderne filmer».

«Det er en stor ære for Cinemateket og Norsk filminstitutt å motta denne prisen», sier Jan Langlo, leder av Cinemateket, i en uttalelse.

«Analog projeksjon er fortsatt en prioritet for oss, og vi arrangerer dedikerte festivaler for både stumfilm og 70mm eposfilmer. Vi viser også helt nye filmer og er vertskap for en rekke bransjearrangementer, så det er helt kritisk at våre kinoer oppfyller kravene fra bransjen så vel som publikums forventninger. ICTA Classic Cinema of the Year Award er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats for å skape en høykvalitetskino i Oslo, og vi er en meget takknemlig og ydmyk mottaker av denne prisen.»

ICTA er et globalt nettverk som samler profesjonelle innen film og kino fra hele verden. Hvert år tildeler den europeiske grenen av foreningen priser til kinooperatører som utmerker seg. Jan Runge i ICTAs europeiske team begrunner tildelingen slik:

«Cinemateket illustrerer på forskjellige måter at kinoene fortsetter å møte publikums krav om stadig mer oppslukende, luksuriøse og personlige opplevelser. Denne evnen til å omfavne endring bidrar til motstandsdyktigheten til den europeiske kinosektoren og er en avgjørende faktor for kinoens tilbakekomst i disse kritiske tider. Stor gratulasjon til alle involverte».

Årets vinnere innen ulike kategorier:

Classic Cinema of the Year: Cinemateket i Oslo

New Build Cinema of the Year: Kinepolis Leidschendam/Westfield Mall of the Netherlands

Best Cinema Refurbishment: Filmpalast Kassel, Germany

Special Innovation Award: The (Any)Thing Cinema, Wijk bij Duurstede, The Netherlands

Cinemateket mottar prisen under ICTAs årlige middag og prisutdeling den 3. oktober i Barcelona, i forbindelse med bransjekongressen CineEurope som starter da.

Cinemateket kåret til “Classic Cinema of the Year”

Cinemateket kåret til “Classic Cinema of the Year”

Cinemateket I Oslo er kåret til “Classic Cinema of the Year 2021”. Prisen er en anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til kinovisning.

Cinemateket i Oslo er tildelt International Cinema Technology Association sin pris “Classic Cinema of the Year 2021”. Prisen er en anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til visning av film på kino, heter det i en pressemelding fra Cinemateket.

Prisen må komme som en kjærkommen hedersbevisning for en institusjon som har lagt ned et stort arbeid for å løfte filmopplevelsen for hovedstadens kinopublikum.

«Gjennom mange år har Norsk filminstitutt lagt stor vekt på å perfeksjonere bildet og lydkvaliteten i Cinematekets to kinosaler, Tancred og Lillebil, for å skape best mulig visningsforhold for både klassiske og moderne filmer».

«Det er en stor ære for Cinemateket og Norsk filminstitutt å motta denne prisen», sier Jan Langlo, leder av Cinemateket, i en uttalelse.

«Analog projeksjon er fortsatt en prioritet for oss, og vi arrangerer dedikerte festivaler for både stumfilm og 70mm eposfilmer. Vi viser også helt nye filmer og er vertskap for en rekke bransjearrangementer, så det er helt kritisk at våre kinoer oppfyller kravene fra bransjen så vel som publikums forventninger. ICTA Classic Cinema of the Year Award er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats for å skape en høykvalitetskino i Oslo, og vi er en meget takknemlig og ydmyk mottaker av denne prisen.»

ICTA er et globalt nettverk som samler profesjonelle innen film og kino fra hele verden. Hvert år tildeler den europeiske grenen av foreningen priser til kinooperatører som utmerker seg. Jan Runge i ICTAs europeiske team begrunner tildelingen slik:

«Cinemateket illustrerer på forskjellige måter at kinoene fortsetter å møte publikums krav om stadig mer oppslukende, luksuriøse og personlige opplevelser. Denne evnen til å omfavne endring bidrar til motstandsdyktigheten til den europeiske kinosektoren og er en avgjørende faktor for kinoens tilbakekomst i disse kritiske tider. Stor gratulasjon til alle involverte».

Årets vinnere innen ulike kategorier:

Classic Cinema of the Year: Cinemateket i Oslo

New Build Cinema of the Year: Kinepolis Leidschendam/Westfield Mall of the Netherlands

Best Cinema Refurbishment: Filmpalast Kassel, Germany

Special Innovation Award: The (Any)Thing Cinema, Wijk bij Duurstede, The Netherlands

Cinemateket mottar prisen under ICTAs årlige middag og prisutdeling den 3. oktober i Barcelona, i forbindelse med bransjekongressen CineEurope som starter da.

MENY