Det nordiske programmet klart i Haugesund

Det nordiske programmet klart i Haugesund

Høstens norske filmer stiller sterkt under New Nordic Films, men det er få nye norske prosjekter som luftes som coproduksjoner og Works in progress i Haugesund. I dag ble hele det nordiske programmet sluppet.

Foto: Trine Dyrholm i «Margrete den første»

Det er mange av høstens filmer i hovedprogrammet i New Nordic Films (NNF) som åpner neste uke i Haugesund. Den bransjerettede mønstringen er lukket for det vanlige publikummet under Den norske filmfestivalen i Haugesund. NNF henvender seg til nordiske filmskapere, produsenter, finansiører og alle internasjonale oppkjøperne og festivallederne som vil se nye nordiske filmer. Som NNF-leder Gyda Myklebust tidligere har meldt om her på rushprint.no, er den nordiske festivalen «i festivalen» både digital og fysisk. Det internasjonale publikummet av bransjeaktører vil bestå av 172 onsite og 112 online.

Blant de norske i hovedprogrammet finner vi en rekke av sommeren og høstens annonserte kinofilmer: Stol på meg, De uskyldige, A-ha: The Movie, Nattebarn, Vi blir hjemme og Oh, it Hertz!. De skal knive om oppmerksomhet med den danske storfilmen Margrete – Queen of the North, den finske Cannesvinneren Compertment No 6 og den svenske festivalhiten Pleasure (se full liste lenger ned).

Samproduksjonsseminaret og presentasjonen av nye nordiske filmer under Works in progress er en viktig del av New Nordic Films. I år er det få norske prosjekter som deltar. I samproduksjonsseminaret deltar kun Egil Pedersen og Rein Film med The Wizards of death. I WiP er det foreløpig bare Jakob Rørviks Thomas i superposisjon og Laurens Perols To practice som luftes.

Filmene i hovedprogrammet (tittel, regissør og produsent):

NORGE:  Stol på meg: Emil Trier, Motlys. De uskyldige: Eskil Vogt, Mer Film.  A-ha: The Movie: Thomas Robsahm, Aslaug Holm, Motlys. Nattebarn: Petter Aaberg, Sverre Kvamme, Indiefilm Vi blir hjemme: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk, Fuglene. Oh, it Hertz!: Gunnar Hall Jenssen, Up North Film

DANMARK: The Marco Effect: Martin Zandvliet, Nordisk Film Production.  Margrete – Queen of the North: Charlotte Sieling, SF Studios.  The Venus Effect: Anna Emma Haudal, Motor Productions

ISLAND: Alma: Kristín Jóhannesdóttir’, Duo Productions.  Fanga: Maxwell Gold. Quake: Tinna Hrafnsdóttir, Hlin Johannesdottir, Wolka: Arni Olafur Asgeirsson, Saga Film/Film Produkcja.  Backyard Village: Marteinn Thorsson, Tenderlee Motion Pictures

FINLAND: Compartement No 6: Juho Kuosmanen, Aamu Film Company.  Fucking with Nobody: Hannaleena Hauru, Aamu Film Company.  Gracious Night: Yö armahtaa.  Any Day Now: Hamy Remezan, Aamu Film Company.  The Gravedigger´s Wife

SVERIGE: Pleasure: Ninja Thyberg, Plattform produktion.  Clara Sola: Nathalie Alvarez Mesen, HOB AB.  Apstjärnan: Linda Hämback, Attraction Distribution.  Vitt skräp: Tobias Leo Nordquist, Mikael Cross Films.  I am Zlatan: Jens Sjögren, B-Reel Films

Coproduksjonsseminaret:

Tittel Regissør Produsent Nasjonalitet
Amina Ahmed ABDULLAHI Art & Bob Film & Drama AB SE
Acts of Love Jeppe RØNDE Paloma Productions DK
Four Little Adults Selma VILHUNEN Tuffi Films FI
Hysteria Vega Film RU
I’m Here, I’m Fine Emine Emel BALCI Heimatlos Films TR
Island of Love Svetlana STRELNIKOVA Doppelplusultra Filmproduktion GmbH DE
Je*vida Katja GAURILOFF Oktober FI
Love Proof Richard HOBERT Fundament Film Gbg SE
Missile Miia TERVO Elokuvayhtiö Komeetta Oy FI
Report of Public Interest Attila GIGOR KMH Film/Ferenc Pusztai HU
Stormskerry Maja Tiina LYMI Solar Films Inc. FI
Stranger Mads HEDEGAARD Motor ApS DK
The Mountain Kjartansdóttir ÁSTHILDUR LittleBig Productions IS
The Nix Niclas GILLIS Nordic Factory Film SE
The wizards of death Egil PEDERSEN Rein Film NO
Tora´s Christmas Polarama IS
Twilight of the Gods Morgane DZIURLA PETIT Vilda Bomben Film AB SE
You can dance Katarina LAUNING HOBAB SE
Love Acts

 

WORKS IN PROGRESS

Tittel Regissør og produsent
Baby Pyramid Cecilie MacNair Matilda Appelin DK
Så jävla easy going Christoffer Sandler Annika Hellström/Erika Malmgren SE
Sagres Lovisa Sirén Siri Hjorton Wagner SE
The Emigrants Erik Poppe Fredrik Wikström Nicastro SE
Locals Måns Nyman Eliza Jones SE
The Good Driver Tonislav Hristov Kaarle Aho FI/HUN
Sous le paves, la plage Henrik Hellstrøm Frida Hallberg SE
Thomas in the Multiuniverse Jakob Rørvik Petter Onstad Løkke NO
The Bubble (Kupla) Aleksi Salmenperä Minna Haapkyla FI
Cat Kingdom John Hellberg Kjell Åhlund SE
To practice Laurens Perol Simone Gottschau og Laurens Perol NO
Omerta 6/12 Aku Louhimies Sara Norberg FI
The Mushroom Trip JP Siili Severi Koivusalo FI
The Wait Aku Louhimies Andrei Alan FI
Diorama Tuva Novotny Eva Åkergren DK
The Store Hanna Sköld Lovisa Charlier SE
Krysantemum Christian Bengtsson Daniel Mühlentorp DK

 

Det nordiske programmet klart i Haugesund

Det nordiske programmet klart i Haugesund

Høstens norske filmer stiller sterkt under New Nordic Films, men det er få nye norske prosjekter som luftes som coproduksjoner og Works in progress i Haugesund. I dag ble hele det nordiske programmet sluppet.

Foto: Trine Dyrholm i «Margrete den første»

Det er mange av høstens filmer i hovedprogrammet i New Nordic Films (NNF) som åpner neste uke i Haugesund. Den bransjerettede mønstringen er lukket for det vanlige publikummet under Den norske filmfestivalen i Haugesund. NNF henvender seg til nordiske filmskapere, produsenter, finansiører og alle internasjonale oppkjøperne og festivallederne som vil se nye nordiske filmer. Som NNF-leder Gyda Myklebust tidligere har meldt om her på rushprint.no, er den nordiske festivalen «i festivalen» både digital og fysisk. Det internasjonale publikummet av bransjeaktører vil bestå av 172 onsite og 112 online.

Blant de norske i hovedprogrammet finner vi en rekke av sommeren og høstens annonserte kinofilmer: Stol på meg, De uskyldige, A-ha: The Movie, Nattebarn, Vi blir hjemme og Oh, it Hertz!. De skal knive om oppmerksomhet med den danske storfilmen Margrete – Queen of the North, den finske Cannesvinneren Compertment No 6 og den svenske festivalhiten Pleasure (se full liste lenger ned).

Samproduksjonsseminaret og presentasjonen av nye nordiske filmer under Works in progress er en viktig del av New Nordic Films. I år er det få norske prosjekter som deltar. I samproduksjonsseminaret deltar kun Egil Pedersen og Rein Film med The Wizards of death. I WiP er det foreløpig bare Jakob Rørviks Thomas i superposisjon og Laurens Perols To practice som luftes.

Filmene i hovedprogrammet (tittel, regissør og produsent):

NORGE:  Stol på meg: Emil Trier, Motlys. De uskyldige: Eskil Vogt, Mer Film.  A-ha: The Movie: Thomas Robsahm, Aslaug Holm, Motlys. Nattebarn: Petter Aaberg, Sverre Kvamme, Indiefilm Vi blir hjemme: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk, Fuglene. Oh, it Hertz!: Gunnar Hall Jenssen, Up North Film

DANMARK: The Marco Effect: Martin Zandvliet, Nordisk Film Production.  Margrete – Queen of the North: Charlotte Sieling, SF Studios.  The Venus Effect: Anna Emma Haudal, Motor Productions

ISLAND: Alma: Kristín Jóhannesdóttir’, Duo Productions.  Fanga: Maxwell Gold. Quake: Tinna Hrafnsdóttir, Hlin Johannesdottir, Wolka: Arni Olafur Asgeirsson, Saga Film/Film Produkcja.  Backyard Village: Marteinn Thorsson, Tenderlee Motion Pictures

FINLAND: Compartement No 6: Juho Kuosmanen, Aamu Film Company.  Fucking with Nobody: Hannaleena Hauru, Aamu Film Company.  Gracious Night: Yö armahtaa.  Any Day Now: Hamy Remezan, Aamu Film Company.  The Gravedigger´s Wife

SVERIGE: Pleasure: Ninja Thyberg, Plattform produktion.  Clara Sola: Nathalie Alvarez Mesen, HOB AB.  Apstjärnan: Linda Hämback, Attraction Distribution.  Vitt skräp: Tobias Leo Nordquist, Mikael Cross Films.  I am Zlatan: Jens Sjögren, B-Reel Films

Coproduksjonsseminaret:

Tittel Regissør Produsent Nasjonalitet
Amina Ahmed ABDULLAHI Art & Bob Film & Drama AB SE
Acts of Love Jeppe RØNDE Paloma Productions DK
Four Little Adults Selma VILHUNEN Tuffi Films FI
Hysteria Vega Film RU
I’m Here, I’m Fine Emine Emel BALCI Heimatlos Films TR
Island of Love Svetlana STRELNIKOVA Doppelplusultra Filmproduktion GmbH DE
Je*vida Katja GAURILOFF Oktober FI
Love Proof Richard HOBERT Fundament Film Gbg SE
Missile Miia TERVO Elokuvayhtiö Komeetta Oy FI
Report of Public Interest Attila GIGOR KMH Film/Ferenc Pusztai HU
Stormskerry Maja Tiina LYMI Solar Films Inc. FI
Stranger Mads HEDEGAARD Motor ApS DK
The Mountain Kjartansdóttir ÁSTHILDUR LittleBig Productions IS
The Nix Niclas GILLIS Nordic Factory Film SE
The wizards of death Egil PEDERSEN Rein Film NO
Tora´s Christmas Polarama IS
Twilight of the Gods Morgane DZIURLA PETIT Vilda Bomben Film AB SE
You can dance Katarina LAUNING HOBAB SE
Love Acts

 

WORKS IN PROGRESS

Tittel Regissør og produsent
Baby Pyramid Cecilie MacNair Matilda Appelin DK
Så jävla easy going Christoffer Sandler Annika Hellström/Erika Malmgren SE
Sagres Lovisa Sirén Siri Hjorton Wagner SE
The Emigrants Erik Poppe Fredrik Wikström Nicastro SE
Locals Måns Nyman Eliza Jones SE
The Good Driver Tonislav Hristov Kaarle Aho FI/HUN
Sous le paves, la plage Henrik Hellstrøm Frida Hallberg SE
Thomas in the Multiuniverse Jakob Rørvik Petter Onstad Løkke NO
The Bubble (Kupla) Aleksi Salmenperä Minna Haapkyla FI
Cat Kingdom John Hellberg Kjell Åhlund SE
To practice Laurens Perol Simone Gottschau og Laurens Perol NO
Omerta 6/12 Aku Louhimies Sara Norberg FI
The Mushroom Trip JP Siili Severi Koivusalo FI
The Wait Aku Louhimies Andrei Alan FI
Diorama Tuva Novotny Eva Åkergren DK
The Store Hanna Sköld Lovisa Charlier SE
Krysantemum Christian Bengtsson Daniel Mühlentorp DK

 

MENY