Netflix med ny norsk langfilm

Netflix med ny norsk langfilm

Per-Olav Sørensen og Emilie Beck skal regissere langfilmen «Royalteen» for Netflix. Filmen er basert på ungdomsbok-suksessen «Arvingene».

Foto: Skuespillerne som skal fylle rollegalleriet i «Royalteen»

De to norske regissørene skal ha regi på et manus av Ester Grenersen med tittelen Royalteen. Hun har på sin side adaptert ungdomsboken «Arvingene» av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen. Boken utløste budkrig i Danmark og fikk store norske forlag til å kjempe om boken da den kom ut i 2020. Produsent er Janne Hjeltnes fra nystartede The Global Ensemble Drama.

Historien tar utgangspunkt i en romanse mellom en prins og en «vanlig» jente. «Han bærer en hel nasjon på skuldrene. Hun bærer på en løgn. Finnes det en fremtid for den kommende kongen og jenta med den store hemmeligheten?»

I den norsktalende filmen spiller Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) og Carmen Andrea Høilund (Guro).

«Royalteen er en kjærlighetshistorie om å akseptere sine egne feil, erobre frykt og krasje internettet. Når prins Karl Johan (Mathias Storhøi), kjent som Kalle blant venner, og nykommer Lena (Ines Høysæter Asserson) begynner å utvikle følelser for hverandre, er Lena sjarmert, men også skeptisk av flere grunner. Partyprinsen Kalle er en gjenganger i tabloidene og sladderbloggene – en av dem ble drevet anonymt av Lena selv, til hun blir avslørt. Lena er smertelig klar over at det å date den fremtidige kongen kan sette dem begge i en umulig situasjon – hun har ikke fortalt Kalle eller noen andre om den store hemmeligheten sin, som også er grunnen til at hun flyttet fra hjembyen.»

Per-Olav Sørensen, som også står bak filmens visuelle konsept, mener vi trenger å skape mer innhold for unge voksne «som viser kjærlighet på både autentiske, sjenerte, hjelpeløse, sårbare og følsomme måter».

«Med Royalteen håper vi å dekke noe av dette behovet. Denne historien dekker mange relevante tematikker for unge mennesker i dag, og sammen med min med-regissør Emilie Beck håper vi å kunne formidle en moderne kjærlighetshistorie fylt med humor, sårbarhet og lidenskap. Denne moderne Askepott-historien er både fascinerende og underholdende.»

Kreativt team: Regissører: Per-Olav Sørensen og Emilie Beck. Forfatter: Ester Grenersen. Konsept: Per-Olav Sørensen. Produsent: Janne Hjeltnes. DOP: Håvard Byrkjeland. Produksjonsdesign: Kristine Wilhelmsen. Kostymedesign: Oddfrid Ropstad

Royalteen lanseres globalt på Netflix i 2022.

Netflix med ny norsk langfilm

Netflix med ny norsk langfilm

Per-Olav Sørensen og Emilie Beck skal regissere langfilmen «Royalteen» for Netflix. Filmen er basert på ungdomsbok-suksessen «Arvingene».

Foto: Skuespillerne som skal fylle rollegalleriet i «Royalteen»

De to norske regissørene skal ha regi på et manus av Ester Grenersen med tittelen Royalteen. Hun har på sin side adaptert ungdomsboken «Arvingene» av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen. Boken utløste budkrig i Danmark og fikk store norske forlag til å kjempe om boken da den kom ut i 2020. Produsent er Janne Hjeltnes fra nystartede The Global Ensemble Drama.

Historien tar utgangspunkt i en romanse mellom en prins og en «vanlig» jente. «Han bærer en hel nasjon på skuldrene. Hun bærer på en løgn. Finnes det en fremtid for den kommende kongen og jenta med den store hemmeligheten?»

I den norsktalende filmen spiller Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) og Carmen Andrea Høilund (Guro).

«Royalteen er en kjærlighetshistorie om å akseptere sine egne feil, erobre frykt og krasje internettet. Når prins Karl Johan (Mathias Storhøi), kjent som Kalle blant venner, og nykommer Lena (Ines Høysæter Asserson) begynner å utvikle følelser for hverandre, er Lena sjarmert, men også skeptisk av flere grunner. Partyprinsen Kalle er en gjenganger i tabloidene og sladderbloggene – en av dem ble drevet anonymt av Lena selv, til hun blir avslørt. Lena er smertelig klar over at det å date den fremtidige kongen kan sette dem begge i en umulig situasjon – hun har ikke fortalt Kalle eller noen andre om den store hemmeligheten sin, som også er grunnen til at hun flyttet fra hjembyen.»

Per-Olav Sørensen, som også står bak filmens visuelle konsept, mener vi trenger å skape mer innhold for unge voksne «som viser kjærlighet på både autentiske, sjenerte, hjelpeløse, sårbare og følsomme måter».

«Med Royalteen håper vi å dekke noe av dette behovet. Denne historien dekker mange relevante tematikker for unge mennesker i dag, og sammen med min med-regissør Emilie Beck håper vi å kunne formidle en moderne kjærlighetshistorie fylt med humor, sårbarhet og lidenskap. Denne moderne Askepott-historien er både fascinerende og underholdende.»

Kreativt team: Regissører: Per-Olav Sørensen og Emilie Beck. Forfatter: Ester Grenersen. Konsept: Per-Olav Sørensen. Produsent: Janne Hjeltnes. DOP: Håvard Byrkjeland. Produksjonsdesign: Kristine Wilhelmsen. Kostymedesign: Oddfrid Ropstad

Royalteen lanseres globalt på Netflix i 2022.

MENY