Harde budrunder om «Verdens Verste Menneske» i Cannes

Harde budrunder om «Verdens Verste Menneske» i Cannes

Etter harde budrunder er Joachim Triers «Verdens verste menneske» solgt til USA, Storbritannia, Irland og India. Det forventes at filmen vil selge godt internasjonalt i kjølvannet av festivalen.

Joachim Triers Verdens verste menneske har vært en av de mest bejublede filmene under filmfestivalen i Cannes. Det har resultert i harde budrunder om filmen fra internasjonale kjøpere, melder Deadline. Nå har distributøren Neon sikret seg rettighetene til det amerikanske markedet. Selskapet har fra før distribuert norske suksesshistorier som Gunda og Kunstneren og Tyven.

Også til det britiske markedet var det kniving om rettighetene, før MUBI sikret seg dem (for UK, Irland og India). Det er mye buzz rundt filmen i Cannes, og det forventes et solid internasjonalt salg i kjølvannet av festivalen.

Det er franske MK2 Films som er coprodusent og internasjonal salgsagent. Thomas Robsahm i Oslopictures produserer.

Verdens verste menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011. I de sentrale rollene møter vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum.

«Julie nærmer seg 30 år, og er i et godt etablert parforhold med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men bøkene og vennene er stort sett Aksel sine, og Julie strever med å nne en retning i livet – hun er ikke klar for barn, slik Aksel er. En kveld Julie sniker seg inn på en fest uten å kjenne noen, møter hun jevngamle Eivind, og etter de har gått hvert til sitt i morgentimene, uten å utveksle numre, klarer hun ikke å glemme ham og de intime betroelsene de ga hverandre som helt fremmede. Når Julie tilfeldigvis tre er Eivind igjen, velger hun å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem. «

Harde budrunder om «Verdens Verste Menneske» i Cannes

Harde budrunder om «Verdens Verste Menneske» i Cannes

Etter harde budrunder er Joachim Triers «Verdens verste menneske» solgt til USA, Storbritannia, Irland og India. Det forventes at filmen vil selge godt internasjonalt i kjølvannet av festivalen.

Joachim Triers Verdens verste menneske har vært en av de mest bejublede filmene under filmfestivalen i Cannes. Det har resultert i harde budrunder om filmen fra internasjonale kjøpere, melder Deadline. Nå har distributøren Neon sikret seg rettighetene til det amerikanske markedet. Selskapet har fra før distribuert norske suksesshistorier som Gunda og Kunstneren og Tyven.

Også til det britiske markedet var det kniving om rettighetene, før MUBI sikret seg dem (for UK, Irland og India). Det er mye buzz rundt filmen i Cannes, og det forventes et solid internasjonalt salg i kjølvannet av festivalen.

Det er franske MK2 Films som er coprodusent og internasjonal salgsagent. Thomas Robsahm i Oslopictures produserer.

Verdens verste menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011. I de sentrale rollene møter vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum.

«Julie nærmer seg 30 år, og er i et godt etablert parforhold med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men bøkene og vennene er stort sett Aksel sine, og Julie strever med å nne en retning i livet – hun er ikke klar for barn, slik Aksel er. En kveld Julie sniker seg inn på en fest uten å kjenne noen, møter hun jevngamle Eivind, og etter de har gått hvert til sitt i morgentimene, uten å utveksle numre, klarer hun ikke å glemme ham og de intime betroelsene de ga hverandre som helt fremmede. Når Julie tilfeldigvis tre er Eivind igjen, velger hun å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem. «

MENY