Ny musikkfilm fra Kristin Vollset

Ny musikkfilm fra Kristin Vollset

Kristin Vollset er underveis med en ny musikkfilm med handlingen lagt til Dublin, mens Paul Tunge er klar med et kunstnerportrett. Det er noen av prosjektene som Vestnorsk filmsenter prioriterte i denne tildelingsrunden.

Under Vestnorsk filmsenters styremøte i går ble én kort- og tre dokumentarfilmer tildelt produksjonsstøtte. Det ble bevilget utviklingsstøtte til fire dokumentarfilmer, én spillefilm og tre dramaserier.

Musiker Kristin Vollset og hennes prosjekt The Musical Slave var en liten sensasjon for noen år siden. Her på Rushprint lot Jon Inge Faldalen seg begeistre:

«Omreisende gatemusikant Kristin Vollset og hennes prosjekt The Musical Slave skildrer gjennom sine musikkfilmer gateplanene til en særegen bergensk dubliner, som nekter å se verden passere, og heller gjennom originale levende bilder, sang, synth og gitar skaper ekte kunstverk som ikke lar seg plassere,» skrev han.

Vollset hadde vært underveis med sitt musikalske prosjekt i flere år, men Faldalen mente at «det er særlig fra og med den korte musikkdokumentarfilmen «No Plan» – med sangen «No Plan» (aka «I’m gonna choke your chicken») – fra 2016 i Dublin at alt stemmer.»

I hennes nye prosjekt, Robin in the Hood, der Vollseth selv har manus og regi, er hun fortsatt i Dublin, i den samme settingen:

«Filmen handler om en 30 år gammel hesteeier og dealer fra Dublin. Han har valgt en kriminell karriere fordi han mener det lønner seg. Men en dag møter han en gatemusikant som ser ham for hvem han egentlig er: en slags moderne Robin Hood. Sammen tar de et oppgjør med samfunnsstrukturen og drar ut av byen for å starte sitt eget lille samfunn. Historien er delvis basert på virkelige hendelser, og er en kommentar til de økonomiske ulikhetene i verden».

Paul Tunge

Paul Tunge åpner, som han tidligere har annonsert her på rushprint, ArchFest under Den norske filmfestivalen i august. Der har han premiere på sin trilogi om modernistisk arkitektur. Samtidig kunne han melde om at han også var underveis med en kort dokumentar om den abstrakte, modernistiske maleren Knut Rumohr (1916–2002). Knut Rumohr håper jeg vi har ferdig finansiert før sommeren, sa han. Nå har han fått 350 000 fra Vestnorsk, med Handmade Films in Norwegian Woods som produsent.

«Den norske maleren Knut Rumohr (1916-2002) ble født på Frønningen-godset, et av Vestlandets aller største. Han ble en nestor innen abstrakt kunst, mest kjent for malerier og grafiske arbeid. Knut Rumohr var en mann som lot bildene prate for seg selv. Han trodde på det abstrakte maleriet, da naturtro landskap ikke kunne bli gjenskapt bedre enn landskapet selv. Dette er hans reise.»

Frode Fimland

Frode Fimland har opplevd suksess på kino med sin dokumentar om Bergen, som denne uken endelig får premiere i Oslo. Dokumentaren Politi for ei heil øy handler også om et stykke historie fra vestlandshovedstaden:

«Erling Brekke var politibetjent på Askøy fra slutten av 2. verdskrig og frem til han døde i 1968. Like etter krigen fikk han tak i et 16 mm filmkamera av svært høg kvalitet og alt han filmet var ment for de neste generasjonene som kom etter han. Han var opptatt av å dokumenterte hvordan velstanden og levemåten i et lite samfunn endret seg i løpet av noen få tiår. På folkemunne fikk han navnet lensmann Brekke, men han hadde tittel politibetjent og var svært godt likt over hele øyen.»

Kjersti Steinsbø

Kjersti Steinsbø (Hevn) og TrueWest fikk utviklingstilskudd til dramaserie-prosjektet Fallesjuke: «Fire bunadskledde venninner åpner Ekstremsportveko på Voss med et fallskjermhopp. Foran hundrevis av sjokkerte tilskuere dundrer en av kvinnene i bakken. Det viser seg at fallskjermen til den omkomne småbarnsmoren er tuklet med, og drapsalarmen går. Hvem ville henne til livs – og hvorfor? Tidligere VG-reporter, nå hjemflyttet lokalavisjournalist Agnes Tveit våkner opp fra en yrkesmessig dvale når hun begynner å lete i sin egen ungdomstid etter svar.»

Et annet prosjekt som fikk produksjonstilskudd er Olav på Kvipt, en dokumentarserie med manus og regi av Tor Siverstøl.

«Møt energibunten Olav Kvipt som er lidenskapeleg oppteken av gamle bilar. Berre 22 år gamal overtok han slektsgarden Kvipt frå 1600-talet, der han gir nytt liv til dei gamle bilane, samstundes som han tek vare på tradisjonar og kulturarv. No planlegg han å reise til USA for å bygge ein miljøvennleg bil(HotRod) på 10 dagar, for så å kappkjøre i det kjente billøpet i Salt Lake District, Bonneville Salt Flats, før tek bilen med heim tilbake til den gamle fjellgarden.»

Les mer om alle prosjektene som fikk tilskudd.

Ny musikkfilm fra Kristin Vollset

Ny musikkfilm fra Kristin Vollset

Kristin Vollset er underveis med en ny musikkfilm med handlingen lagt til Dublin, mens Paul Tunge er klar med et kunstnerportrett. Det er noen av prosjektene som Vestnorsk filmsenter prioriterte i denne tildelingsrunden.

Under Vestnorsk filmsenters styremøte i går ble én kort- og tre dokumentarfilmer tildelt produksjonsstøtte. Det ble bevilget utviklingsstøtte til fire dokumentarfilmer, én spillefilm og tre dramaserier.

Musiker Kristin Vollset og hennes prosjekt The Musical Slave var en liten sensasjon for noen år siden. Her på Rushprint lot Jon Inge Faldalen seg begeistre:

«Omreisende gatemusikant Kristin Vollset og hennes prosjekt The Musical Slave skildrer gjennom sine musikkfilmer gateplanene til en særegen bergensk dubliner, som nekter å se verden passere, og heller gjennom originale levende bilder, sang, synth og gitar skaper ekte kunstverk som ikke lar seg plassere,» skrev han.

Vollset hadde vært underveis med sitt musikalske prosjekt i flere år, men Faldalen mente at «det er særlig fra og med den korte musikkdokumentarfilmen «No Plan» – med sangen «No Plan» (aka «I’m gonna choke your chicken») – fra 2016 i Dublin at alt stemmer.»

I hennes nye prosjekt, Robin in the Hood, der Vollseth selv har manus og regi, er hun fortsatt i Dublin, i den samme settingen:

«Filmen handler om en 30 år gammel hesteeier og dealer fra Dublin. Han har valgt en kriminell karriere fordi han mener det lønner seg. Men en dag møter han en gatemusikant som ser ham for hvem han egentlig er: en slags moderne Robin Hood. Sammen tar de et oppgjør med samfunnsstrukturen og drar ut av byen for å starte sitt eget lille samfunn. Historien er delvis basert på virkelige hendelser, og er en kommentar til de økonomiske ulikhetene i verden».

Paul Tunge

Paul Tunge åpner, som han tidligere har annonsert her på rushprint, ArchFest under Den norske filmfestivalen i august. Der har han premiere på sin trilogi om modernistisk arkitektur. Samtidig kunne han melde om at han også var underveis med en kort dokumentar om den abstrakte, modernistiske maleren Knut Rumohr (1916–2002). Knut Rumohr håper jeg vi har ferdig finansiert før sommeren, sa han. Nå har han fått 350 000 fra Vestnorsk, med Handmade Films in Norwegian Woods som produsent.

«Den norske maleren Knut Rumohr (1916-2002) ble født på Frønningen-godset, et av Vestlandets aller største. Han ble en nestor innen abstrakt kunst, mest kjent for malerier og grafiske arbeid. Knut Rumohr var en mann som lot bildene prate for seg selv. Han trodde på det abstrakte maleriet, da naturtro landskap ikke kunne bli gjenskapt bedre enn landskapet selv. Dette er hans reise.»

Frode Fimland

Frode Fimland har opplevd suksess på kino med sin dokumentar om Bergen, som denne uken endelig får premiere i Oslo. Dokumentaren Politi for ei heil øy handler også om et stykke historie fra vestlandshovedstaden:

«Erling Brekke var politibetjent på Askøy fra slutten av 2. verdskrig og frem til han døde i 1968. Like etter krigen fikk han tak i et 16 mm filmkamera av svært høg kvalitet og alt han filmet var ment for de neste generasjonene som kom etter han. Han var opptatt av å dokumenterte hvordan velstanden og levemåten i et lite samfunn endret seg i løpet av noen få tiår. På folkemunne fikk han navnet lensmann Brekke, men han hadde tittel politibetjent og var svært godt likt over hele øyen.»

Kjersti Steinsbø

Kjersti Steinsbø (Hevn) og TrueWest fikk utviklingstilskudd til dramaserie-prosjektet Fallesjuke: «Fire bunadskledde venninner åpner Ekstremsportveko på Voss med et fallskjermhopp. Foran hundrevis av sjokkerte tilskuere dundrer en av kvinnene i bakken. Det viser seg at fallskjermen til den omkomne småbarnsmoren er tuklet med, og drapsalarmen går. Hvem ville henne til livs – og hvorfor? Tidligere VG-reporter, nå hjemflyttet lokalavisjournalist Agnes Tveit våkner opp fra en yrkesmessig dvale når hun begynner å lete i sin egen ungdomstid etter svar.»

Et annet prosjekt som fikk produksjonstilskudd er Olav på Kvipt, en dokumentarserie med manus og regi av Tor Siverstøl.

«Møt energibunten Olav Kvipt som er lidenskapeleg oppteken av gamle bilar. Berre 22 år gamal overtok han slektsgarden Kvipt frå 1600-talet, der han gir nytt liv til dei gamle bilane, samstundes som han tek vare på tradisjonar og kulturarv. No planlegg han å reise til USA for å bygge ein miljøvennleg bil(HotRod) på 10 dagar, for så å kappkjøre i det kjente billøpet i Salt Lake District, Bonneville Salt Flats, før tek bilen med heim tilbake til den gamle fjellgarden.»

Les mer om alle prosjektene som fikk tilskudd.

MENY