«Hei verden» fikk publikumsprisen under Oslo Pix

«Hei verden» fikk publikumsprisen under Oslo Pix

Kenneth Elvebakks «Hei verden» ble i dag tildelt publikumsprisen under årets Oslo Pix.

Vinner av publikumsprisen ved Oslo Pix 2021 er Hei Verden av Kenneth Elvebakk, som fikk sin verdenspremiere under årets festival. Filmen ble vist i seksjonen Oslo Grand Pix: Nordisk Dokumentar.

I filmen følger vi livene til Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

«Hva snurrer rundt i hodet når du egentlig har bestemt deg for å komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg om å vente så de kan «forberede» nyheten først? Eller når en medspiller på håndballaget beskylder deg for å kikke for mye i dusjen etter trening? Og hvordan skal du finne deg en date til skoleballet når du er den eneste på skolen som har kommet ut av skapet? Vil livet som åpent skeiv bli lettere etter hvert? Hei verden er en morsom, engasjerende og rørende oppveksthistorie om å ikke være som alle andre.»

Filmens produksjonsselskap er Fuglene, ved produsentene Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson. Blant tilskuddsgiverne finner vi Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter, Svensk Filminstitutt, Landsorganisasjonen i Norge, Stiftelsen Dam, Foreningen FRI, Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, TV2, SVT og Fritt Ord.

Kenneth Elvebakk står tidligere bak de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007).

– Jeg er utrolig stolt og glad over at publikum har stemt frem filmen og at Hei Verden vinner Publikumsprisen. Det har vært helt nydelig å ha premiere på filmen under Oslo Pix. Vi har kunnet gjennomføre kinovisninger, som i seg selv er en stor begivenhet, men det sterkeste har nok vært å vise den ferdige filmen til de medvirkende – Dina, Runa, Viktor, Joachim og foreldre, sier Elvebakk.

Hei Verden kan nå ses på TV2, hvor den vises i to deler.

«Hei verden» fikk publikumsprisen under Oslo Pix

«Hei verden» fikk publikumsprisen under Oslo Pix

Kenneth Elvebakks «Hei verden» ble i dag tildelt publikumsprisen under årets Oslo Pix.

Vinner av publikumsprisen ved Oslo Pix 2021 er Hei Verden av Kenneth Elvebakk, som fikk sin verdenspremiere under årets festival. Filmen ble vist i seksjonen Oslo Grand Pix: Nordisk Dokumentar.

I filmen følger vi livene til Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

«Hva snurrer rundt i hodet når du egentlig har bestemt deg for å komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg om å vente så de kan «forberede» nyheten først? Eller når en medspiller på håndballaget beskylder deg for å kikke for mye i dusjen etter trening? Og hvordan skal du finne deg en date til skoleballet når du er den eneste på skolen som har kommet ut av skapet? Vil livet som åpent skeiv bli lettere etter hvert? Hei verden er en morsom, engasjerende og rørende oppveksthistorie om å ikke være som alle andre.»

Filmens produksjonsselskap er Fuglene, ved produsentene Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson. Blant tilskuddsgiverne finner vi Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter, Svensk Filminstitutt, Landsorganisasjonen i Norge, Stiftelsen Dam, Foreningen FRI, Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, TV2, SVT og Fritt Ord.

Kenneth Elvebakk står tidligere bak de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007).

– Jeg er utrolig stolt og glad over at publikum har stemt frem filmen og at Hei Verden vinner Publikumsprisen. Det har vært helt nydelig å ha premiere på filmen under Oslo Pix. Vi har kunnet gjennomføre kinovisninger, som i seg selv er en stor begivenhet, men det sterkeste har nok vært å vise den ferdige filmen til de medvirkende – Dina, Runa, Viktor, Joachim og foreldre, sier Elvebakk.

Hei Verden kan nå ses på TV2, hvor den vises i to deler.

MENY