Filmsamtalen: Om å adaptere en tegneserieroman

Filmsamtalen: Om å adaptere en tegneserieroman

Gry Rustad i samtale med Johan Fasting om å adaptere et tegneserieroman-univers i kinoaktuelle «Ninjababy».

Det var under en streik på Heimebane at Johan Fasting fikk tid til å jobbe med adaptasjonen av Inga Sæthres tegneserieroman «Fallteknikk» til spillefilmen, forteller han i denne samtalen med Gry Rustad om kinoaktuelle Ninjababy. Utgangspunktet var et treatment med ideer og tegninger fra regissør Yngvild Flikke og Sæthre. Fra å legge handlingen til Gjøvik havnet filmen i nabohuset til produksjonsselskapet Motlys, og et rollegalleri fra storbyen Oslo trådte fram. Her forteller Fasting om det rike materialet som allerede fantes i Sæthres fortelling, og hvordan skuespillerne og regissøren etter hans syn løftet hans «karikerte» rollegalleri til noe troverdig.

Filmsamtalen: Om å adaptere en tegneserieroman

Filmsamtalen: Om å adaptere en tegneserieroman

Gry Rustad i samtale med Johan Fasting om å adaptere et tegneserieroman-univers i kinoaktuelle «Ninjababy».

Det var under en streik på Heimebane at Johan Fasting fikk tid til å jobbe med adaptasjonen av Inga Sæthres tegneserieroman «Fallteknikk» til spillefilmen, forteller han i denne samtalen med Gry Rustad om kinoaktuelle Ninjababy. Utgangspunktet var et treatment med ideer og tegninger fra regissør Yngvild Flikke og Sæthre. Fra å legge handlingen til Gjøvik havnet filmen i nabohuset til produksjonsselskapet Motlys, og et rollegalleri fra storbyen Oslo trådte fram. Her forteller Fasting om det rike materialet som allerede fantes i Sæthres fortelling, og hvordan skuespillerne og regissøren etter hans syn løftet hans «karikerte» rollegalleri til noe troverdig.

MENY