Første smakebit av «Nordsjøen»

Første smakebit av «Nordsjøen»

Pandemien tvang «Nordsjøen» til virkelige locations. Det har gitt et autentisk utseende, mener filmens produsent. Nå kan du se de første klippene fra filmen.

Skaperne av Bølgen og Skjelvet er nå klare med «høstens store norske actiondrama»: Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som de to foregående katastrofefilmene, og denne gangen er handlingen lagt til et av verdens mest stormfulle farvann. I hovedrollen finner vi Kristine Kujath Thorp, som nylig har vært aktuell i  Den største Forbrytelsen og Ninjababy. I andre sentrale roller møter vi Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg.

– De store havområdene utenfor norskekysten har en brutal historie som handler om stormer med orkan styrke, om voldsomme jordskjelv og om gigantiske undersjøiske ras. Et av spørsmålene filmen stiller er om vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen har opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på konsekvensene og de voldsomme naturkreftene som finnes i dype. I «Nordsjøen» inntreffer et slags worst case-scenario der vi skrur opp katastrofevolumet til 11. Det blir garantert heftig, forteller regissør John Andreas Andersen i den pressemelding fra distributøren.

https://www.youtube.com/watch?v=XHkCtv16c5Q&ab_channel=NordiskFilmNorge

Midt i dette kaoset befinner Sofia (Kristine Kujath Thorp) seg. Hun er en ung gründer som jobber med svært avanserte undervannsroboter. Sammen med kollegaen Arthur (Rolf Kristian Larsen) må hun risikere alt i en desperat kamp mot klokka, da det viser seg at Sofias kjæreste er fanget i en ødelagt plattform dypt under den frådende havoverflaten.

Tidligere i vinter fortalte Kujath Thorp Rushprints lesere om den spesielle opplevelsen av å spille rollefiguren Sofia.

– Hun er tøff! Veldig modig og egenrådig. Alltid på ballen, god til å løse problemer. Det er så gøy å få lov til å spille henne, det er noe nytt for meg som stort sett har spilt i mindre og mer quirky greier. Her har jeg en viljesterk karakter som har ting på stell, og i en så actionfylt film. Veldig lærerikt. Det er mye greenscreen og kompliserte bilder hvor man som skuespiller skal treffe punktene sine, og hvor det kanskje er mer fokus på hva som skjer rundt karakterene kontra hva som skjer inni dem. Jeg håper at jeg har blitt bedre på det. Og at jeg kanskje har lært litt av Sofia og blitt litt tøffere selv.

Kristine Kujath Thorp i «Nordsjøen».

På grunn av pandemien måtte produksjonsselskapet flytte hele produksjonen til Norge hvor det har vært filmet både på land, til vanns og i lufta. Produsent Catrin Gundersen berømmer de involverte bransjeaktørene og samarbeidspartnerne.

– Nordsjøen er en av de mest krevende innspillinger vi har stått ovenfor. Uten den ekstreme kompetansen og innstillingen til cast og crew hadde vi aldri kunnet gjennomført en film som dette. I Nordsjøen filmer vi ikke i varme trygge studiobygg. Situasjonen tvang oss ut til alle de ekte stedene. Det har gitt oss noen voldsomme prøvelser, men også et helt unikt autentisk utsende som vi aldri kunne fått i noe studio. Jeg er utrolig imponert over hva vi har fått til, forteller hun.

Manusforfattere er Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, produsent er Fantefilm ved Martin Sundland og Catrin Gundersen. Nordsjøen får premiere 29.oktober 2021.

Første smakebit av «Nordsjøen»

Første smakebit av «Nordsjøen»

Pandemien tvang «Nordsjøen» til virkelige locations. Det har gitt et autentisk utseende, mener filmens produsent. Nå kan du se de første klippene fra filmen.

Skaperne av Bølgen og Skjelvet er nå klare med «høstens store norske actiondrama»: Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som de to foregående katastrofefilmene, og denne gangen er handlingen lagt til et av verdens mest stormfulle farvann. I hovedrollen finner vi Kristine Kujath Thorp, som nylig har vært aktuell i  Den største Forbrytelsen og Ninjababy. I andre sentrale roller møter vi Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg.

– De store havområdene utenfor norskekysten har en brutal historie som handler om stormer med orkan styrke, om voldsomme jordskjelv og om gigantiske undersjøiske ras. Et av spørsmålene filmen stiller er om vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen har opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på konsekvensene og de voldsomme naturkreftene som finnes i dype. I «Nordsjøen» inntreffer et slags worst case-scenario der vi skrur opp katastrofevolumet til 11. Det blir garantert heftig, forteller regissør John Andreas Andersen i den pressemelding fra distributøren.

https://www.youtube.com/watch?v=XHkCtv16c5Q&ab_channel=NordiskFilmNorge

Midt i dette kaoset befinner Sofia (Kristine Kujath Thorp) seg. Hun er en ung gründer som jobber med svært avanserte undervannsroboter. Sammen med kollegaen Arthur (Rolf Kristian Larsen) må hun risikere alt i en desperat kamp mot klokka, da det viser seg at Sofias kjæreste er fanget i en ødelagt plattform dypt under den frådende havoverflaten.

Tidligere i vinter fortalte Kujath Thorp Rushprints lesere om den spesielle opplevelsen av å spille rollefiguren Sofia.

– Hun er tøff! Veldig modig og egenrådig. Alltid på ballen, god til å løse problemer. Det er så gøy å få lov til å spille henne, det er noe nytt for meg som stort sett har spilt i mindre og mer quirky greier. Her har jeg en viljesterk karakter som har ting på stell, og i en så actionfylt film. Veldig lærerikt. Det er mye greenscreen og kompliserte bilder hvor man som skuespiller skal treffe punktene sine, og hvor det kanskje er mer fokus på hva som skjer rundt karakterene kontra hva som skjer inni dem. Jeg håper at jeg har blitt bedre på det. Og at jeg kanskje har lært litt av Sofia og blitt litt tøffere selv.

Kristine Kujath Thorp i «Nordsjøen».

På grunn av pandemien måtte produksjonsselskapet flytte hele produksjonen til Norge hvor det har vært filmet både på land, til vanns og i lufta. Produsent Catrin Gundersen berømmer de involverte bransjeaktørene og samarbeidspartnerne.

– Nordsjøen er en av de mest krevende innspillinger vi har stått ovenfor. Uten den ekstreme kompetansen og innstillingen til cast og crew hadde vi aldri kunnet gjennomført en film som dette. I Nordsjøen filmer vi ikke i varme trygge studiobygg. Situasjonen tvang oss ut til alle de ekte stedene. Det har gitt oss noen voldsomme prøvelser, men også et helt unikt autentisk utsende som vi aldri kunne fått i noe studio. Jeg er utrolig imponert over hva vi har fått til, forteller hun.

Manusforfattere er Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, produsent er Fantefilm ved Martin Sundland og Catrin Gundersen. Nordsjøen får premiere 29.oktober 2021.

MENY