To norske dokumentarer til Tribeca film festival

To norske dokumentarer til Tribeca film festival

De norske dokumentarfilmene «a-ha The Movie» og «Sisters on Track» skal delta i det offisielle programmet på Tribeca film festival i New York.

Den norske dokumentarfilmen har hatt en god festivalvinter, tross pandemi og stengte kinoer. De to norske dokumentarfilmene a-ha The Movie og Sisters on Track vil med deltakelsen på Tribeca film festival bidra til å løfte den norske dokumentaren enda noen steg ut i verden. De skal delta henholdsvis i seksjonene Spotlight og Viewpoint på festivalen som har geografisk tilhold i bydelen Tribeca i New York, men vil i år gå av stabelen også digitalt.

Dokumentarfilmen a-ha The Movie følger det verdenskjente bandet tett over nesten fem år, og forteller historien om hvordan «tre unge gutter valgte å følge den umulige drømmen om å bli norske popstjerner – i utlandet. I filmen kommer vi tett på de sterke personlighetene Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy». Filmen er en samproduksjon mellom Motlys, Fenris Film og den tyske musikkfilm-produsenten Kinescope. Thomas Robsahm er produsent, manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. Ynge Sæther i Motlys er også produsent.

Sisters on track

Sisters on Track er historien om tre hjemløse søstre fra New York som blir løpestjerner og får livet snudd på hodet. Filmen er regissert av Tone Grøttjord-Glenne og nederlandske Corinne van der Borch, og produsert av Anita Rehoff Larsen og Grøttjord-Glenne for Sant & Usant som en Netflix Original. Sant & Usant har jobbet med prosjektet siden 2016, og i filmen får vi også se søstrenes egne mobilopptak.

«Tre hjemløse søstre Tai (12), Rainn (11) og Brooke (10), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL. Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av tv-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra bosenteret for hjemløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid.»

Filmen er støttet med utviklingsmidler fra NFI, Fritt ord og Kreativt Europa. Filmen kommer etter planen på Netflix i løpet av høsten.

Om Tribeca
Tribeca Filmfestival ble startet av Robert de Niro i triangelet nedenfor Canal Street på Manhattan etter terrorangrepene i 2001, og har vokst til å bli en av verdens største filmfestivaler. Tidligere har blant annet Få meg på, for faen og Før snøen faller blitt vist på festivalen. Årets festival foregår 9. – 20. juni. Den vil foregå som en hybrid-festival, det vil si med både fysiske visninger og et nettbasert program.

To norske dokumentarer til Tribeca film festival

To norske dokumentarer til Tribeca film festival

De norske dokumentarfilmene «a-ha The Movie» og «Sisters on Track» skal delta i det offisielle programmet på Tribeca film festival i New York.

Den norske dokumentarfilmen har hatt en god festivalvinter, tross pandemi og stengte kinoer. De to norske dokumentarfilmene a-ha The Movie og Sisters on Track vil med deltakelsen på Tribeca film festival bidra til å løfte den norske dokumentaren enda noen steg ut i verden. De skal delta henholdsvis i seksjonene Spotlight og Viewpoint på festivalen som har geografisk tilhold i bydelen Tribeca i New York, men vil i år gå av stabelen også digitalt.

Dokumentarfilmen a-ha The Movie følger det verdenskjente bandet tett over nesten fem år, og forteller historien om hvordan «tre unge gutter valgte å følge den umulige drømmen om å bli norske popstjerner – i utlandet. I filmen kommer vi tett på de sterke personlighetene Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy». Filmen er en samproduksjon mellom Motlys, Fenris Film og den tyske musikkfilm-produsenten Kinescope. Thomas Robsahm er produsent, manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. Ynge Sæther i Motlys er også produsent.

Sisters on track

Sisters on Track er historien om tre hjemløse søstre fra New York som blir løpestjerner og får livet snudd på hodet. Filmen er regissert av Tone Grøttjord-Glenne og nederlandske Corinne van der Borch, og produsert av Anita Rehoff Larsen og Grøttjord-Glenne for Sant & Usant som en Netflix Original. Sant & Usant har jobbet med prosjektet siden 2016, og i filmen får vi også se søstrenes egne mobilopptak.

«Tre hjemløse søstre Tai (12), Rainn (11) og Brooke (10), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL. Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av tv-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra bosenteret for hjemløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid.»

Filmen er støttet med utviklingsmidler fra NFI, Fritt ord og Kreativt Europa. Filmen kommer etter planen på Netflix i løpet av høsten.

Om Tribeca
Tribeca Filmfestival ble startet av Robert de Niro i triangelet nedenfor Canal Street på Manhattan etter terrorangrepene i 2001, og har vokst til å bli en av verdens største filmfestivaler. Tidligere har blant annet Få meg på, for faen og Før snøen faller blitt vist på festivalen. Årets festival foregår 9. – 20. juni. Den vil foregå som en hybrid-festival, det vil si med både fysiske visninger og et nettbasert program.

MENY