«Stol på meg» og «Hei Verden» får norgespremiere på Oslo Pix

«Stol på meg» og «Hei Verden» får norgespremiere på Oslo Pix

Oslo Pix satser heldigitalt, med blant annet premiere på de norske dokumentarfilmene «Stol på meg» og «Hei, verden»

Foto fra Kenneth Elvebakks «Hei Verden»

“Vi hadde gledet oss til å lage en fysisk fullskala filmfestival for Oslos innbyggere, men etter siste pressekonferanse legger vi nå programmet vårt over på digital plattform slik at vi sikrer at det blir filmfestival – uansett nedstenging eller ikke. Er vi riktig heldige, så kommer vi til å vise en rekke høydepunkter i sal under festivalperioden”, forteller programsjef Johanne Svendsen Rognlien i en pressemelding. Oslo Pix arrangeres 31. mai–6. juni.

Fra før er det nordiske programmet på festivalen annonsert, der blant annet Guro Bruusgaards HAN får norgespremiere (det endelige programmet slippes 12.mai).

Også de norske dokumentarene Stol på meg og Hei Verden får begge premiere under festivalen:

For Hei Verden blir visningene under Oslo Pix filmens verdenspremiere. I filmen følger vi livene til Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

«Hva snurrer rundt i hodet når du egentlig har bestemt deg for å komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg om å vente så de kan «forberede» nyheten først? Eller når en medspiller på håndballaget beskylder deg for å kikke for mye i dusjen etter trening? Og hvordan skal du finne deg en date til skoleballet når du er den eneste på skolen som har kommet ut av skapet? Vil livet som åpent skeiv bli lettere etter hvert? Hei verden er en morsom, engasjerende og rørende oppveksthistorie om å ikke være som alle andre.»

Hei Verden er produsert av Fuglene, og fra tidligere står regissør Kenneth Elvebakk bak blant annet de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007).

Stol på meg

Emil Triers dokumentar Stol på meg forteller den utrolige historien om Waleed Ahmed, den unge gründeren fra Ytre Enebakk som lurte hele Norge og flere internasjonale investorer, og nå befinner seg i fengsel i Oklahoma.

«Mange vil dra kjensel på den unge gründeren Waleed Ahmed som i en alder av 18 år startet sitt eget selskap og sto bak oppfinnelsen av en solcellelader til iPhone. Presse-Norge omtalte han som «Norges Mark Zuckerberg», og Ahmed fikk innpass hos blant annet kronprinsen, Trond Giske, Fabian Stang og Innovasjon Norge, som fremhevet han som et stjerneeksempel på suksessfull gründervirksomhet i Norge. Det var bare et problem: Hele greia var en bløff, og Ahmed var en reinspikka svindler. Etter en kortvarig karriere preget av suspekte forretningsavtaler, dyre vaner og toppmøter – og ikke minst den beryktede “Justin Bieber-svindelen” – ble Ahmed arrestert av FBI og dømt til 11 års fengsel i USA for internasjonal svindel. Der sitter han fortsatt.»

Regissør Emil Trier har intervjuet omgangskretsen til Ahmed, de som ble lurt og de som var med å avsløre ham i Norge, i tillegg til FBI-agenter og amerikanske statsadvokater. «De mange puslespillbitene danner en helt vanvittig historie, hvor norske politikere, journalister og organisasjoner får passet sitt påskrevet. Hvorfor slukte de Ahmeds løgner så velvillig?»

Trier har regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer. Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og nå sist som co-regissør på Den Andre Munch med Karl Ove Knausgård (2018). Stol på meg er produsert av Motlys og får norsk kinodistribusjon ved Norsk Filmdistribusjon.

«Stol på meg» og «Hei Verden» får norgespremiere på Oslo Pix

«Stol på meg» og «Hei Verden» får norgespremiere på Oslo Pix

Oslo Pix satser heldigitalt, med blant annet premiere på de norske dokumentarfilmene «Stol på meg» og «Hei, verden»

Foto fra Kenneth Elvebakks «Hei Verden»

“Vi hadde gledet oss til å lage en fysisk fullskala filmfestival for Oslos innbyggere, men etter siste pressekonferanse legger vi nå programmet vårt over på digital plattform slik at vi sikrer at det blir filmfestival – uansett nedstenging eller ikke. Er vi riktig heldige, så kommer vi til å vise en rekke høydepunkter i sal under festivalperioden”, forteller programsjef Johanne Svendsen Rognlien i en pressemelding. Oslo Pix arrangeres 31. mai–6. juni.

Fra før er det nordiske programmet på festivalen annonsert, der blant annet Guro Bruusgaards HAN får norgespremiere (det endelige programmet slippes 12.mai).

Også de norske dokumentarene Stol på meg og Hei Verden får begge premiere under festivalen:

For Hei Verden blir visningene under Oslo Pix filmens verdenspremiere. I filmen følger vi livene til Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

«Hva snurrer rundt i hodet når du egentlig har bestemt deg for å komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg om å vente så de kan «forberede» nyheten først? Eller når en medspiller på håndballaget beskylder deg for å kikke for mye i dusjen etter trening? Og hvordan skal du finne deg en date til skoleballet når du er den eneste på skolen som har kommet ut av skapet? Vil livet som åpent skeiv bli lettere etter hvert? Hei verden er en morsom, engasjerende og rørende oppveksthistorie om å ikke være som alle andre.»

Hei Verden er produsert av Fuglene, og fra tidligere står regissør Kenneth Elvebakk bak blant annet de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007).

Stol på meg

Emil Triers dokumentar Stol på meg forteller den utrolige historien om Waleed Ahmed, den unge gründeren fra Ytre Enebakk som lurte hele Norge og flere internasjonale investorer, og nå befinner seg i fengsel i Oklahoma.

«Mange vil dra kjensel på den unge gründeren Waleed Ahmed som i en alder av 18 år startet sitt eget selskap og sto bak oppfinnelsen av en solcellelader til iPhone. Presse-Norge omtalte han som «Norges Mark Zuckerberg», og Ahmed fikk innpass hos blant annet kronprinsen, Trond Giske, Fabian Stang og Innovasjon Norge, som fremhevet han som et stjerneeksempel på suksessfull gründervirksomhet i Norge. Det var bare et problem: Hele greia var en bløff, og Ahmed var en reinspikka svindler. Etter en kortvarig karriere preget av suspekte forretningsavtaler, dyre vaner og toppmøter – og ikke minst den beryktede “Justin Bieber-svindelen” – ble Ahmed arrestert av FBI og dømt til 11 års fengsel i USA for internasjonal svindel. Der sitter han fortsatt.»

Regissør Emil Trier har intervjuet omgangskretsen til Ahmed, de som ble lurt og de som var med å avsløre ham i Norge, i tillegg til FBI-agenter og amerikanske statsadvokater. «De mange puslespillbitene danner en helt vanvittig historie, hvor norske politikere, journalister og organisasjoner får passet sitt påskrevet. Hvorfor slukte de Ahmeds løgner så velvillig?»

Trier har regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer. Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og nå sist som co-regissør på Den Andre Munch med Karl Ove Knausgård (2018). Stol på meg er produsert av Motlys og får norsk kinodistribusjon ved Norsk Filmdistribusjon.

MENY