Dansk film åpner Oslo Pix, svensk film avslutter.

Dansk film åpner Oslo Pix, svensk film avslutter.

Oslo Pix slapp i dag tre filmer som skal utgjøre spydspissen i det nordiske programmet: Den danske filmen «Rettferdighetens ryttere», norske «HAN» og svenske «Spring, Uje, spring».

Den danske actionkomedien Rettferdighetens ryttere med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollene, får æren av å åpne den fjerde utgaven av Oslo Pix (31. mai–6. juni). Det melder festivalen i en pressemelding. Filmen var den nest best besøkte kinofilmen i Danmark i fjor.

«Regissør Anders Thomas Jensens herlige svarte komedier, som De grønne slakterne og Adams epler, har gledet også publikum her til lands i en årrekke, og Jensen har for øvrig skrevet over 40 manus til prisbelønte filmer. Vi er derfor svært stolte over å kunne åpne årets Oslo Pix med Jensens nyeste film. Hans tidligere filmer Blinkende lykter (2000) og De grønne slakterne  (2003) vises digitalt under festivalen.»

Også en svensk publikumsfavoritt har fått plass som avslutningsfilm. Spring, Uje, spring vant publikumsprisen under Gøteborg filmfestival i fjor, i tillegg til “Guldbaggen” for beste film, beste manus og beste skuespiller. Filmen er en selvbiografisk fortelling ført i pennen av Uje Brandelius, der han og familien spiller seg selv. Filmen er regissert av Henrik Schyffert fra komikergruppa Killinggänget, kjent for spillefilmen Fire nyanser av brunt (2004).

Den foreløpig eneste norske filmen i programmet er HAN, regissert av Guro Bruusgaard. Bruusgaard har skrevet manus i samarbeid med Fijona Jonuzi, og filmen er produsert av Alternativet.  Filmen konkurrerer om prisen for beste film i konkurranseprogrammet Grand Pix Nordisk Fiksjon, sammen med nevnte Rettferdighetens Ryttere og Spring, Uje, Spring.

«HAN følger tre menn i ulike stadier av livet, som i løpet av et døgn opplever sosiale og emosjonelle fall på hver sin kant av Oslo: Skilsmissebarnet Harald (Frank Werner Laug), den arbeidsledige Eirik (Emil Johnsen) og den anerkjente – men plutselig utkvoterte – manusforfatteren Petter (Johannes Joner).» (Les vårt intervju med Bruusgaard om filmen)

Det endelige programmet presenteres 12.mai.


Om filmfestivalen Oslo Pix: «Oslo Pix en bred publikumsfestival som viser det beste av norsk og nordisk film, i tillegg til høydepunkter fra Europa og Nord-Amerika. Programmet skal bringe minneverdige filmopplevelser til et allsidig publikum og formidle film langs hele spekteret – fra storfilmer på rød løper til den mest utfordrende kunstfilmen. Når den 4. utgaven av festivalen går av stabelen 31. mai til 6. juni lover vi eksklusive førpremierer, kritikerroste festivalfavoritter og brennaktuelle dokumentarer . Oslo Pix byr dessuten på et digitalt festivalprogram og en rekke digitale arrangementer – de store filmopplevelsene, interessante debatter og møter med spennende norske og internasjonale filmskapere kommer dermed i år også hjem til deg.»


 

Dansk film åpner Oslo Pix, svensk film avslutter.

Dansk film åpner Oslo Pix, svensk film avslutter.

Oslo Pix slapp i dag tre filmer som skal utgjøre spydspissen i det nordiske programmet: Den danske filmen «Rettferdighetens ryttere», norske «HAN» og svenske «Spring, Uje, spring».

Den danske actionkomedien Rettferdighetens ryttere med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollene, får æren av å åpne den fjerde utgaven av Oslo Pix (31. mai–6. juni). Det melder festivalen i en pressemelding. Filmen var den nest best besøkte kinofilmen i Danmark i fjor.

«Regissør Anders Thomas Jensens herlige svarte komedier, som De grønne slakterne og Adams epler, har gledet også publikum her til lands i en årrekke, og Jensen har for øvrig skrevet over 40 manus til prisbelønte filmer. Vi er derfor svært stolte over å kunne åpne årets Oslo Pix med Jensens nyeste film. Hans tidligere filmer Blinkende lykter (2000) og De grønne slakterne  (2003) vises digitalt under festivalen.»

Også en svensk publikumsfavoritt har fått plass som avslutningsfilm. Spring, Uje, spring vant publikumsprisen under Gøteborg filmfestival i fjor, i tillegg til “Guldbaggen” for beste film, beste manus og beste skuespiller. Filmen er en selvbiografisk fortelling ført i pennen av Uje Brandelius, der han og familien spiller seg selv. Filmen er regissert av Henrik Schyffert fra komikergruppa Killinggänget, kjent for spillefilmen Fire nyanser av brunt (2004).

Den foreløpig eneste norske filmen i programmet er HAN, regissert av Guro Bruusgaard. Bruusgaard har skrevet manus i samarbeid med Fijona Jonuzi, og filmen er produsert av Alternativet.  Filmen konkurrerer om prisen for beste film i konkurranseprogrammet Grand Pix Nordisk Fiksjon, sammen med nevnte Rettferdighetens Ryttere og Spring, Uje, Spring.

«HAN følger tre menn i ulike stadier av livet, som i løpet av et døgn opplever sosiale og emosjonelle fall på hver sin kant av Oslo: Skilsmissebarnet Harald (Frank Werner Laug), den arbeidsledige Eirik (Emil Johnsen) og den anerkjente – men plutselig utkvoterte – manusforfatteren Petter (Johannes Joner).» (Les vårt intervju med Bruusgaard om filmen)

Det endelige programmet presenteres 12.mai.


Om filmfestivalen Oslo Pix: «Oslo Pix en bred publikumsfestival som viser det beste av norsk og nordisk film, i tillegg til høydepunkter fra Europa og Nord-Amerika. Programmet skal bringe minneverdige filmopplevelser til et allsidig publikum og formidle film langs hele spekteret – fra storfilmer på rød løper til den mest utfordrende kunstfilmen. Når den 4. utgaven av festivalen går av stabelen 31. mai til 6. juni lover vi eksklusive førpremierer, kritikerroste festivalfavoritter og brennaktuelle dokumentarer . Oslo Pix byr dessuten på et digitalt festivalprogram og en rekke digitale arrangementer – de store filmopplevelsene, interessante debatter og møter med spennende norske og internasjonale filmskapere kommer dermed i år også hjem til deg.»


 

MENY