Shuuto Arctic med ny seriesatsing i nord

Shuuto Arctic med ny seriesatsing i nord

Shuuto Arctic inngår en rammeavtale om fire nye dramaserier fra Nord-Norge. Nok en gang er FilmCamp og REinvent med på laget.

Foto: fra opptakene til «Outlier» hos Filmcamp i Målselv.

Elven (2017) var en av de første dramaseriene som helt og holdent ble innspilt og produsert i nord av et nordnorsk selskap. Serien ble solgt til over 30 land og la grunnlaget for videre produksjon med base på FilmCamp i Målselv. I fjor kom Outlier, med distribusjon via Amedia og solgt til HBO Nordic og en rekke andre regioner (les mer om det her).

Sammen med FilmCamp i Målselv og danske REinvent er det nå inngått en rammeavtale som sikrer finansieringen av hele fire nye dramaserier fra Troms-Finnmark, melder Shuuto i en pressemelding. Den første av de fire, Catch and Release, holder på med innspilling i Målselv i disse dager.

– Det er helt feil at det er så vanskelig å få opp tv-produksjoner fra nord, sier Arne Berggren, som sammen med Kristine Berg driver Shuuto Arctic As. – Vi begynner å se en modell som er effektiv for etablering av regional dramaindustri, og vi pløyer overskuddene inn i mer utvikling. På FilmCamp finnes det tilrettelagt infrastruktur, fantastiske talenter og fagfolk som ønsker å få til noe uten å flytte til Oslo – en voldsom ståpåvilje og kreativitet vi ikke finner sørpå.

– Vi prøver og vi feiler og lærer av responsen internasjonalt. Når folk i nord sier at de kjenner seg igjen i miljø og karakterer, samtidig som utlandet opplever det som eksotisk og engasjerende, har vi lykkes, sier showrunner, serieskaper og produsent Kristine Berg.

 – Satsingen gir fagmiljøet lenge etterlengtet mengdetrening og muligheter for å bygge næring rundt tv-drama, sier Kjetil Jensberg, direktør på FilmCamp. – Shuuto har vist veien og bekreftet det vi hele tiden har insistert på, at det er mulig å bygge bærekraftig tv-næring utenfor Oslo. Som co-produsent, medfinansiør og med selskapets samlede ressurser, ønsker FilmCamp sammen med Shuuto Arctic og REinvent å bidra til at nye TV-produksjonene fra nord realiseres.

REinvent er etablert og ledet av danske Rikke Ennis, en kjent profil med lang erfaring innen nordisk og internasjonal film- og tv-distribusjon og finansiering.

– REinvent er etablert for å inngå nettopp slike partnerskap som med Shuuto Arctic og FilmCamp. Vi kan bidra med innsikter i det internasjonale landskapet, mens Arne og Kristin er formidabelt gode på å tilpasse seg det skiftende medielandskapet. Vi har opplevd massiv interesse for Outlier internasjonalt og forventer salg til det meste av verden. Det blir en fornøyelse å fortsette på denne kursen med prosjekter som Catch and Release og mange flere.

Shuuto Arctic med ny seriesatsing i nord

Shuuto Arctic med ny seriesatsing i nord

Shuuto Arctic inngår en rammeavtale om fire nye dramaserier fra Nord-Norge. Nok en gang er FilmCamp og REinvent med på laget.

Foto: fra opptakene til «Outlier» hos Filmcamp i Målselv.

Elven (2017) var en av de første dramaseriene som helt og holdent ble innspilt og produsert i nord av et nordnorsk selskap. Serien ble solgt til over 30 land og la grunnlaget for videre produksjon med base på FilmCamp i Målselv. I fjor kom Outlier, med distribusjon via Amedia og solgt til HBO Nordic og en rekke andre regioner (les mer om det her).

Sammen med FilmCamp i Målselv og danske REinvent er det nå inngått en rammeavtale som sikrer finansieringen av hele fire nye dramaserier fra Troms-Finnmark, melder Shuuto i en pressemelding. Den første av de fire, Catch and Release, holder på med innspilling i Målselv i disse dager.

– Det er helt feil at det er så vanskelig å få opp tv-produksjoner fra nord, sier Arne Berggren, som sammen med Kristine Berg driver Shuuto Arctic As. – Vi begynner å se en modell som er effektiv for etablering av regional dramaindustri, og vi pløyer overskuddene inn i mer utvikling. På FilmCamp finnes det tilrettelagt infrastruktur, fantastiske talenter og fagfolk som ønsker å få til noe uten å flytte til Oslo – en voldsom ståpåvilje og kreativitet vi ikke finner sørpå.

– Vi prøver og vi feiler og lærer av responsen internasjonalt. Når folk i nord sier at de kjenner seg igjen i miljø og karakterer, samtidig som utlandet opplever det som eksotisk og engasjerende, har vi lykkes, sier showrunner, serieskaper og produsent Kristine Berg.

 – Satsingen gir fagmiljøet lenge etterlengtet mengdetrening og muligheter for å bygge næring rundt tv-drama, sier Kjetil Jensberg, direktør på FilmCamp. – Shuuto har vist veien og bekreftet det vi hele tiden har insistert på, at det er mulig å bygge bærekraftig tv-næring utenfor Oslo. Som co-produsent, medfinansiør og med selskapets samlede ressurser, ønsker FilmCamp sammen med Shuuto Arctic og REinvent å bidra til at nye TV-produksjonene fra nord realiseres.

REinvent er etablert og ledet av danske Rikke Ennis, en kjent profil med lang erfaring innen nordisk og internasjonal film- og tv-distribusjon og finansiering.

– REinvent er etablert for å inngå nettopp slike partnerskap som med Shuuto Arctic og FilmCamp. Vi kan bidra med innsikter i det internasjonale landskapet, mens Arne og Kristin er formidabelt gode på å tilpasse seg det skiftende medielandskapet. Vi har opplevd massiv interesse for Outlier internasjonalt og forventer salg til det meste av verden. Det blir en fornøyelse å fortsette på denne kursen med prosjekter som Catch and Release og mange flere.

MENY