Guro Bruusgaards «HAN» til hovedkonkurransen i Moskva

Guro Bruusgaards «HAN» til hovedkonkurransen i Moskva

Guro Bruusgaards spillefilmdebut HAN får internasjonal premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Moskva.

Foto: Emil Johnsen i HAN

Guro Bruusgaards debut som spillefilmregissør, HAN, får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Moskva. Bruusgaards drama er en av 13 filmer i konkurranseprogrammet og den eneste nordiske filmen i hovedkonkurransen på festivalen som pågår fra 22. til 29. april 2021. Moskva filmfestival er en av verdens eldste filmfestivaler og ble første gang arrangert i 1935.

«Spillefilmen HAN følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant opplever sosiale og emosjonelle fall. Skoleeleven Harald, arbeidsledige Eirik og manusforfatteren Petter føler seg alle misforstått og krenket. Hvor mye press tåler de? Han turnerer tragedie med komedie, og handler om utenforskap, om anerkjennelse, og om mannsrollen.»

Filmen er regissert av Bruusgaard, manus er ved Fijona Jonuzi og Bruusgaard. De tre mannsrollene bekles av Johannes Joner, Emil Johnsen og Frank Werner Laug. Ellers medvirker også Ylva Gallon, Gisken Armand, Liv Bernhoft Osa, Per Gørvell, Marte Magnusdatter Solem, Laila Goody, Leif Edlund, Georgia May Anta, Sigrid Huun og Ole Johan Skjelbred.

Bruusgaards film inngår i det som kan bli tidenes norske filmår, mente Jon Inge Faldalen da han så filmen under premieren på Tromsø film festival.

«Generasjoner av hankjønn stresspiser Snickers og Sandwich i samtidskritiske Han, som diskuterer den norske mannsrollens psykiske helse og harselerer direkte med norsk filmkultur, ved å ta kulturmannen (uten samtykke) kraftig på kornet, den såkalte alfamannen skildret som den aggressive babyen han ofte er (uten forkleinelse for babyer).»

«Uten å latterliggjøre instruerer Bruusgaard en jaget Joner utfor statusfallet, hvor han vekselvis slår og sparker hull i lufta, mens ansiktstapet flekker tenner og flakker med blikket. Dette er kanskje hans sterkeste prestasjon, og det blir etter hvert svært ubehaglig, slik bare en kranglete klein vinmiddag og hjemmenach evner.»

Guro Bruusgaards «HAN» til hovedkonkurransen i Moskva

Guro Bruusgaards «HAN» til hovedkonkurransen i Moskva

Guro Bruusgaards spillefilmdebut HAN får internasjonal premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Moskva.

Foto: Emil Johnsen i HAN

Guro Bruusgaards debut som spillefilmregissør, HAN, får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Moskva. Bruusgaards drama er en av 13 filmer i konkurranseprogrammet og den eneste nordiske filmen i hovedkonkurransen på festivalen som pågår fra 22. til 29. april 2021. Moskva filmfestival er en av verdens eldste filmfestivaler og ble første gang arrangert i 1935.

«Spillefilmen HAN følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant opplever sosiale og emosjonelle fall. Skoleeleven Harald, arbeidsledige Eirik og manusforfatteren Petter føler seg alle misforstått og krenket. Hvor mye press tåler de? Han turnerer tragedie med komedie, og handler om utenforskap, om anerkjennelse, og om mannsrollen.»

Filmen er regissert av Bruusgaard, manus er ved Fijona Jonuzi og Bruusgaard. De tre mannsrollene bekles av Johannes Joner, Emil Johnsen og Frank Werner Laug. Ellers medvirker også Ylva Gallon, Gisken Armand, Liv Bernhoft Osa, Per Gørvell, Marte Magnusdatter Solem, Laila Goody, Leif Edlund, Georgia May Anta, Sigrid Huun og Ole Johan Skjelbred.

Bruusgaards film inngår i det som kan bli tidenes norske filmår, mente Jon Inge Faldalen da han så filmen under premieren på Tromsø film festival.

«Generasjoner av hankjønn stresspiser Snickers og Sandwich i samtidskritiske Han, som diskuterer den norske mannsrollens psykiske helse og harselerer direkte med norsk filmkultur, ved å ta kulturmannen (uten samtykke) kraftig på kornet, den såkalte alfamannen skildret som den aggressive babyen han ofte er (uten forkleinelse for babyer).»

«Uten å latterliggjøre instruerer Bruusgaard en jaget Joner utfor statusfallet, hvor han vekselvis slår og sparker hull i lufta, mens ansiktstapet flekker tenner og flakker med blikket. Dette er kanskje hans sterkeste prestasjon, og det blir etter hvert svært ubehaglig, slik bare en kranglete klein vinmiddag og hjemmenach evner.»

MENY