Ninjababy – fra Berlinalen til South by Southwest

Ninjababy – fra Berlinalen til South by Southwest

Ikke før Ninjababy har vært innom Berlinalen, bærer det videre til South by Southwest, en av verdens største kulturfestivaler, der filmen får sin amerikanske premiere.

Foto: Nader Khademi og Kristine Kujath Thorp i «Ninjababy»

– Etter å ha åpnet og vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival, og nylig blitt tatt ut til årets utgave av Berlin internasjonale filmfestival, er vi nå særs stolte av å kunne annonsere enda en stor festivalnyhet for Yngvild Sve Flikkes herlige drama-komedie, melder den norske distributøren Arthaus i en pressemelding.

Ninjababy er altså tatt ut til programmet Global på SXSW Film Festival 2021.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. Musikkfestivalen regnes som verdens største med over 1400 band som spiller hvert år. Filmfestivalen går av stabelen fra 16. til 20. mars i digital utgave, og blir dermed den nordamerikanske premieren for filmen.

Yngvild Sve Flikke tror Ninjababy er perfekt for SXSW-publikummet.

 – Jeg har aldri vært der, men har følelsen av at festivalen deler filmens attityd. Jeg håper amerikanerne får seg en god latter og at filmen skaper nødvendige diskusjoner om det å bli voksen, ansvar og kjønnsroller. De har jo ikke kommet så langt som oss når det gjelder likestilling og handlingsrom for kvinner. 

Produsent Yngve Sæther mener filmen ikke kunne fått en bedre start.

– Med kombinasjonen åpningsfilm i Tromsø, Berlin og SXSW, kunne ikke Ninjababy fått en bedre start på sitt møte med publikum både her hjemme og ute. Da jeg fikk den første entusiastiske telefonen fra programsjefen for SXSW, og hun sa Ninjababy var den perfekte SXSW-filmen, samtidig som de opplevde at filmen var veldig tilgjengelig på en nærmest amerikansk måte, skjønte jeg at Ninjababy kanskje kunne få et bra internasjonalt liv. Håpet er at SXSW skal åpne opp for et amerikansk marked, jeg føler den hører hjemme der.

Ninjababy var nylig åpningsfilm på Tromsø internasjonale filmfestival hvor den også vant publikumsprisen. I den anledning ga Rushprints Jon Inge Faldalen filmen svært positiv omtale:

«Den strålende (u)romantiske komedien Ninjababy er en perfekt passende skjorte på hjemmebane for regissør Yngvild Sve Flikke, som treffer og holder tonen i en nær umulig sjanger… Basert på Inga H. Sætres tegneserieroman Fallteknikk – og med hennes animasjon malt og strødd mellom og utover fotografiske bilderammer – har Heimebane–Johan Fasting skrevet et manus full av nitid malte figurer, stokk dumme og myke menn, humor og skarp varme, inkludert tegnefilmaktig slapstick og bæsjereplikker, og «noen seriøse vendinger», helt fram til melodramaets mektige montasjer.»

Ninjababy – fra Berlinalen til South by Southwest

Ninjababy – fra Berlinalen til South by Southwest

Ikke før Ninjababy har vært innom Berlinalen, bærer det videre til South by Southwest, en av verdens største kulturfestivaler, der filmen får sin amerikanske premiere.

Foto: Nader Khademi og Kristine Kujath Thorp i «Ninjababy»

– Etter å ha åpnet og vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival, og nylig blitt tatt ut til årets utgave av Berlin internasjonale filmfestival, er vi nå særs stolte av å kunne annonsere enda en stor festivalnyhet for Yngvild Sve Flikkes herlige drama-komedie, melder den norske distributøren Arthaus i en pressemelding.

Ninjababy er altså tatt ut til programmet Global på SXSW Film Festival 2021.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. Musikkfestivalen regnes som verdens største med over 1400 band som spiller hvert år. Filmfestivalen går av stabelen fra 16. til 20. mars i digital utgave, og blir dermed den nordamerikanske premieren for filmen.

Yngvild Sve Flikke tror Ninjababy er perfekt for SXSW-publikummet.

 – Jeg har aldri vært der, men har følelsen av at festivalen deler filmens attityd. Jeg håper amerikanerne får seg en god latter og at filmen skaper nødvendige diskusjoner om det å bli voksen, ansvar og kjønnsroller. De har jo ikke kommet så langt som oss når det gjelder likestilling og handlingsrom for kvinner. 

Produsent Yngve Sæther mener filmen ikke kunne fått en bedre start.

– Med kombinasjonen åpningsfilm i Tromsø, Berlin og SXSW, kunne ikke Ninjababy fått en bedre start på sitt møte med publikum både her hjemme og ute. Da jeg fikk den første entusiastiske telefonen fra programsjefen for SXSW, og hun sa Ninjababy var den perfekte SXSW-filmen, samtidig som de opplevde at filmen var veldig tilgjengelig på en nærmest amerikansk måte, skjønte jeg at Ninjababy kanskje kunne få et bra internasjonalt liv. Håpet er at SXSW skal åpne opp for et amerikansk marked, jeg føler den hører hjemme der.

Ninjababy var nylig åpningsfilm på Tromsø internasjonale filmfestival hvor den også vant publikumsprisen. I den anledning ga Rushprints Jon Inge Faldalen filmen svært positiv omtale:

«Den strålende (u)romantiske komedien Ninjababy er en perfekt passende skjorte på hjemmebane for regissør Yngvild Sve Flikke, som treffer og holder tonen i en nær umulig sjanger… Basert på Inga H. Sætres tegneserieroman Fallteknikk – og med hennes animasjon malt og strødd mellom og utover fotografiske bilderammer – har Heimebane–Johan Fasting skrevet et manus full av nitid malte figurer, stokk dumme og myke menn, humor og skarp varme, inkludert tegnefilmaktig slapstick og bæsjereplikker, og «noen seriøse vendinger», helt fram til melodramaets mektige montasjer.»

MENY